Dobry den peciem chlebik podla roznych receptov ale vzdy mi velmi popraska na vrchu j ked ho narezem ,vie mi niekto povedat dovod dakujem
@zareagujDiskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 209 najnovší komentár dnes 08:18
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 209 najnovší komentár dnes 08:18
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 209 najnovší komentár dnes 08:18
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 37 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Čerešňová štrúdľa
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
K mäsu, cestovinám aj fazuli: Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!
Nepíšete, aký chlieb to pečiete... Kváskový chlieb (ražný kvas) musí kysnúť dlhšie a čím dlhšie kysne, tým lepšie. Obvykle pri jeho pečení v rúre slabo vykysnutý chlieb praská. Preto je dobré ho aj narezať na viacerých miestach, aby sme uľahčili únik pary a chlieb nepraskol tam, kde nechceme. Kvasnicový chlieb mi teda fakt ešte nepraskol, takže presne neviem. Ale po vykysnutí a stočení cesta do bochníka ide kysnúť ešte do ošatky a tú dávam do mikroténového sakla... Tam to dlho netrvá, takých 20 - 25 min iba, kým sa vyhrejee rúra. Pečiem na 250°C/ 15 min so zaparením (v spodnej časti rúry pekáčik s vodou), potom znížim na 190° , rúru vyvetrám a pečiem ešte 30 min. Potom vypnem a chlieb nechám ešte 5 min v rúre. Vyberiem ho, postriekam zvrchu, zospodu a nechám ho vychladnúť. Tieto na fotke sú kváskové...
www.primat.cz/moje-materialy/detail/265495?seoId=czu-...
alebo na google hladat "vyroba chleba" a primat_cz, da sa precitat z cache.
K praskaniu korky pisu:
- nizka zapekacia teplota,
- prudke pecenie.
Podla mojich skusenosti chlieb praska ked nie je dost vykysnuty.
Ale mne spravidla praskne aspon trochu, niekedy si vystaci s narezanim a vyplni rez.