Varenie

Kuracie na prírodno - recept

beba21 - bez fotkybeba21, 19. januára 2020

Hľadám recept na kuracie prsia so šťavou na prírodno - také, aké mávajú v reštikách v detskom menu. Niečo som skúsila, ale nebolo to celkom ono. Pomôžete?

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Iste sa tu nejaké také nachádzajú, ale na to hádam ani recept netreba. Detské menu síce nepoznám, ale ak je to kuracie na prírodno, bude to akosi takto. Kuracie mäso osoliť, okoreniť (ak pre deti, tak nemusíš, prípadne primerane). Podľa toho, či chceš mať šťavu číru, alebo zahustenú, posypeš alebo neposypeš hladkou múkou. Opečieš, podleješ, krátko podusíš a môžeš podávať. Niekto pridáva cibuľu, ja jeden dva strúčiky cesnaku. Takéto je to jednoduché.
moravanka
Jestli chceš mít extra šetrnou úpravu, zkus v papilotě. Kapsičce udělané z pečícího papíru. V podstatě tam k libovolně ochucenému masu můžeš přidat cokoli oblíbeného, třeba sýr, broskev, žampiony ... a na dvěstě asi půl hodiny do trouby. Pak jen nařízneš, dáš si pozor, aby tě nepopálila pára a můžeš i s kapsičkou servírovat. Ovšem kdo rád kůrčičky, šlupičky, přípečky : - ) pro ty to není. Ale díky tomu, že se to vlastně dusí, ale bez vody a vzduchu, chuť je intenzivní.
Zkoušela jsem tak jablíčka se skořicí a byla to dobrota a ještě jsem větrala do chodby, ať si sousedé myslí, že umím štrůdl.
tanaivan
@sovka62 (20.1.2020 10:52)

Tak toto je určite jednoduché, rýchle a hlavne výborné, a bude chutiť nielen deťom. Aj ja sa to chystám robiť, lebo aj moje deti (aj keď už dospelé) sú na kuracinku.
tanaivan
Včera som robila, zalizovali sa aj za ušami. Mäsko som narýchlo opiekla, na výpeku osmažila cibuľku, pridala mäsko, hríbiky, čierne korenie, soľ, vegetka, klasika. Hlavne že chutilo a bolo to raz dva.