Dnes som vyskúšala a upiekla plnené zemiaky s nivovou
pomazánkou, šunkou a posypané strúhaným syrom. Len neviem,
žiada sa mi k tomu nejaká omáčka alebo neviem čo. poraďte.
Šunka, niva sýr ... divná kombinace, ale jestli v bramboře chutná, pak kousek másla pod to a k tomu bych si dala jen dobrý čaj. Salát si představit nedovedu.
skúste naplniť zemiačky dusenými kozáčikmi ktoré si môžete zamraziť alebo zavariť,potom tento polotovar podusíte na cibuľke ,pridáte petržlenovú vňať a vydlabané zemiačky naplniť.Potom to posypte spomínaným strúhaným syrom zapečiete a maškrta je na svete.Zemiaky si najprv uvarte v šupke a jemne skrojte pre stabiilitu.
Ja robievam poľovnícke zemiaky: surové zemiaky (približne rovnako veľké) sa rozrežú na polovice, zvrchu sa urobí zárez v tvare písmena V, tam sa strčí prúžok oravskej slaninky, posolí a posype obľúbenými bylinkami. Upečie sa v rúre na pomastenom plechu. K tomu orosená dvanástka, tí slušnejší pohár kyslého mlieka. Nenažraní ako ja, si ešte dajú orieškovú čokoládu.......
Diskusia k téme