Rôzne

Pokazia sa orechové košíčky?

aszabka - bez fotkyaszabka, 12. januára 2013

Pred Vianocami som maniacky vypekala..ostalo mi pár t.j. dosť
nenaplnených orechových košíčkov. Potrebovala by som vedieť, či
sa už stihli pokaziť, ak ich mám doteraz odložené na suchom mieste,
alebo či sú ešte použiteľné neskôr..to je tak, keď sú Vianoce, oči by
jedli, žalúdok neprijíma :) vďaka za odpoveď..

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
myslíš, že v mrazáku by sa im niečo stalo?
anka22
ja som mala upečené košíčky v doze len tak v špajzi a nič im nebolo ,boli tam 3 mesiace ,potom som urobila krém pudingový a naplnila boli vynikajuce
medulienka122
v špajzi by som ti dlho neodporúčala, predsa sú tam tuky, ktoré dlhým státím by mohli "zatuchnúť", potom budú mať takú "pachuť", ja by som ich radšej dala ako @rulik do mrazáku
aszabka
Vďaka za rady, nebola by som rada, keby vyšli navnivoč, snáď sa im nič nestalo doteraz, dám ich teda do mrazničky.
hubata
Ja mám v mrazáku zbytok lineckého cesta, nebojím sa že by sa pokazilo.

Inak mám tam odložené aj upečené šamrole (samozrejme bez plnky), len neviem či tie nebudú vlhké po odmrazení, čo poviete gazdinky?
rulik
@hubata - keď pri rozmrazovaní odstrániš alebo aspoň otvoriš obal ,v ktorom boli odložené tak by nemali byť vlhké,ja si myslím, že to je ako s chlebom ani ten mi nezvlhne
julica
Najlepšie asi bude, keď sa pozrieš, či sú pokazené...
janka1011
podľa mňa nie sú pokazené, ale však ich ochutnaj, či náhodou nemajú dáku pachuť...ale samotné cesto by malo byť trvanlivé...nabudúce šup rovno do mrazničky :)
sany11
julica a to sa dá pohladom zistit ci sú pokazene?zamysli sa.
sany11
aszabka,myslim ze by nemali byt pokazene,ved to je trvanlive pecivo.ale sak ochutnaj ako ti radia tiez varechacki.my sme tiez prednedavnom dojedali kosicky a nic im nebolo a to som ich piekla tyzden pred vianocami a mala som ich odlozene v doze v kuch.linke
gordonko
@aszabka ...daj ich sem ja ich ochutnám - neverým ,že by ma ,,zložil ,, nejaký ten košíček
veronikahu
ja čajové pečivo /linecké, vanilkové..... iné/ pečiem v polovičke decembra a odkladám do škatúľ vyložených alobalom, ukladám vrstvy, ktoré zakaždým prikryjem kusom alobalu, takto mi vydržia len tak voľne v byte do polovičky januára bez toho, aby bolo cítiť nejakú pachuť tukov, určite by vydržali aj viac, keby sa nepojedli...