Rôzne

Plaaan :)

smajliqa - fotkasmajliqa, 8. decembra 2011

varechaci, prave sa chystam na nakup,
mimochodom, v tescu je akcoska na muky a vajicka :) lebo zajtra sa chystam upiect viac veci, kedze som pracovne zaneprazdnena dost, tak to chcem postihat, aby bolo na Vianoce vela druhov...

preto sa Vas pytam, a ziadam radu,,,, co je vhodne upiect uz zajtra? je 2 tyzdne do Vianoc,,,, medovnicky mam hotove, linecke kolaciky mam naplanovane na 12teho.... :)
zajtra spravim vianocnu stolu a ....??? :)

dajte radu .. vdaka :)


@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
zázvorníky si už mala mať tiež (žartujem), môžeš piecť všetko, kde nejde nejaká maslová plnka (tie sú lepšie čerstve). Ale korpusy si napiecť môžeš zo všetkého, spájanie a zdobenie si nechaj na inokedy. Aj ja to tak robím, práve som sa v rodine dohodla. Ja pečiem, oni zdobia. Ja nezdobím, lebo ani neviem, ani nelúbim.
hubata
a nestačí ti ponakupovať materiál a darčeky? Aj tak prídeš uťahaná, ak už máš medovníčky a nemieniš piecť iné suché pečivo, tak aj na nepečené aj pečené je ešte skoro - pojedia ti to a môžeš začať odznova. Ja som vzala holých neozdobených medovníčkov do roboty, niečo decká ochutnali, niečo ja ..... a rozmýšľam či nezarobím ešte na zázvorníky nech mám niečo v zásobe aj na Silvestra, lebo sa mi zdá že aj tých suchých budem mať málo heh!
smajliqa
s rodicmi som sa tento rok dohodla, ze ziadne darceky nebudu....
darcek je pre nas ten, ze budeme spolu vsetci vecerat pri jednom stole, ze bude na stole neurekom ovocia a jedenia a preto som sa rozhodla, ked uz budeme bez darcekov, aspon upiect toho co najviac...
preto som chcela takuto radu....
dakujem...
3sandra3
@smajliqa súhlasím s Tebou , veď čo môže byť krajšie, ako všetci blízki spolu za jedným veľkým sviatočným stolom :-))
veronika353
Když chceš moc druhú pečiva,tak múžeš ještě upéct košíčky,ořechy,vanilkové rohlíčky,pařížské rohlíčky,naplníš a ozdobíš to dva dny,před vánocemi a všechno ostatní suché pečivo,které se má do vánoc rozležet.Já jsem včera pekla medovníky,linecké kolečka,vanilkové rohlíčky a kakaové kolečka(mám je v receptech uvedené jako"Tortičky").Ještě bych chtěla upéct pařížské rohlíčky a rakvičky,potom grilážky,medové řezy,kokosové kuličky,šuhajdy a naposledy kokosovou roládu a stromeček,ale to už těsně před vánocemi.Taky jsem plánovala zázvorníky,ale ty dělá výborné naše 96 -letá babka.My to s dárky také moc nepřeháníme,hlavně,abychom byli zdraví.Pěkný večer:-)))
veronika353
Mám doma 4 dospělé chlapy,kteří mají rádi sladké.Takže aby zústalo pro dědinu,bych se musela ještě posnažit :-)))))