Rôzne

N á v o d .

stefanm - fotkastefanm, 14. januára 2013

V tomto príspevku sa o vás chcem dozvedieť akí ste !! Trpezliví , nedočkaví , neveriaci , skúsení alebo šikovní !?!?
Dozviem sa to z odpovedí na otázku : „Čo urobíte ako prvé , keď sa dostanete k výrobku , ktorý treba pred použitím poskladať , nabiť alebo ináč pripraviť !
Ja som totiž dostal od „Ježiška“ zariadenie na výrobu sódovej vody – Sodastream . Úplne jednoduchá montáž bombičky , pripevnenie fľaše a natlakovanie sódy . Jednoduché , ale až teraz keď to viem !! Najprv som nevedel , že treba odmontovať kryt na bombičke , potom , že treba odklopiť držiak fľaše a potom som nevedel čo a ako dlho mám stlačiť aby sa sóda vytvorila . No a všetko sa vyriešilo samo a jednoducho . Stačilo nájsť v sebe trochu ochoty , vstať z pohodlia fotela , pohľadať okuliare , povzniesť sa nad pocit dôležitosti a vlastnej nevedomosti a jednoducho si ...
p r e č í t a ť
n á v o d
n a
p o u ž i t i e !!!

Takže aj vy siahnete po návode až keď si už neviete rady ? Alebo si ho prečítate najprv a potom sa tvárite , že všetko viete , ako moja manželka ???

@zareaguj


Diskusia k téme

bozulka
:-)))) No...ja som asi ako tvoja manželka.Stávalo sa,že najprv som si mašinku obzrela,pomudrovala...a keď som nepochodila tak bol dobrý aj návod.Niekedy som veľmi netrpezlivá a často som vyžadovala mať hotové " už včera ".Mala som šťastie lebo manžel mal božskú trpezlivosť a za celých 51 rokov ma "nikam" neposlal...!!!
egreska
Mne Ježiško doniesol kávovar..prvu kávu som robila asi 15 minut,aj chut ma prešla...naliat vodu,zapnut gombík,čakat kým sa zahreje,nabrat kávu,utlačit kávu,nastoknut kávu,pustit paru ,naliat mlieko ,napenit mlieko,preštukat gombíky,čakat kým sa naplní pohár kávou,vybrat pohár,vypnut stroj ..no nakoniec som si narobená ako kôn vychutnala šálku dobrej kávy :-) teraz som sa už naučila grify ,a je to raz -dva :-)
soncya
asi takto, pred dvoma rokmi som si kúpila nový mobil z rady tých "múdrych". som si myslela, že na mňa nemá, veď taký technický zázrak na akademicky vzdelanú osobu predsa nevyzrie. veď mobil ako mobil, nie je prvý a určite nebude posledný! chyba lávky! bolo mi na prd moje intuitívne vyťukávanie, až po dôkladnom preštudovaní návodu som mašinke prišla na kĺb!
Takže usilovne študujem a potom som táááka múdra! :-)
tiginko
Keď dostanem nový prístroj alebo jednoducho niečo, čo treba poskladať a nejakou postupnosťou krokov uviesť do chodu:
1. použijem nenormálne šikovného a zručného manžela, ktorý príde na všetko aj bez návodu
2. keď nie je po ruke manžel, sú tu deti (už chvíľu dospelé), ktoré sú šikovné po ockovi a pekné po mne
3. ak sa nedá aplikovať ani jeden z predchádzajúcich bodov, chvíľu sa hrám na múdru a pri jednoduchých zariadeniach sa mi aj darí, veď som strojárka :-)...keď to nejde hneď vezmem okuliare a postupujem ako ty @stefanm.
4. ak zlyhali všetky predchádzajúce kroky, prístroj z ďaleka obchádzam a počkám, kým sa nájde niekto z bodov 1. a 2. Ale to sa mi stáva len pri PC a príslušiacej technike
evusik
ja sa skôr bojím, že to pokazím, tak si radšej dopredu naštudujem návod... a mňa to čítanie návodov celkom baví, človek tam vždy objaví nejaké perly.... napr. že v mikrovlnka neslúži na sušenie prídla :-)
irenaw
Pred sebou spotrebič, v ruke návod, čítam, pozerám, šťukám, skúšam, odhaľujem vylepšenia, ktoré medzitým prišli do praxe. Je to u mňa súčasť tešenia sa z novej veci. ALE to sa týka iba vecí, ktoré ja chcem a používam. Vôbec ma nezaujíma, ako naladiť stanice alebo zapnúť teletext na novom tv, nezaujíma ma, čo všetko môj telefón dokáže, lebo to ani nechcem využívať, aj tak mám dni krátke... Skrátka, máme to podelené ;-)
radost
..a ja som dostala pod stromček dalšie dni života-však som tu..:-)))
a často neviem-čo s tým darom...???
prosím-hľadám stratený návod:
-ako "zapnúť"-ked načim...
-ako po celý deň mať dobrú náladu..usmievať sa..a radovať..
-ako nefrfľať mužovi-hoc si zaslúži..
-ako dbať o chod stroja-mínus ťarcha obezitných kíl..
mazať a schudnúť
by človek ľahšie žil..
-proste-jednoducho len:
dajte návod-ako prežiť šťastne každý celý darovaný deň...
nemusím mudrovať..budem TU študovať..

