Rôzne

Kuchárska kniha

nagypeter - fotkanagypeter, 21. decembra 2011

Ahojte,
Neviem ako vy, ale ja by som prijal ak by v kuchárskej knihe bolo možné pod každú rubriku vytvárať nové rubriky. Ako napríklad rubrika Polievky - pod ňu by sa dalo vytvoriť ďalšie: Zeleninové, Hydinové, atď.
Čo si o tom myslíte varecháči?

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
Nápad je to výborný, mali by sme kapitoly a podkapitoly...
ja som to vyriešila tak, že keď sa moja kapitola Zeleninové jedlá stala neprehľadnou tak som si vytvorila ďaľšie kapitoly s názvami našich najobľúbenejších zeleninových jedál a umiestnila som ich pod Zeleninové jedlá. Takže teraz mám
Zeleninové jedlá:
- cukína
- baklažán
- karfiol
- zemiaky
- špenát
a mám v tom prehľad. Do kolónky Zeleninové jedlá ukladám všetky ostatné zel.jedlá a ak by som v budúcnosti chcela môžem si vytvoriť kolónku na inú zeleninu.... asi tak :-)
nagypeter
No tak to je super nápad, musím si to spraviť tiež takým spôsobom, nakoľko neverím, že by umožnili pridávať podkapitoly.
Ďakujem :-)
babidka
Tie "podkapitoly" by som privitala aj ja :-) V KK ktoru som si urobila v svojom PC to mam takto rozdelene - tie podkapitoly maju este dalsie podkapitoly a tak najdem vsetko co chcem ihned . Napr. Sladke mam rozdelene Cokoladove , Makove , Orechove ...a tie mam este rozdelene na dalsie / kolace, pecivo atd/ Ale v KK na Vareche som to urobila presne tak ako @evusik . No a ked som planovala oslavu tak som si utvorila kolonku :"Oslava" a tam som priebezne pridavala a odoberala recepty ktore sa mi pozdavali . Tak som nebludila pomedzi recepty a mala som vsetko spolu .Tortu, kolaciky , drobne chutovky aj jedla. Po oslave som ich naspat zatriedila tam kam patria a kolonku som zrusila:- )
bejgi
veľmi dobrý nápad, ja už mám toľko receptov na vianoce, žiaden prehľad, keby som si dala, že nepečené....s plnou...atď... hm
sladkacokolada
aj ja už dlhšiu dobu premýšľam nad kk, že by som vytvorila kapitolu do ktorej by som mohla pridávať recepty len pre moje deti. Také recepty by neboli zverejnené, ale moje deti by ich vždy našli, keď budú potrebovať a keď už nebudú mať komu zatelefonovať a opýtať sa. Neprišla som na to ako by sa to dalo...
hubata
Ja som si dala záväzok že nebudem si ukladať také recepty ktoré poznám naspamäť, len s menšími obmenami. No ale som sa veľmi mýlila: receptov je tu toľko zaujímavých, že len ukladám, ukladám a ukladám.....
evusik
@sladkacokolada určite sa to dá.... ak si budeš ukladať recepty a nedáš ich zverejniť. Recepty si uložíš do KK do kapitoly napr. Pre moje deti, tieto recepty budeš vidieť iba ty, nikto iní... keď budeš ale chcieť aby si ich mohli pozrieť tvoje deti musíš im povedať svoje prihlasovacie meno a heslo, čiže sa prihlásia ako ty a tým pádom budú mať prístup ku všetkým tvojim receptom aj tým nezverejneným, otázka je či je to dobrý nápad, ten kto má prístup, môže aj meniť a mazať a môže to spraviť aj náhodou.... a potom, prečo by si nemohla všetky recepty zverejniť?
sladkacokolada
@evusik toto všetko čo píšeš viem, ja aj mám nejaké nezverejnené recepty, síce ešte nedopísané, no pripravené na dopísanie. Moje deti majú pristup do mojej kk , v tom nie je problém, možu si kedykoľvek pozrieť čo potrebujú, no tak ako u každého aj u nás sú jedlá , ktoré sú len naše naj, naj...a keďže moja dcéra nie je žiadna kuchtička, preto rozmýšľam nad tým ako jej to pripraviť, aby v budúcnosti nemusela tápať. To zverejnenie každého receptu nieje moc dobrý nápad, už som tu čítala veľa kritiky na rozne recepty a autor sa musel brániť, že nám to tak chutí...A mojim deťom možno tiež chutí niečo, čo by tu bolo vystavené veľkej kritike, aj keď priznávam, že kečup nepoužívam v žiadnom prípade:)
evusik
@sladkacokolada tak to ti dávam za pravdu, často krát sú tu ospevované recepty nie valnej hodnoty a dobré recepty sú zatracované kôli jednej ingrediencii... pritom je to presne tak ako píšeš, každý varí pre seba a podľa svojej chute...
a to s deťmi poznám, aj ja ich odkazujem na Varechu a na moje recepty, ktoré poznajú z domu a chcú ich navariť tak, ako to robím ja...
sladkacokolada
@evusik presne o to ide, navariť to tak ako to robím ja, lebo sú na to zvyknutí. Ja som naprk. hľadala ten správny recept na myjavské koblihy dva roky...Nakoniec sa mi to podarilo vďaka @michsamant a jej mamine. Preto by som im to chcela uľahčiť.
marianne69
@sladkacokolada si trafila kliniec po hlavicke,niektore recepty pridavam len koli dcere,mrzi ma sice,ze je tu uz mozno 100x,na onaky sposob,ale varim ho tak, ako je nan zvyknuta z domu a najde si ho u mna.Taky chlievik by sa mi zisiel ako sol.
evanaaa
Ja som už na začiatku, pri vytvorení tejto KK spomínala takéto tirdenie, ale vidím, že si to každý môže spraviť, ale to by bol zoznam rubrík dlhý 5 metrov, už teraz ho mám poriadny.
evanaaa
Ja som už na začiatku, pri vytvorení tejto KK spomínala takéto tirdenie, ale vidím, že si to každý môže spraviť, ale to by bol zoznam rubrík dlhý 5 metrov, už teraz ho mám poriadny.
sladkacokolada
@evusik , @marianne69 , @violetacamorova práve som vyskúšala ten svoj nápad pre svoje detia musím vám oznámit, že sa to dáááá:))) Vytvorila som si kapitolu pre svoje deti, vložila nezverejnený recept a ono sa mi to ULOŽILO :)) Dúfam, že si tento odkaz nájdete a budete mocť vyskúšať.