O Varecha.sk

Kvalita receptov

kucharik48 - bez fotkykucharik48, 13. mája 2016

Podľa môjho názoru úroveň "novej kuchárky" oproti " starej " rapídne poklesla .Konečne by bolo vhodné aby administrátor selektoval nové recepty ,tak aby boli zaujimavé pre normáleho slovenskeho človeka. Obmedziť používanie rôznych exotických názvov , surovín a ingredencii, uvádzať viac pôvodných slovenských receptov.Inak mi to pripomína výtvory excelentých kuchárov "PAULUS versus IHNAČAK " v letáku LIDL,resp . v TV "Moja mama varí lepšie..." a podobné nezmysly.....

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
@2010 a ja by som dodala k tvojemu "Sú tu oveľa staršie babky penzistky a pridávajú recepty o sto šesť" a pridávajú aj výborné, moderné, často exotické recepty a to je dobre, pretože učíme sa celý život a nielen haluškami je človek živý :-)
@kucharik48 načo toľký pesimizmus, veď nech si každý vyderie čo mu vyhovuje, klasika, exotika, pre každého je tu niečo :-) a keby sme stále nevymýšľali sedeli by sme ešte na stromoch a hľadali si blšky v kožuchu :)
tiginko
trefný preklep @evusik , že "vyderie" . Už som začala dúfať, že @kucharik48 vyjadruje môj názor, ale nie... Mne teda dosť vadí, že nové recepty skĺzavajú do úrovne tisíckrát sa opakujúcich starých receptov. Chvalabohu niektorí Varecháči si ešte stále zrejme overujú (aj keď nový koncept Varechy to poriadne sťažuje a autori zmeny presne vedia prečo), či recept, ktorý chcú uverejniť, nie je chronicky opakovaný ten istý. Jednoducho pre mňa to tu v poslednom čase málo "žije". Teda česť výnimkám, chvalabohu sem-tam sa stále objavujú nádherne svietiace hviezdičky na tmavej oblohe. Už len kvôli nim sa sem oplatí občas nakuknúť
evusik
keď sme začínali na Vareche tak sme mohli pridávať hocičo pretože tu bolo málo receptov, teraz sa to už nedá pretože už sú tu asi všetky recepty...
ja to vidím tak, že tí starí varecháči pridávajú sporadicky, lebo sa nechcú opakovať a tí služobne mladší pridávajú to čo navaria, lebo sa chcú pochváliť a na tom nie je nič zlé pokiaľ je to aspoň trochu kvalitné, resp. zaujímavo podané...
mne skôr vadí, že sa tu na Vareche prestalo diskutovať :(

babidka
Prestalo @evusik , prestalo :-) Myslim , ze velakrat aj kvoli tomu , ze mozno polovica novopridanych receptov je tu uz davno a dokonca niekolkokrat .Uz ma to prestalo iritovat a bohuzial aj zaujimat ...niekdy sa vsak naozaj iba pousmejem nad niektorymi "vytvormi " :-)Ale aj tie patria k zivotu !
Mily @kucharik48 ,to si myslel vazne ? :-) :-)
Ludia uz nesedia doma za pecou , cestuju po svete za pracou aj za poznavanim a k tomu patri aj "ina" kuchyna .No a tiez je tu niekolko stoviek varechacov ktori ziju v cudzine a -chvalabohu- obcas prispievaju niecim novym , zaujimavym a zvacsa velmi chutnym .Okrem toho - vsimol si si , ze azda polovica jedal ktore povazujeme za "nase, slovenske" sa vari tiez v okolitych statoch ? Pripomeniem iba pirohy a ine cestovinove jedla , holubky , klobasky , gulase , rozne paprikase, rezne , fasirky , babovky ...dnes uz asi nikto nevypatra ich pravy povod :-)
frezia68
Nuž,ako @Babidka ,tiež ak vidím recepty,ktoré sú tu aj 100X,už nekomentujem,lebo len chváliť.........ale niektoré ma zaujmú a vtedy si pokecám.Ale tým nechcem nikoho odradiť.Som tu asi 5 r. a už vtedy som sa snažila pridávať také,ktoré tu nie sú.A to bola nová Varecha.Dnes je tu snáď všetko,ale aj tak ma niektoré recepty potešia,hoci sem chodím sporadicky.Tak varme ďalej a vytešujme sa z dobrého jedla :-)
afataga
vcera bol vonku hnus, tak som si povedala, ze si pozriem tvoje rcp, no to som si pocitala, len co je pravda, zabralo mi to skoro cely den a musim povedat, ze si uplne skvely kuchar, jeden rcp lepsi ako druhy, ani neviem, co skor skusit, tak len tak pokracuj a pridavaj tie svoje skvosty aj nadalej, hlavne nejake pagace, lebo tych je tu naozaj zalostne malo
jamarlen
v poslednom čase som najzvedavejší na rubriku "pamätáte si" práve preto, že sa tam objaví niečo zaujímavé, čo som v tom čase nepostrehol., a rád dodávam, že sa darí - tie storazy opakované - "čo chladnička dala" mi už začínajú robiť problémy so žalúdkom. najradšej mám jednoduché, novo použité suroviny, tak sa vždy niečomu takému poteším. pekný deň