chcem sa opytat si mate radsej maslo alebo margarin a co je
zdravsie pretoze ja si myslim ze tie estery a nasytene kyseliny v tych
natierkach nestaci opakovat a napisat ze obsahuje vitamin A a B, tiez
myslim ze priroda nam da viac ako chemicke tovarne. dakujem za
nazory
Slaninu vytopíme v 20 l kotlíku, nechce sa mi s tým babrať po troškách.
..ale starý-suchý-chlebík..rožok + mliečko z farmy= tak vždy mužovi volám...ešte daj mi!!!
tak to moja babka jedávala,ked som ešte bola malá..až teraz som tomu prišla na správnu chuť..:-)))
400 g chleba 4 ecka a na tie buchty- chleba skoda masla, takze casom sa znizila aj spotreba chleba.
A k pôvodnej otázke - jednoznačne maslo :-)
dajte si kusok z masla, /ktore pravdepodobne spotrebujete za par dni/ do nadoby so studenou vodou a solou a drzte na kuchynskej linke.
maslo je takto vzdy cerstve, akurat sa rozotrie, sol v nom necitit ale je potrebne vodu kazdy den vymenit aspon raz.
1. maslo
2. maslo
3. maslo
My máme neskutočnú spotrebu masla :o) ale taktiež používame aj oleje:
Hroznový - do koláčov pre antilaktozákov, do mrkvovej šťavy na rozpúšťanie vitamínov po organizme :o)
Olivový - studená kuchyňa
Repkový - na vysmážanie ;o) atď
Margarínom sa vyhýbame :o)
Len pre zaujímavosť
Napríklad RAMA, viete prečo sa tak dobre predávala? Lebo má veľmi silne energetický názov. Meno Rama pochádza z hinduistického náboženstva, kde sa spomína a ako siedme vtelenie boha Vishnu.
na varenie, tiez ale aj bravcový margarín, ktorý si robim doma lebo tu ho nekupim;
na slaty a studene jedla dobry a kvalitny ocot.
maslo som kupila raz, ked sme sem prisli a vsetkym nas ohurili a od vtedy nikdy viac, ani nekupujeme kupenske veci, v ktorych ich tu radi pouzivaju dokonca v ich "fajnovych kremovych zakuskoch a fondantom oblepenych tortach" . Pecieme doma aj sa stravujeme najradsej doma a vonku iba tam, kde vieme ako a z coho varia.
Horsie je to na vyletoch ale vzdy sa da vybrat nieco zdravsie-minutkove, ked casto sa da jedlo kupit to, ktore robia priamo pred nami....
maslo som kupila raz, ked sme sem prisli a vsetkym nas ohurili a od vtedy nikdy viac, ani nekupujeme kupenske veci, v ktorych ich tu radi pouzivaju dokonca v ich "fajnovych kremovych zakuskoch a fondantom oblepenych tortach" . Pecieme doma aj sa stravujeme najradsej doma a vonku iba tam, kde vieme ako a z coho varia.
Horsie je to na vyletoch ale vzdy sa da vybrat nieco zdravsie-minutkove, ked casto sa da jedlo kupit to, ktore robia priamo pred nami....
Vyskusala som aj svojmu zverincu ponuknut aj po zahrade behajucemu zvieratstvu na msku,ale margarin bol nedotknuty ani po par dnoch...
K teme: margarin nekupujeme,len klasicke maslo. Zial,ani to uz nie je to, co byvalo
.... vraj za komunistou bola vyhlásená súťaž kto dokáže do masla dostať čo najviac vody ,ale tak aby pri krájaní ,,neslzila,,
...a potom čo ešte dnes neni ,,priotrávené,, chemiou ??????
@paploska , len neviem, kde by som stále zháňala ghee, doma som si skúšala spraviť a nepodarilo sa, po pár dňoch malo divnú chuť, aj vôňu, neviem, prečo. Možno ešte raz sa pokúsim a uvidím.
a teď babo raď! :)