Rôzne

Plnené pečené zemiaky

anina6 - fotkaanina6, 10. januára 2013

Dnes som vyskúšala a upiekla plnené zemiaky s nivovou
pomazánkou, šunkou a posypané strúhaným syrom. Len neviem,
žiada sa mi k tomu nejaká omáčka alebo neviem čo. poraďte.

@zareaguj


Diskusia k téme

aankaa
ja by som si dala k tým zemiačkom nejaký zeleninový šalátik,podľa toho, akú zeleninu by som doma mala...:-)
mijaita
Šunka, niva sýr ... divná kombinace, ale jestli v bramboře chutná, pak kousek másla pod to a k tomu bych si dala jen dobrý čaj. Salát si představit nedovedu.
henrieta37
pečene zemiačiky ,syr niva ,šunka syr...mnam mnam..mne by sa k tomu hodil dresing z pochutkovej smotany
arasidka
a ja by som povedala, že iba poriadny hlad . Ale súhlasím s tým šalátom.
zofos
skúste naplniť zemiačky dusenými kozáčikmi ktoré si môžete zamraziť alebo zavariť,potom tento polotovar podusíte na cibuľke ,pridáte petržlenovú vňať a vydlabané zemiačky naplniť.Potom to posypte spomínaným strúhaným syrom zapečiete a maškrta je na svete.Zemiaky si najprv uvarte v šupke a jemne skrojte pre stabiilitu.
hubata
Ja robievam poľovnícke zemiaky: surové zemiaky (približne rovnako veľké) sa rozrežú na polovice, zvrchu sa urobí zárez v tvare písmena V, tam sa strčí prúžok oravskej slaninky, posolí a posype obľúbenými bylinkami. Upečie sa v rúre na pomastenom plechu. K tomu orosená dvanástka, tí slušnejší pohár kyslého mlieka. Nenažraní ako ja, si ešte dajú orieškovú čokoládu.......
evanaaa
Ja som si kúpila tiež pekné červené, spojené dokopy, majú tuším mieru OZ, musím sa podívať, ale teraz už nie, pomaly sa ukladám.
anina6
veľmi pekne ďakujem všetkým za komentáre a nápady, určite si z toho niečo vyberiem. a zofos tie kozáčiky určite vyskúšam, mám ich plnú mrazničku.
evanaaa
Prepáčte, ten komentár som písala inde , ono mi to preskočilo a zistila som, že je to tu, sem to nepatrí!!!!!