Rôzne

Pecenie na 50tku.

slawi - fotkaslawi, 15. augusta 2013

Prosim vas o radu, moj bude mat 14.09. 50tku.
Rozhodla som sa vsetky torty upiect sama, to nie je ziaden problem ale neviem kolko toriet budem potrebovat pre 30 ludi.
Ake mnozstvo sladkeho bude treba? Ked mame v rodine oslavu vzdy peciem den pred jednu poschodovu tortu.
Mozem zacat platy piect uz vo stvrtok, ked oslava bude v sobotu vecer?
Vsetko bude bezlepkove.
Dakujem vam vopred za rady :)

@zareaguj


Diskusia k téme

stefik
žaleži na tom jak ste sladký ale v podstate sa rata 150 a 200g torty na osobu.to je tak 6 -7 kg torty . zákusky sa rátajú 4-5 kusov na osobu na oslavu. ja si pečenie zvykmen rozložiť jeden deň korpusy, pláty další deň plnenie a další polevy a potahovanie. neviem či budeš robiť aj suché to si môžeš napiecť aj dopredu. je to dosť variabilné podla toho kolko druhov chceš piecť či len rezy alebo aj rolády alebo aj aké koláčiky neiktoré sú časovo náročnejšie niektoré menej.
slawi
Zakusky a slane nebudem piect. Tu je taky zvyk, ze sa robia torty. Ja som si to pecenie tiez tak predstavovala ako pises. Takze mam zacat v stredu a v piatok vsetko dokoncit? Alebo vo stvrtok zacat a v sobotu dokoncit? Ak zacnem uz v stredu nebude to do soboty vecera "stare".
Dakujem:)
kuchticka
Zalezi na tom, ci mas dost miesta v chladnicke, aby si tam tie torty umiesnila kym sa budu krajat.
Vsetko kremove sa v teple rychle kazi i roztopi, tak bude najlepsie krem davit az v sobotu, poliat, ozdobit a od obeda do oslavy by malo vsetko vydrzat. Budes mat "kvalt", tak drzim palce, nech sa ti vsetko vydari.
slawi
Chladnicka nie je problem,zmesti sa tam vela toriet. Asi by som nestihla vsetky torty dokoncovat a potahovat v sobotu preto sa pytam ci mozem zacat v stredu.
Toho stresu sa desim ale ja aj dcera sme bezlepkacky tak chcem mat na oslave vsetko vratane jedla aj tort bez lepku.
Dakujem za tie palce:)
marikahr
urcite zacni v stredu, cestu sa nic nestane
ak pecies aj tortu bez kremu (napr puncova, sacherova...) taketo mozes uz vo stvrtok
kremy by som robila v piatok a aj dokoncovala
na sobotu si nenechavaj pecenie, budes mat starosti s varenim (teda ak to vsetko pripravujes sama)
Tak nech ti vsetko dobre dopadne! ;-)
stefik
kludne začni v stredu s korpusmi piškote sa nič nestane, vo štvrtok plnky do piatka ti poriadne vychladnú a piatok potahovanie to ti zaberie aj tak najviac času pripadne v sobotu ešte dokončíš aby si mala aj časovú rezervu. a nie nebude to do soboty staré ja tak pečiem vaščinou najme keď je toho vela alebo je to niečo komplikované.
slawi
Super dakujem vam :)
Varit nebudem , mame to v restike. Tu je taky zvyk, ze sladke si ludia prinesu.
To som rada,ze mozem uz v stredu zacat.
Pekne vam dakujem za rady:)
angiek
ked sa pecie na svadby tak to zvyknu zacinat s korpusmi aj v pondelok-utorok, lebo v piatok sa uz roznasaju hotove krabice ako vysluzka, tak preco nie zacat v stredu?
cuketa
tortu o priemere 24 cm rozdelíš pekne na 12 porcií, tortu s priemerom 26 až 28 cm na 16 porcií - tak si to podľa veľkostí foriem vypočítaj. Spokojne peč už v stredu, plnila by som najneskôr v piatok. Torty sa ti nepokazia. Opatrná by som bola pri želatinových tortách, tie majú tak cca 3-dnovú trvanlivosť. Pri chladení daj pozor, aby torty nenabrali "chladničkové" aromy zo slaninky, uhoriek a podobne :-) Veľa zdaru!
dorenika
mozes potom dat recepty na torty a fotky?hodili by sa mi budem si piect na svadbu pre rovnaky pocet hosti.:)
slawi
Ak to vsetko zvladnem, tak mozem dat foto. Naraz som tolko este nepiekla tak uvidime.
Dakujem za rady :)