Chcela by som sa opytat na radu ako mozem uskladnit vajicka na dlhsiu dobu. Rozmyslala som, ze oddelim bielka od zltkov a zmrazim ich. Mate niekto s tym skusenost? Alebo ako to robite vy?
@zareagujChcela by som sa opytat na radu ako mozem uskladnit vajicka na dlhsiu dobu. Rozmyslala som, ze oddelim bielka od zltkov a zmrazim ich. Mate niekto s tym skusenost? Alebo ako to robite vy?
@zareaguj
tak takto zaliate vajcia som videla raz vchladnicke a nesla som sa na to vynadivat....tiez somto videla ...pred 20 rokmi...a ty si to drzala kde?
tu si môžete prečítať o vodnom sle a jeho použití
VYBUSNA-a čo robíš zo žltkami, ked máš strašne veľa bielkov?
Žloutky se samy mrazit nedají, po rozmrznutí jsou tuhé, už rozmíchat nejdou.....ale celá rozšlehaná vejce jdou mrazit a pak použít třeba na buchtu výborně - v nich žloutek už neztvrdne. Občas mívám v mražáku pár pytlíků s takto rozšlehanými vejci, s nálepkou o počtu vajec - na jakoukoliv litou buchtu nebo i těstoviny.
peciemv pekarni...vmnichove vobec nedostat klasicke rozky...a moj muz ich zboznuje, takze sa mi tie bielka zhromazduju...je pravda,ze ich uz tolko nemrazim, pretoze si robievame bielkovu prazenicul.
maminka mi vravela, že uskladnenie vo vápne uprednostňuje pred vodným sklom preto, že od skla vajcia "cítiť". Po tomto vápne sú dobré, bežne z nich pečieme na Vianoce, dávame do varenia... Babka kedysi spomínala nakladanie do popola, už o tom však viac nezistím... Hádam som poradila
maminka mi vravela, že uskladnenie vo vápne uprednostňuje pred vodným sklom preto, že od skla vajcia "cítiť". Po tomto vápne sú dobré, bežne z nich pečieme na Vianoce, dávame do varenia... Babka kedysi spomínala nakladanie do popola, už o tom však viac nezistím... Hádam som poradila
V pohári je 25 čerstvých vajec vo vodnom skle. Základ na nálevu je v pomere 1,125 L prevarenej vychladnutej vody a 125 ml prípravku vodné sklo. Čiže pomer 9:1. Skladovať mimo dosahu svetla pri 2-8C.