Rôzne

Mikuláš sa blíži...

tinca - fotkatinca, 4. decembra 2011

Milí varecháči,
Mikuláš sa blíži, takže všetkým na tejto stránke ako aj tímu redakcie želám, aby ste sa na chvíľku zastavili, pookriali a možno sa aj stali deťmi. Ak to urobíte určite Mikuláš prinesie nádielku aj vám!



@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
Ze bych si dala do okna topanku? Radsej vatsi kosik, aby sa toho tam viacej zmestilo.
Kedysi doma v CR sme vzdy nieco detom pripravili, piekla som riez pernikovych mikulaskov, ale tuna "idu" Vianoce uz od dna Vdakuvzdania a ten bol t.r. 24 novembra. Kazdy ma uz vyzdobene okolo domov a na domoch, shanaju sa darky a komercne reklamy vyzyvaju ludi na utracania cim dalej viac. Ziadny Mikulas i ba ten ich Santa Claus. Zistila som, ze uz sa opicia i v Europe a skoro vsade toho tucneho deduska s bielou bradou a fuzami vidim.
smajliqa
krasneho Mikulasa vsetkym,,,
mna priniesol Mikulas do cizmicky,,,,
mam dnes narodeninky :)
tinca
@smajliqa tak teda živiom a nech ťa stretáva len to dobré a osláv po mikulášsky



dorisa
Ďakujem a prajem všetkým veselého Mikuláša.
janger
@tinca , aj ja tebe a vsetkym prajem krasny sviatok! Tu v Holandsku uz mame pomaly po Mikulasovi...Dnes je vyvrcholenie, ale to uz vacsina rodin ma mikulassku oslavu za sebou... Popisala som to v mojom minulorocnom prispevku-zazitku. Ak by niekto mal zaujem si to precitat, tak tu je to:
 varecha.pravda.sk/zazitky/sinterklaas-v-holandsku/607-cla...

Zajtra tu uz zacnu ludia naplno s ozdobovanim vianocnych stromcekov. Dokonca vcera som uz videla v niektorych domoch svietit stromceky :-).
A tiez dakujem vsetkym za prianie. @stefanm , aj tebe, ze si aj na toho nasho holandskeho Sinterklaasa nezabudol :-).
evanaaa
Mikuláš je prekvapenie len na Mikuláša a v cudzine majú Mikuláša a Ježiška ako jednu osobu a ani jedna nemá u nás opostatnenie. Mikuláš bol kňaz-biskup, chodil s mitrou na hlave a v ruke mal niečo ako žezlo, niekde na slovenských dedinách o tak vídať a kedysi u nás iný ani nechodil. Tomu Santa Klausovi sa najviac podobal ruský Ded Moroz - deduško Mráz, ktorý sa na dlhý čas zabýval aj u nás. A teraz ho vymenil Santa Claus.
evanaaa
@Ancicka , to bolo peknučké, tak to bol ten pravý Mikuláš.
Aj by ma zaujímalo, či na západe ( USA) majú tiež Ježiška a nie Santu niektorí katolíci.
janger
@evanaaa , ako kde v tej cudzine! My mame aj sv.Mikulasa (Sinterklaas)-biskup. Len sa tu dlhsie oslavuje, minimalne tri tyzdne. A Jezisko tu nechodi, mnohi ludia si davaju sice darceky na Vianoce, ale tie nie su od Jeziska. A ani od Mikulasa. Tu u nas Mikulas s Vianocami a so Santa Clausom- Dedom Mrazom nema nic spolocne.
tinca
áno pamätáme, akoby to bolo včera
kuchticka
@evannna - tu palicu co nosi Mikulas a vsade je s nou zobrazovany - ta sa vola po cesku pastyrska hul (u prehlasovane0. Neviem ako po Slovensky. Kedze sv. Mikulas bol biskup a vsetci biskupi tiez maju rovnaku palicu.