Varenie

Kto dostal od Ježiška kuchársku knihu ??

janazjarku - fotkajanazjarku, 30. decembra 2010

Noo ? Po veľa rokoch sa Ježiško /svokruša/ rozhodol obdariť ma kuchárskou knižkou a to so zameraním na zdravú výživu teda presne pre ľudí trpiacich vysokým tlakom..teda zrejme knižku vlastne dostal manžel, lebo ja mám tlak pre zmenu nízky a ak začnem variť podľa novej knižky tak ho budem mať ešte nižší :-) Na všetko je vraj však liek hejže ? Tak som to už vyriešila ja tie nové jedlá /áno, áno podelím sa aj s vami/ budem zapíjať červeným vínkom a problém je vyriešený !!
PS: Toto sa určite bude páčiť Frézií :-D

@zareaguj


Diskusia k téme

jezibabka1
Janka Ty na všetko nájdeš riešenie:))) Ja som tiež dostala "kuchárku" od mojej dcérky a všetky recepty sú len zo štyroch surovín, takže začnem skúšať, degustovať a keď sa mi to bude páčiť, tak to sem pridám:)
janazjarku
@jezibabka no to fakt ? prosím aké sú to tie štyri to ma ozi zaujíma! Nie je to čarodejnícka knižka náhodou ? :-) Moje by boli kapusta, krumpeľ, fazuľa a kus mäsa !
stefanm
...no a ja som dostal od ježiška nový holiaci strojček,strojček na rezance a dlhy,dlhy,čierny,dcérou pletený šál.A čo sa týka otázky kuchárskej knihy tak ja pravidelne dostávam na meniny (Štefan) kalendár "gazdinka".Mal som ich odložené od roku 1978 (ešte čierno-biele foto na ňom boli) ale z priestorových dôvodov som ich musel zlikvidovať.Váhal som síce,či "nevyhodím" po toľkých rokoch radšej manželku ale... :))
janazjarku
@stefanm :-) správne rozhodnutie , ale zase škoda tých kalendárov ! Ja som "vyženila" takú obrovskú knihu zviazanú z časopisu pre ženy z roku asi 1920 a tam sú teda veci už sa rozpadá, ale tie rady pre gazdinky sú bombové :-) Keď budem stíhať niečo odpíšem aj pre varechárov.
2010
knihu ? 3 knihy.Nastastie sa dohodli a kazda bola ina.
marianne69
Ja som rodinny knihomol.Tuto vasen som zdedila po otcovi.Doma vedia,ze knihou sa mi zavdacia vzdy,len kde ich uz ukladat:-)))A kucharske knihy to je moje hobby.Takze teraz to bol Jamie Olivier a v plane je dalsia Nigella.Uz sa tesim...
janazjarku
@mi ška je tam veľa krásnych vecí môže to mať nejakých 500 strán sú tam návody na varenie, recepty, kurz šitia pre deti , mamičky, móda proste všetko pre ženy skúsim niečo odfotiť ak to bude vidno pošlem ukážky :-)
janger
Medzi vianocnymi darcekmi som mala aj ja peknu kucharsku knizku, na dezerty. Ked nieco z nej spravim, tak pridam recept. @jezibabka , to s tymi 4 surovinami sa mi veru pozdava ;-), som zvedava , len uverejnuj! @stefanm , ooooo, len aby to tvoja manzelka tu necitala, ake si mal umysly ;-)))! Inac aj ja tak skladujem stare kalendare, casopisy...@janka , na zdravicko pri tvojich receptoch:-)!
frezia68
No @jankazjarku ,Ty si pekný beťár,keď si ma tak odhadla na to červené...dobre pamätáš nízky tlak :-))) Moja sestrička trpí na kuchárske knihy a tak zasa dostala pod stromček asi už ôsmu knihu:"Chudnite v spánku"-recepty(sama si ju vybrala a Ježiško len platil) a keď schudneme prvé kilo,budem tu chŕliť recepty.....:-)))
michsamant
@Janka , to budem rada, super :) @Editka , tu dietu v spanku rozhodne chcem aj ja, tak sa dlho nenechaj prehovarat a sem sa s receptami :D
jezibabka1
