Nápady

Mafiny

simonkamatkova - fotkasimonkamatkova, 12. decembra 2014

Dobry den mate nejake dobre tipy na mafinky ja idem dnes alwbo zajtra vyskusat plnene s nejakou polevou a vy ?

@zareaguj


Diskusia k téme

ela77
u nás sú obľúbené "Tvarohové mafiny" od @mariana33 , sú výborné a môže sa do nich dať čokoľvek, ja zvyknem dať hrozienka, alebo kolieska čokoládovej polevy.
sovka62
Jeden z mojich favoritov:
 varecha.pravda.sk/recepty/mini-kokosove-kosicky-fotorecep...

Nepečiem ich mini, také formičky nemám, ale dávka je presne na 12 normálne veľkých muffinov. Formu vymastím maslom, v tomto prípade papierové košíčky vynechávam. Používam ríbezľový džem a dosť často do snehu primiešam namiesto kokosu mleté orechy, ani sa neviem rozhodnúť, či sú lepšie kokosové alebo orechové.
smejkad
u nas idu spominane tvarohove, potom tie co sa volaju Konecne vlacne muffiny a teraz na vianocnu besiedku planujem pouzit namiesto obycajneho kypriaci do pernikov , do stredu lekvar, na vrch cokoladu a ozdobku :-)
radost
@smejkad-do stredu som dala domáci džem-tých tvarohových od @mariana33..no postekal mi vo forme kdekade..máš skúsenosť ako na to..??inak-tie mufiny boli super..nuž-tvaroh urobí svoje-nadľahčí cesto..dá dobrú chuť..ešte:mlieko som dala kyslé-i ono nadľahčí..akurát ten džem ma sklamal..som chcela-by ostal v strede-ako v buchtách..:-)
smejkad
zatial som ako plnku - nie do cesta, davala len tvrdy slivkovy a ten to zvladol
s pernikovym kypriacim fantasticky idu spolu :-)
a aj ja davam kysle mlieko, acidko, kyslu smotanu - co je doma
a ak nieje nic, dam brblavu vodu, tu mam stale ako zeleznu rezervu :-)
evanaaa
@simonkamatkova , ešte si skús dať do vyhľadávača, na heslo " muffiny" ( alebo len mafiny) sa ti tam objaví množstvo, možno si nebudeš ani vedieť vybrať.