Dobry den peciem chlebik podla roznych receptov ale vzdy mi velmi popraska na vrchu j ked ho narezem ,vie mi niekto povedat dovod dakujem
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 49 najnovší komentár dnes 09:58
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 733 najnovší komentár dnes 09:46
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 49 najnovší komentár dnes 09:58
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 733 najnovší komentár dnes 09:46
- Ancicka: Zelená káva. 26 najnovší komentár 29. mája 2025
- Ivanluky: Zrazená kyslá polievka 22 najnovší komentár 27. mája 2025
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár 23. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 354 najnovší komentár dnes 09:46
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 49 najnovší komentár dnes 09:58
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 1 najnovší komentár 23. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Bublanina s čerstvými jahodami
-
Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou +fotopostup
-
Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami +fotopostup
-
Dvojmakový koláč s čerešňami +fotopostup
-
Balkánsky plameň +fotopostup
-
Špagety so šampiňónovou omáčkou +fotopostup
-
Brioche col tuppo (sicílske briošky)
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Pečené cibuľové kolieska so syrom VIDEO
-
Vyprážané pirohy s tvarohom a údeným syrom VIDEO
-
Overené recepty: Chutné obedy, jednoduché večere aj niečo sladké. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Dobré rady: Plné šťavy a takmer bez tuku. Ako pripraviť bravčové karé, aby nebolo tuhé ako podošva
-
Na večeru aj k telke: 12 tipov, čo si urobiť, keď máte chuť na niečo malé, ale výdatné
-
Kuchynskí upíri: Tieto spotrebiče by ste mali po použití odpojiť od siete. Kvôli bezpečnosti aj peňaženke
-
Sladký poklad: 9 receptov na výborné zákusky s kondenzovaným mliekom
-
Sobotný obed: Dnes budú kolienka. A s čím? Mäsové guľky, perkelty, omáčky, ktoré k nim dokonale pasujú
-
Toto oceníte: 12 praktických rád skúsenej cukrárky, ako urobiť perfektný piškótový korpus na roládu
Nepíšete, aký chlieb to pečiete... Kváskový chlieb (ražný kvas) musí kysnúť dlhšie a čím dlhšie kysne, tým lepšie. Obvykle pri jeho pečení v rúre slabo vykysnutý chlieb praská. Preto je dobré ho aj narezať na viacerých miestach, aby sme uľahčili únik pary a chlieb nepraskol tam, kde nechceme. Kvasnicový chlieb mi teda fakt ešte nepraskol, takže presne neviem. Ale po vykysnutí a stočení cesta do bochníka ide kysnúť ešte do ošatky a tú dávam do mikroténového sakla... Tam to dlho netrvá, takých 20 - 25 min iba, kým sa vyhrejee rúra. Pečiem na 250°C/ 15 min so zaparením (v spodnej časti rúry pekáčik s vodou), potom znížim na 190° , rúru vyvetrám a pečiem ešte 30 min. Potom vypnem a chlieb nechám ešte 5 min v rúre. Vyberiem ho, postriekam zvrchu, zospodu a nechám ho vychladnúť. Tieto na fotke sú kváskové...
www.primat.cz/moje-materialy/detail/265495?seoId=czu-...
alebo na google hladat "vyroba chleba" a primat_cz, da sa precitat z cache.
K praskaniu korky pisu:
- nizka zapekacia teplota,
- prudke pecenie.
Podla mojich skusenosti chlieb praska ked nie je dost vykysnuty.
Ale mne spravidla praskne aspon trochu, niekedy si vystaci s narezanim a vyplni rez.