@janazjarku - Janka poznáš ma, moje suroviny - hadie chvostíky, mušie nožičky, netopierie jazýčky a pavúčie očká:)))))))))) @frezia68 Editka prosím prezraď autora a titul, lebo ja sa už momentálne zmestím len do teplákov :))))
kucharronald
Aj ja som na Vianoce dostal kuchársku knihu :)) Je to super kniha- Pečieme s Jožkou a Tescomou. Je to od šéfkuchárky Jozefíny Šebákovej-Zaukolcovej. Táto kniha sa mi najviac páči zo všetkých, lebo v tejto nie je tak veľa receptov, ale rád, odstránenie chýb, postupy výroby a mnohé mnohé ´daľšie rady. Keď budem mať čas, možno napíšem :)
frezia68
Dievčatá,také jednoduché to nebude,lebo medzi jednotlivými jedlami má byť 5 hod.pauza,my sme zvyknuté na 3 hod.radšej menej jesť a častejšie.V tej diéte zasa do sýta a potom 5 hod.len piť,nič nekonzumovať.Ale ešte nemám preštudovanú.Vydal to Ikar,je tam 15O receptov podľa inzulínovo-delenej stravy,piati autory,z toho dvaja lekári: Dr.med.Detlef Pape, Dr.med.Rudolf Schwarz..........a recepty:raňajky,obed,večera,len mladiství môžu aj štvrté jedlo,ale dá sa najesť do sýta 3x,aj raňajky výdatné...Inzulím hraje hlavnú úlohu pri chudnutí,aj priberaní,samozrejme pohyb,kto môže aj šport.......ale nebudem to rozvádzať ďalej,už tá strava 3x denne mne nevyhovuje.Ale som zabudla na krásnu knižku od Varechy Omáčky-výhra,našla som ju pod stromčekom a to je už iné kafíčko.....
marianne69
@frezia jest az kazdych 5 hodin?sak by som sa z retaze utrhla:-)))ja sa prikrmujem kazde 3 hodiny ako babatko..:-))))). ale na svoju obranu:jem malicko...niekedy len ovocie...ale po 5 hodinach by som veru asi aj klince pojedla...:-))))
vcelka
Potešte sa: najprv vraj treba naštartovať metabolizmus, takže jesť 5-7 krát denne malé porcie. A nikdy nejesť sladké osamotene, to kvôli vsetrebávaniu cukru do krvi a z krvi do buniek. Práve to na sebe testujem, takže dám vedieť. A prezradím, že práve sme si s manželom dali kalorickú bombu - špikové kosti na lipótskom bielom chlebe. Moje dieťa sa skoro dovracalo, keď to len uvidelo... :-))
anina43
špik máme veľmi radi, ale špikové kosti v lipotskom chlebe nepoznám, prosím objasni o čo ide dik
anina43
dostala som ako darček Ottovu veľkú hrnčekovú obrázkovú kuchárku, váži takmer 3 kg, meria 24 x 30 cm, vyrobili to asi pre vytrenovaných športovcov, lebo mám problém túto mohutnú knihu vytiahnuť z police .A ja už len premýšľam čo si ten Ježiško myslí, vari sme všetci trénovaní vo fitnesscentrách ?
vcelka
anina43; dali sme si špik na lipotskom chlebe - teda rozotretý. To je slávny biely okrúhly maďarský chlieb, ktorý predávajú pekárničky pri Kauflande, Rema, aj niektoré iné malé obchodíky...
Kuchárske knižky mám radšej také voľne zostavenéí. Skôr niečo o surovinách, kuchároch, pikoškách než recept za receptom.
sovka62
Kuchársku knihu som nedostala k Vianociam, ale k meninám, termín je zhodný. A musím povedať, že som sa už dávno tak nenaštvala a napriek všetkej zdvorilosti som darček ofrfala. Manžel sa dal zlákať názvom Tajomstvo babičkinej kuchyne (Readers Digest Výber). Za nehoráznu cenu si dovolia ponúkať tradičnú kuchyňu, slovenskú a českú, ale v skutočnosti dostanete kompilát predtým vydaných kuchárskych kníh, hlavne americká kuchyňa. Za tie peniaze si ani nedajú námahu niečo znovu uvariť, alebo upiecť, sú tam obrázky z kuchárskych kníh, ktoré už mám doma. Nehorázna drzosť, najradšej by som im milú knihu oplieskala o uši, len keby som vedela, kto je za to zodpovedný!
