Rôzne

Nakupujete na internete?

charmo - fotkacharmo, 11. januára 2013

Ahojte,
chcel by som vás poprosiť o malú pomoc. Vrámci svojej bakalárskej
práce robím prieskum správania spotrebiteľov pri výbere
internetových obchodov. Určite je na tomto fóre kopec
kuchárov/kucháriek, ktorí už niekedy nakupovali na internete, či už
domáce spotrebiče, alebo čokoľvek iné. Ak si teda nájdete v
najbližších dňoch chvíľu času, budem rád, ak sa pozriete na môj
dotazník na tejto adrese:

 goo.gl/d3JXY...


Rovnako, ak nájdete nejaké nejasnosti, chybičky, alebo budete mať
pripomienky k obsahu, napíšte ich do tejto témy - odozva sa vždy
hodí.
Ďakujem pekne. :)

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
mas to tam, ale niektore otazky su trochu zlozito formulovane
tiginko
pravdu mas @afataga , hlavne tie o tolerovani navysenia ceny. Tam sa vacsinou neda jednoznacne odpovedat. Ak ma byt doprava zadarmo, tak ake navysenie ceny mam tolerovat? Ak budu chciet za dopravu 20EUR, tak mam tolerovat navysenie o 10EUR? Ci? Skus sa zamysliet nad tymi otazkami z praktickeho hladiska, predstav si seba @charmo , ze nakupujes a hlavne rozne druhy tovaru, niekedy zalezi aj na velkosti a hmotnosti zasielky, nielen na cene, ci budem nieco tolerovat, hlavne co sa tyka dopravy, dorucenia do servisu a pod. Je rozdiel, ci kupujem prsten (tak oukej, blby priklad, ten by som teda cez internet nekupovala) za 300EUR, alebo chladnicku.Neviem ci som bola pochopitelna :-)
milad
odoslané a súhlasím s tiginko,...tiež som sa trápila...netolerujem, keď je zadarmo, tak je zadarmo :-)))
viera1
Pri nákupe napr. bielej techniky si treba dávať pozor a overiť,kde má vo vašom okolí zmluvných partnerov na záručné opravy.V čase výhodných kurzov v pohraničí sa vyroja e-shopy,ktoré sa živia prevážaním tovaru cez hranice a potom zaniknú.Keď som sa na to pýtala,tak firma z Komárna mi vysvetlila,že žiadny problém:chladničku (!) im pošlem (?) a je to.UPS a je to jasné,bývam pod Tatrami,koľko by ma to stálo ? Ďalší problém je že takto dovezená elektronika (TV,mobily) ak nie je určená na slovenský trh,neplatí tu záruka.Možno to niekomu pomôže,zorientovať sa.Takže e-shop áno,ale pre mňa musí mať aj kamenný obchod.
klaura
hotovo ... a tiež sa mi nepáčili tie otázky o akceptovaní cien ... proste si vyberiem taký obchod, ktrorý má spomedzi ostatných najlepšiu cenu vzhľadom na služby, ktoré ponúka ...
evanaaa
Vyplnila, ale dúfam, @charmo , že nie si tu len kvôli dotazníku ale aj pre to ostatné, čo na tejto stránke je, lebo sa zdá, že niektorí sa zaregistrujú len ak niečo potrebujú a - hotovo, viac sa naobjavia. To by si sklamal tých, čo ti pomohli.
charmo
@evanaaa netreba mať obavy, som dlhoročný čitateľ tejto stránky (vlastne odkedy som na VŠ a musím si sám variť :D) a nemienim to zmeniť, práve naopak, ak niekedy budem mať čím prispieť do tejto komunity, rád to spravím ;)

K ostatným, otázka č. 10, čiže tá o tolerovaní vyššej ceny je bohužial taká aká je, bola snaha zmeniť ju, no z dvojmesačnej práce a mnohých testovaní viacerých variant vzišla táto (aj keď tomu možno nebudete veriť) ako najľahšia pre repondentov a dostačujúca pre účely výskumu. Dobrou radou asi je, neodpovedať na otázku striktne ale uvažovať v priemerných hodnotach - predstaviť si seba v danej situácii a pri nákupoch, ktoré sú pre vás obvyklé.
Keď som sa tak pozeral, odhadom 50 z vás sa s ňou už popasovalo, za čo vám veľmi pekne ďakujem a dúfam, že to ešte nemusí byť konečné číslo :)
charmo
Môj zber dát sa už blíži ku koncu. Dotazník ostane v platnosti už len pár posledných dní, preto by som vám všetkým chcel touto cestou poďakovať za vašu pomoc. Teší ma, že sa našlo toľko ochotných ľudí... orientačne cca 80.
Ak by sa predsa ešte niekto chcel pridať, link bude ešte nejaký čas v platnosti:
 goo.gl/d3JXY...

Takže ešte raz a naposledy vám veľmi pekne ĎAKUJEM :)