Ps.:
nechcem odvádzať od témy...no žartovaním-lepšie je mi..
:-)))))
babidka
Ty nepoznas jednu zakladnu zivotnu mudrost ? Ze zena najprv precita navod a potom opatrne skusa : bod 1,bod.2 , bod.3 ..atd.
Muz zoberie pristroj , poprevracia ho v rukach a ide skladat podla intuicie .Ak sa mu nedari , vycerpal vsetky moznosti , pristroj pripadne rozobral do poslednej srubocky ....ide po Navod :-) A cuduje sa ...:-)))))
babidka
Zabudla som dopisat , ze u nas to tak bolo a tak je stale . Par veci sa manzelovi uz nikdy nepodarilo poskladat naspat . Napriek Navodu .....
sovka62
@babidka , u nás to funguje rovnako ako u vás. S tým rozdielom, že návod musím vybrať ja a dať to do poriadku - tiež ja. Ten môj návody študovať nebude a nebude!
sovka62
@radost , a nemohla by si vstupovať do úplne každej diskusie? Potešila si ma a ten tvoj nick je vskutku priliehavý.
aretta
Tak môj drahý vždy, ked niečo nové kúpime a ja mu strkám pod nos návod, okomentuje: " A čo som debil?" Tak pekne krásne návod študujem ja a "nenápadne" z neho nahlas čítam :-)
hannah22
mám strach že pokazím, tak radšej čítam a ešte sa pýtam polovičky, je technik ktorý tvrdí že je to predsa logické a logika nepustí, ale občas mu to nevýjde a prístroj stojí v krabici a čaká na svoju chvílu....... :))
sairaam
Ja mám našťastie šikovných synov, ktorí "vidia a vedia":-))) Oni vďaka veľkej trpezlivosti dokázali, že viem doma všetko používať, dokonca aj mobil a počítač:-)))Keď boli malí, tak vlastne ešte ani neboli také zložité prístroje, veď aj automatické práčky sa iba vtedy u nás začali používať.
arasidka
Ešte že mám môjho Al Rašida! A tiež staršieho syna, ktorý by zložil aj Eifelovku bez návodu!Vravím si tak, že nič nemôže lepšie padnúť dobre môjmu dzedkovi, ako keď ho skrúšeným hlasom poprosím, či by mi to nezložil, lebo ja som drevená jak turecká šabľa.
Ale nie je to vždy tak, napríklad - v lete som kúpila dva ventilátory, jeden pre mňa a druhý mamine. A sama som to zložila!!!Akurátne som nevedela trafiť do jednej dierky šroubikom, a k tomu ani návod nebol dobrý. Ale inak - ťažko skúšaná životom , vedela by som tapetovať,maľovať,omietať, vŕtať vonkajšie i vnútorné závity, zložiť jadro transformátora , a iné veci, ku ktorým ani poriadne návod nedostať. Lenže neviem, či by moje fyzické sily už z toho veľa vládali.
Najnovšie sa učím ovládať nášho "Jakubka", aby sám povysával parkety v byte - som v štádiu prípravy - "dzedko, zapni Kuba, nech niečo robí".
aroooo
Ja som si chcela tiež kúpiť sodastream,no na našej nákupnej jazde so susedou sme skôr navštívili M-market a tam ako na potvoru som objavila malý rozkladací kuchynský stôl z masívu, ktorý už 2 roky zháňam, po polhodinovom okukovaní, odchádzaní a vracaní sa k nemu som ho kúpila. Po dvoch dňoch vybalila, pozrela či mám všetky šrouby čo tam majú byť a dala sa do skladania.Keď boli nohy pripevnené a stôl pevne stál, pre istotu pozrela návod.Pri elektrických veciach mám rešpekt, tam v prvom rade pozriem, kde sa to vypína, poskladám, pre istotu potom pozriem návod.Najhoršie bolo, keď som kúpila notbuk tam mi ho zložili, doma rozbalím a ani riadok návodu, pre mňa nový program po asi trojročnej prestávke práce s počítačom som veľa pozabúdala, ale ako vidíš, som učenlivá, učím sa na vlastných chybách a náhodách a radách varecháčov. Držím sa hesla nikto sa múdry nenarodil, hlúpych ako by zhadzovali.A aký si kúpil, typ,cena,ako si s ním spokojný, až si nejako nasporím, na leto by som ho chcela kúpiť.
ankad
Moj nebozky ma ucil soferovat, je tomu viac nez 30 rokov. Ked sme sa mali prestahovat von z mesta, aby som mohla dcery vozit do hudobnej a nemusel ist vzdy on. Jednu nedelu sme mali ist ku znamym na veceru, a pri obede mi manzel hovori, ze preco pozeram na prevodovku, ked chcem z parkovania odist... ved je to tak jednoduche, hovori, ze jeden-dva-tri a ides. Vravela som mu, ze ked som si neni na 100 % ista, tak sa musim na to pozerat. Ked sem boli vychystani a ze ideme, hovori, ze "budes soferovat Ty a tak ako mi hovoril pri obede, musis sa to naucit". Tak som nasadla trasuca sa za volant, nastartujem a ako mi hovori, 1-2-3 a nepozerat, no a ja dala spiatocku a treskla do jeho auta (vohmobilu), ktory parkoval za mnou! .... on ani nepipol a velmi dlho mlcal.
ankad
este k mojmu komentaru, ....odvtedy som mala od neho pokoj, aj ked sme napriklad kupili barbiqu, nechal mi ho poskladat, lebo vedel, ze si dokladne precitam navod a bude fungovat.
kuchticka
@babidka , @sovka - presne - u nas tak isto. Ziadny navod ho nezaujima ako pouzit najmodernesi vyssavac (lux?), ktory sme dostali pod stromcek, moja robota.