Keď sa ručička pomaličky blížila k hodine 12, pozrela som si na internete denné menu reštaurácií, kde obyčajne obedujem. Denné menu preto, lebo mám presne vymedzený čas na moju obedňajšiu prestávku a to je iba 30 minút.
Prvá reštaurácia nepripadala do úvahy, keďže jej denné menu neobsahovalo vegetariánsku variantu. Druhá mala vo svojej ponuke dukátové buchtičky, no ja som dnes vôbec nemala chuť na sladký obed. A dukátové buchtičky sú u mňa skôr dezert ako jeden z chodov hlavného jedla. Tretiu reštauráciu alebo skôr "gastro" som nemohla skontrolovať na webe keďže nemajú internetovú stránku. Tak som to teda riskla a zašla som tam. Na moje prekvapenie som bola milo potešená, keďže som si mohla vybrať z vegetariánskych variant ak sa to dá takto nazvať a to už je niečo, čo poviete?
A medzi čím som si vyberala? Vyprážaná brokolica, karfiol alebo šampióny, vyprážaný encián, volské oko s anglickou zeleninou alebo lievance plnené tvarohom a čučoriedkami. Lákavé aj keď nie veľmi zdravé, ja viem. Ulakomila som sa teda na vyprážaný encián s opekanými zemiakmi spolu s kapustovým šalátom. A ako mi chutilo? Zemiaky boli studené a sladké. Sladké asi preto, že do nich pridávaju cukor aby ostali krásne biele keď ich varia predtým ako ich upečú. A encián? Dobrý aj keď nie vynikajúci. No hlavne jedlý. ;-)
Tak moji milí, takto som ja prežila svoj prvý deň bez mäsa. ;-)
Tiez neviem ako tebe, ale mne sa nechce nosit si obed z domu, tak ti drzime palce aby si neumrela hladom ;)