Chcela by som sa opytat na radu ako mozem uskladnit vajicka na dlhsiu dobu. Rozmyslala som, ze oddelim bielka od zltkov a zmrazim ich. Mate niekto s tym skusenost? Alebo ako to robite vy?
@zareagujDiskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 133 najnovší komentár dnes 12:33
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 133 najnovší komentár dnes 12:33
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 133 najnovší komentár dnes 12:33
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 45 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Orechová roláda s mandľovým krémom
-
Jemná krémová pórová polievka s krutónmi +fotopostup
-
Kačka pečená na zemiakoch a batatoch +fotopostup
-
Niva cestoviny so slaninkou a s kukuricou
-
Koláčiky z lístkového cesta s fetou, so špargľou a s parmskou šunkou
-
Vyprážané pirohy s kyslou kapustou +fotopostup
-
Jednoduchá pohánka s bryndzou +fotopostup
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Mäkučká krkovička v lahodnej omáčke +video
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Ako uvariť hovädzí vývar +video
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
Malý trik s veľkým efektom: Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec
tak takto zaliate vajcia som videla raz vchladnicke a nesla som sa na to vynadivat....tiez somto videla ...pred 20 rokmi...a ty si to drzala kde?
tu si môžete prečítať o vodnom sle a jeho použití
VYBUSNA-a čo robíš zo žltkami, ked máš strašne veľa bielkov?
Žloutky se samy mrazit nedají, po rozmrznutí jsou tuhé, už rozmíchat nejdou.....ale celá rozšlehaná vejce jdou mrazit a pak použít třeba na buchtu výborně - v nich žloutek už neztvrdne. Občas mívám v mražáku pár pytlíků s takto rozšlehanými vejci, s nálepkou o počtu vajec - na jakoukoliv litou buchtu nebo i těstoviny.
peciemv pekarni...vmnichove vobec nedostat klasicke rozky...a moj muz ich zboznuje, takze sa mi tie bielka zhromazduju...je pravda,ze ich uz tolko nemrazim, pretoze si robievame bielkovu prazenicul.
maminka mi vravela, že uskladnenie vo vápne uprednostňuje pred vodným sklom preto, že od skla vajcia "cítiť". Po tomto vápne sú dobré, bežne z nich pečieme na Vianoce, dávame do varenia... Babka kedysi spomínala nakladanie do popola, už o tom však viac nezistím... Hádam som poradila
maminka mi vravela, že uskladnenie vo vápne uprednostňuje pred vodným sklom preto, že od skla vajcia "cítiť". Po tomto vápne sú dobré, bežne z nich pečieme na Vianoce, dávame do varenia... Babka kedysi spomínala nakladanie do popola, už o tom však viac nezistím... Hádam som poradila
V pohári je 25 čerstvých vajec vo vodnom skle. Základ na nálevu je v pomere 1,125 L prevarenej vychladnutej vody a 125 ml prípravku vodné sklo. Čiže pomer 9:1. Skladovať mimo dosahu svetla pri 2-8C.