Rôzne

Oslava

nada1326 - bez fotkynada1326, 24. marca 2011

ahojte, chodievam na tuto stranku celkom pravidelne a rada :), lebo rada varim a este radsej papam rozne specialitky... Chystam oslavu narodenin mojho manzela a chcem pripravit nieco specialne a netradicne pre hosti... tak ak mate nejake napady a receptiky sem s nimi :) budem vam vdacna

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
Rôzne špeciality na rodinnú oslavu sa neoplatí. Menu musíš vybrať také, ktoré bude vyhovovať každým z hostí. Napr. keď budú tam deti alebo starší členovia. Jedlá vyberaj tak, aby spolu ladili, a daj si pozor na to, aby sa neopakovali príliž veľa krát hlavné suroviny.

Začiatkom menu by malo byť predjedlo, niečo malé, čo nezasýti, ale spraví chuť do jedla. Môže to byť nejaká nátierka, napr. avokádová, ktorá bude servírovaná v šupke avokáda, alebo bude natretá na nakrájane bagety (na kolieska).
Potom by mala byť nejaká polievka, doporučujem domáci slepačí vývar s rezancami. Tým nič nepokazíš. Túto polievku majú skoro všetci rady.
Hlavný chod by mal byť ten, čo ich zasýti. Môže to byť napríklad plnená kačka, pečené kuracie prsia, plnené morčacie prsia, a je ešte veľa možností. Príloha by mala byť vhodná k tomu chodu. Keď je mäso vyprážané, nemalo by sa podávať hranolky, a ani krokety. Na oslavy sú vhodné pečené zemiaky, majonézový šalát alebo ryža s hráškom.
K tomu všetkému by sa hodil nejaký šalát- kapustovo mrkvový...

a na záver nejaký dezert- zákusky, torta a to už podľa oslavy :))

Veľa šťastia :)
S pozdravom kuchár Rony :)
viera1
Najlepšie je oslavy riešiť formou bufetového stola.Keď mal môj muž 60-ku,urobili sme záhradnú párty a bolo nás 60 osôb.Mnoho jedál sa dá pripraviť dopredu,všetko vyložíš a každý si dá,na čo má chuť a čo môže.Kedykoľvek stretnem niekoho z hostí,vždy na to spomínajú a je to už 8 rokov.Stálo to zato.
babidka
Ja sa pripajam k Ronymu - vlastne sama by som ti poradila podobne . Robila som uz sama /takmer sama:-)/ aj vacsie domace akcie - krstiny vnucatkam , velke grilovacky , velke rodinne obedy na ktorych bolo vzdy aspon 30 ludi ...Ked chces nieco nezvycajne , tak skus sa "vyblaznit " iba na jednej veci - napriklad na predjedle :-) S hlavnym jedlom by som bola opatrnejsia a najskor by som si to niekolkokrat vyskusala v malom - napr. vikendovy obed . Jednoduchsie je to vtedy , ked mas pohostit ludi, ktori maju rovnaky nazor na jedlo . To obycajne rozvetvena rodina nie je :-)))))kedze obycajne ide o tri royne generacie ---tam by som bola opatrna....
2010
vsetci co ti radili maju uplnu pravdu, ja by som len pridal cim starsia vekova skupina tym konzervativnejsie klasicke jedla .Moja mama ( 80 ) by si vsade dala vyprazane kuracie prsia a hranolky ( zle sa to robi starym ludom je to luxus pre nich) a raz za cas mozu zhresit.
A presne ak babidka pise jedno jedlo !!! nie hlavme mozes spravit daaku "akrobaciu". Povedzme ako tento klasicky krevetovy koktail



2010
Hmm, nechce to ist skusime Gordona, , male uvarene krevety , salat a avokado, a omacka ( 1000 ostrovov ). Jednoducha klasika supis,