Kuchyňa a vybavenie

Mlynček na kávu

momulienka - bez fotkymomulienka, 31. júla 2019

Zdravím,
rada by som kúpila elektrický mlynček na kávu a vôbec sa neviem rozhodnúť pri tej veľkej škále, ktorú eshopy ponúkajú. Vedeli by ste mi poradiť z vlastnej skúsenosti, ktorý mlynček si kúpiť?
Hlavne by som chcela aby malo viacej stupňov hrubosti namletia, tak aby som si užila aj jemné espresso. A taktiež aby malo mlecie kamene.
Nepotrebujem nič extra drahé. Nech je to kvalita za primeranú cenu. (tak do 80 eur, poprípade max do 100 eur)

Budem rada, ak mi bude niekto vedieť poradiť a odporučiť nejaký mlynček.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomeska
Tak tvojim požiadavkam sa moj mlynec nezavdačí. Mám obyčajný trieštivý - typ mixér- a som spokojná. Hrubost si nameliem podla toho, ako dlho meliem, A má využitie i na papriku, cesnak, korenie . Nasuším ,pomeliem, vyčistím (dobre povytieram) , chute a pachy sa neprenášajú. Ovládanie jednoduché, valec 8 x 17 cm. Značka BOSCH( vyrobeno v Slovinsku) , cena 380 Kč. Mám ho 5 rokov a pracuje bez problému.
Mne vyhovuje i kvoli tomu inému využitu. Tak vyberaj dobre. M.
1x lusgo
sovka62
Nám dlhé roky slúžila stará Eta. Hore bola násypka, spodná časť mala priehľadný zásobník na zomletú kávu, dalo sa na nej nastaviť 10 stupňov hrubostí. Potom som v Ikea náhodou kúpila mletú kávu (pravdupovediac, ulakomila som sa na cenu, lebo 250 gramov za 2,50 Eur sa tak ľahko nevidí). Že skúsim. Mali sme pákový kávovar a tá káva v ňom robila zázraky. Pol centimetrová pena, ktorá držala, chuť výborná. Hneď sme kúpili ďalšie tri pákové kávovary (dcéram) a zásobili sme ich aj kávou, na začiatok.
Teraz máme kávovar automatický, ten si kávu namelie sám, na každú šálku. Je to pohodlnejšie, keď sa zíde zo pätnásť.
Mlynček je na dôchodku, ale stále ho mám, jeden nevie.
viera1
Pozri si tento DOMO DO 442 KM,cena cca 35€,má možnosť nastavenia hrubosti mletia 1-9,na 4-8-12 šálok,zásobník na 215g zŕn.Je určený do domácnosti,ak ho budeš používať podľa inštrukcií,budeš spokojná.Prečítaj si recenzie.Je to belgický výrobok.
 www.okay.sk/kavomlyncek-domo-do442km/#nopop...

radost
My doma dvaja-dedo a ja..
my len ručný-pomelieme pred zaliatim-tá vôňa-krajšia ako chuť..
1x siuuu
torticka
@Sovka62 (1.8.2019 06:21)
Ja mám tiež ten mlyncek. Má asi 20 rokov. Už som v ňom mlela aj pestrec mariansky. Stále funguje.
siuuu
Aj my máme podobne ako @Tomeska starý, asi 30 možno už aj 40 ročný myslím že značka je Moulinex, melie stále super, jemnosť mletia podľa dĺžky mletia, mali sme aj Etu ale tento Molinex je neprekonateľný