Rôzne

Poradíte?

anina6 - fotkaanina6, 24. januára 2013

Tak by som si dala všetky dobrotky z kyslej kapusty, je ich tu veru
neúrekom. Aj na Vianoce som si ich doprialala statočne. Lenže sa mi
začal ozývať môj žlčník, tak som radšej upustila od jej konzumácie.
Viete mi poradiť, či sa dá nejako pripraviť nejaké jedlo z kapusty, tak
aby som nemala problém?

@zareaguj


Diskusia k téme

tatranocka
Ak ti kapusta robí problémy,nepomôžeš si,len sa jej vzdať.Ale po operácii a niekoľkotýždňovej diéte sa môžeš k nej vrátiť.
2010
Len tak pre zaujmavost som porovnaval co radia v anglicky hovoriacich krajinach daktore rady su dost odlisne .Napriklad avokado ako hlavny zdroj oleja vysoko doporucene ci zeleninove dzusy aj zazvor ale ziadne vyrobky z bielenej muky a tak isto vsetko kapustove je zakazane.
 www.gallbladderattack.com/gallbladderdiet.shtml...

jjanosik
gallbladder kamene su ohromne bolestive. Ultrazvukom v nemocnici zistili 4cm kamen blokujuci vychod zlce. Kedze specialista bol na dovolenke, dostal som morfium a poslali ma zo spitala domov. V blenderi som rozmiesal 4 cele citrony, 10 struckov cesnaku (nie cinskeho !!), 1/4 litra olivoveho oleja a zlial tuto zmes do flase, do chladnicky. Kazda 2-3 hodiny som "vtlacil" do seba 1 cajovu lysicku tohoto elixiru - cele dva tyzdne kym prisiel doktor specialista z dovolenky. Znova ultrazvuk prehliadka ukazala, ze tam ziaden kamen uz nie je., Odvtedy je tomu jeden rok, a kyslu kapustu i akukolvek kapustu, biely chleba, cabajku aj cokolvek mozem.
BTW, mimochodom, ten "elixir" odobral mi chut na jedlo a za dva tyzdne som malicko zostihlel.
medulienka122
Keď varíš kapustu, či už sladkú, alebo kyslú, kel, proste "hlúboviny", nezakrývaj hrniec, aby ten plyn, ktorý sa volá "merkaptan", vyfučal . Práve on nafukuje a robí problémy:-) + to, čo radia ostatní...
anina6
milí varecháči všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaše rady a veľmi si cením, že ste ľudia, ktorí sa tomu druhéme snažia pomôcť. určite si vašimi radami pomôžem a želám aj vám veľa zdravia.
arasidka
anina, ja mám dnes náladu takú "rýpavú", a tak ti môžem poradiť len jedno: Kľudne var všetko , čo sa dá z kapusty navariť - hi hi - ale nejedz to, to je zaručený recept na to, aby si nemala problémy. /sa nehnevaj, bol to žart :) /
anina6
arasidka, aj ja som myslela, že to by bolo najúčinnejšie a bolo by po problémoch, ale aj moja moja polovička má podobné problémy. a ked už sme len dvaja doma tak by som si veľmi nepomohla. a ináč ja som tiež za každú srandu, takže vôbec sa nehnevám a prajem ti krásny deň.
micanela
anina6 - ja ta asi tiez nepotesim ale mam problemy so zlcnikom aj s pecenou a kyslu kapustu sice milujem ale za tie nasledky to nestoji.
evanaaa
Mne sa tu zdá dobrá aj rada od @jjanosik , dobrý elixír, ale žeby aj na žlčník, keď je tam cesnak? Alebo to eliminuje ten citrón?
ericka
Ja som síce už bez žlčníka,ale po roku sa mi pridružili problémy so žlčovodom a pankreasom,takže už vyše roka nesmiem kapustu,hlúboviny,cibuľu,papriku,klobásky,černice,arašidy a veľa,veľa ďalších vecí,ktoré som predtým mala rada.Varím to síce mojim chlapom,ale ja to nemôžem.Už som si zvykla.A keby som náhodou zhrešila,tak už viem,čo ma potom čaká.A poviem Vám,že tie hrozné bolesti vôbec nestoja za to.Takže dá sa vydržať aj bez takých jedál ako segedín,alebo klobáska.Naučila som sa pripravovať jedlá z takých surovín,ktoré som predtým až tak nemusela /cuketa,tvaroh,olivy,jablká bez šupky/.S pridáním vhodných byliniek je to pestrá a hlavne ľahkostráviteľná strava.