Rôzne

Kvalita strojčeka na cestoviny

hruskar - bez fotkyhruskar, 8. novembra 2011

Dobrý deň .

Kúpil som strojček na cestoviny ,čakal som kvalitnejšie
oddelovanie cesta.)zlepené slíže)
TEDA v čom spočíva kvalita strojčeka.Cena 40 euro
Alebo robím niekde chybu.
Nie som začiatočnik.
Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

hruskar
tie tenké rezančeky do polievky, zlepene, nedali sa mi oddeliť, do klbka sa mi zlepovali, či som dala kratke cesto,alebo dlhe,sklamana som bola,
--------------------------------------------------------------------------
TAK TO presne bolo . To je ta kvalita strojceka. Budem ďalej experimentovať s cestom.Pokus omyl pokus omyl
hruskar
ten červený x znamená vymazať ??
ak áno tak prepáč...
evanaaa
Hruskar - po prvé: si muž, alebo žena? A ďalej - možno záleží aj od cesta, ako ho robíš, či sa má aj trochu presušiť alebo hneď spracovať, atď. Myslím, že skúsení Vareškári ti tu poradia, len vyčkaj. Ale keďže lacný nebol, mal by aj dobre fungovať.
havino
@hruskar a ten text pred tym odo mna si čítal? asi sa to vymazalo,ak nečítal zopakujem, písala som, že široke rezance mi urobilo krásne, pekne som si ich ukladala rovno do krabice,ale tenké do polievky otras, lepili sa mi hned na ruke,ked som ich vložila do krabice spajali sa do klbka, nedali sa odlepiť,aj som cesto dobre pomučila, vyválkalo mi ho krasne, myslím,že cesto robiť viem, robim rezance už 20 rokov, s tym experimentoať ja už nebudem, už som na strojčeku robila 3x a stale rovnake zlepence,ani samo o sebe sa mi tie rezance nepáčia, nie su take,ako si ich ja pokrajam,mne stači, že si aspon cesto možem vyvalkať, čiže vyvalkam si cesto na nom,ale pokrajam sama

aj cesto ked len trošku viac preschne, že teda,aby sa nelepili, už mi ho strojček nebral, musela som ho nechtami tam zasuvať, nešlo mi to
hruskar
havino
Po prečitani vašeho príspevku nebudem už experimentovať s cestom.20 ročne skusenosti stačia.
ďakujem.
marikafil
No, ja mám tiež 20 ročné skúsenosti - akurát som nikdy nerobila rezance ručne, LEN so strojčekom. Samozrejme všetko záleží od cesta.
Takže normálne sa urobí cesto, ja mám slabé ruky, tak sa s ním moc nebabrem, nechám postáť bochníčky pod miskou (obrátenou hore dnom) po takej pol hodinke rozvaľkám strojčekom - a síce tak, že na "jednotke" to premeliem aj 3-4 x, potom na trojke, päťke a šesťke len raz - dlhé pásy rozkladám na ľanový obrus a nechám preschnúť. Tu už ale treba sledovať to schnutie - lebo naozaj, keď sú konce príliš suché, strojček ich neberie. Presušené pásy pokrájam na kratšie kusy, tie konce krájam buď hneˇako prvé, alebo ich poschovávam medzi tie stredové časti - aby trošičku zvlhli - a keď aj naďalej mám pocit, že sa chcú pozliepať, tak ich trošičku pomúčim. Znovu rozkladám na obrus a nechám poriadne preschnúť. Manžel nemá rád dlhé rezance, takže tie suché ešte trochu postláčam, aby boli kratšie. Chce to len vydržať, časom sa Ti správna konzistencia cesta na krájanie dostane "do oka" a potom to už pôjde jedna radosť. Keby sa mne rezance lepili na ruku, ako píše havino, tak nekrájam, nechám ďalej schnúť. Strojček mám od roku 1990...
palokuchki
Ja robim rezance len na tom strojceku a som velmi spokojna. Tie sirsie sa lahko rezu a rozdeluju. Na tie mensie musis nechat cesto preschnut ako spominala @marikafil. Ak to skusis par razy ja myslim ze potom uz budes vediet odhadnut dlzku susenia.
malapiskota
moja starka robila rezance na strojceku vzdy. ale nechavala predtym cesto schnut niekolko hodin, natenucko vyvalkane, potom sliziky vyliezali pekne oddelene. a nelamali sa, aj ked by sa to dalo cakat... ked uz si za strojcek dal 40 euro tak vyskusaj aj toto, moja rada je: nechat dlhsie schnut cesto.
anenka11
skuste tento recept na cesto. Ja robim iba tieto.40dkg hlad. muka,3-4 vajcia,2lyžice oleja, 1/2lyžice soli. Prísady premiešame a spracujeme cesto. Miesime cesto dlaňami tak dlho,kým je cesto hladké. Zabalíme do sáčku na 1 hod.Potom znovu premiešame, a znuvu na hodinu zabalíme. Potom premiesime a vaľkáme strojčekom.
hruskar
Ďakujem za vaše prispevky,budem ďalej skúšať. Možna že sa zadarí.
Bratislava
norafa
ja si požičiavam strojček od kolegyne a keďže mám slabé ruky tak mi cesto vymiesia synovia a s výsledkom som vždy spokojná,či už tenké,alebo hrubé rezance,len cesto musí byť oveľa tvrdšie ako na ručné spracovanie inak sa lepia spolu
hruskar
už viem v čom spočiva kvalita mojho strojčeka na cestoviny,Je to len v príprave cesta .Tenke rezance sa už zadarili ,Videl som v STV šefkuchara ZIDEKA v akci. Samozrejme že k tomu prispeli aj Vaše prispevky.
BRATISLAVA