Dobrý deň .
Kúpil som strojček na cestoviny ,čakal som kvalitnejšie
oddelovanie cesta.)zlepené slíže)
TEDA v čom spočíva kvalita strojčeka.Cena 40 euro
Alebo robím niekde chybu.
Nie som začiatočnik.
Ďakujem.
Dobrý deň .
Kúpil som strojček na cestoviny ,čakal som kvalitnejšie
oddelovanie cesta.)zlepené slíže)
TEDA v čom spočíva kvalita strojčeka.Cena 40 euro
Alebo robím niekde chybu.
Nie som začiatočnik.
Ďakujem.
--------------------------------------------------------------------------
TAK TO presne bolo . To je ta kvalita strojceka. Budem ďalej experimentovať s cestom.Pokus omyl pokus omyl
ak áno tak prepáč...
aj cesto ked len trošku viac preschne, že teda,aby sa nelepili, už mi ho strojček nebral, musela som ho nechtami tam zasuvať, nešlo mi to
Po prečitani vašeho príspevku nebudem už experimentovať s cestom.20 ročne skusenosti stačia.
ďakujem.
Takže normálne sa urobí cesto, ja mám slabé ruky, tak sa s ním moc nebabrem, nechám postáť bochníčky pod miskou (obrátenou hore dnom) po takej pol hodinke rozvaľkám strojčekom - a síce tak, že na "jednotke" to premeliem aj 3-4 x, potom na trojke, päťke a šesťke len raz - dlhé pásy rozkladám na ľanový obrus a nechám preschnúť. Tu už ale treba sledovať to schnutie - lebo naozaj, keď sú konce príliš suché, strojček ich neberie. Presušené pásy pokrájam na kratšie kusy, tie konce krájam buď hneˇako prvé, alebo ich poschovávam medzi tie stredové časti - aby trošičku zvlhli - a keď aj naďalej mám pocit, že sa chcú pozliepať, tak ich trošičku pomúčim. Znovu rozkladám na obrus a nechám poriadne preschnúť. Manžel nemá rád dlhé rezance, takže tie suché ešte trochu postláčam, aby boli kratšie. Chce to len vydržať, časom sa Ti správna konzistencia cesta na krájanie dostane "do oka" a potom to už pôjde jedna radosť. Keby sa mne rezance lepili na ruku, ako píše havino, tak nekrájam, nechám ďalej schnúť. Strojček mám od roku 1990...
Bratislava
BRATISLAVA