janazjarku
Najprv všetkým pekný Novoročný prvý deň s prianím toho naj.. @sovka62 ty si ma rozosmiala z čoho jasne vyplýva, že sa budem smiať celý rok :-D Tá moja nová kuchárka pochádza od toho istého vydavateľa ako tvoja, lebo moja svokra, ktorú v bežnom živote volám Želmírka už roky nalietava vydavateľovi, lebo každú chvíľu isto vyhrá nejaké milióny :-D Takže ak zistíš kto zato môže tak daj vedieť aj ja mu pôjdem jednu drisnúť !! :-D
bozulka
Kočky,čo sa vám nepáči na tomto vydavateľovi,knihy sú krásne,kvalitné,drahé...ja mám niekoľko a vždy som si tam niečo vybrala.Či už do diety pri poblémoch atď.Janka u nás bol Ježiško veľmi štedrý-asi sa mu už nechcelo ísť ďalej a vysypal celú kopu KK u nás a to som nevedela lebo som zakázala Ježiškovi chodiť do Knihy,vieš nerada by som sa stala bezdomovcom,tak som si pre istotu objednala v Martinuse 5 kníh a z toho 3 KK.Je mi do plaču,len neviem či od šťastia alebo od jedu...Už idem vyskúšať recept od @sjuz , údený losos s vodkou,prídu deti tak ich idem prekvapiť.Janka, krásny pozdrav na Východ !!!
sovka62
@bozulka , ja mám od nich zopár kuchárskych kníh, ale keď sme už za každú zaplatili vyše tisíc korún, prečo mám platiť za ďalšiu, v ktorej len opajcli to, čo už bolo predtým? Najviac ma nahnevalo, že to ponúkali ako babičkinu kuchyňu, na to manžel naletel, ale ak som niečo od jedu neprihliadla, nie je tam ani jeden originálny slovenský recept. A o surovinách, ktoré sa u nás bežne nevyskytujú už ani nehovorím. Mám rada ich edíciu Najlepšie svetové čítanie, odoberám ju už roky a je to v podstate jediná beletria, ktorú ešte kupujem, pretože tam veľmi rýchlo vychádzajú svetové novinky a každá zo štyroch kníh, ktoré sú v jednom vydaní je tak povediac z iného súdka, takže sa to veľmi dobre číta. Ale inú knihu už od nich nekúpim a dúfam, že po poslednej skúsenosti už ani manžel.
sovka62
Janka, ani sa tej tvojej svokre nečudujem. Veď kto by už nenaletel lákavým zásielkám "len pre vás" (a pre ďalších najmenej tisíc ľudí, ale to už nepíšu), "pre možného výhercu", "prepoklad zaručnej výhry" (tá formulácie je neodolateľná, aj predpoklad aj zaručené) a podobné haluze, čo vidím na obálkach adresovaných manželovi. Firemnú aj súkromnú adresu máme rovnakú a naozaj som v pokušení neodovzdávať mu tie listy, nech ho neblbnú. Ale to si, samozrejme nedovolím a tak sa občas tane, že im naletí. Už ma naštvali viac razy, napr. také Minútové variácie. Za pätnásť minút máš obed na stole, samozrejme za predpokladu, že máš v chladničke hotové mäso, uvarenú ryžu, zemiaky, zeleninu a podobne. Tak na to, aby som pozohrievala zvyšky, kuchársku knihu naozaj nepotrebujem. A to som ešte taká sprostá, že tie bludy neviem vyšmariť do kontajnera, aby nezaberali miesto v aj tak preplnenej knižnici. No ale čo už s človekom, ktorý knihu nedokáže vyhodiť za žiadnych okolností?
bozulka
@sovka , máš pravdu ja som natom tiež tak,každý kúsok papiera je mi ľúto vyhodiť.Knihy sú moja vášeň od detstva,nikdy mi nebolo ľúto dať peniaze za knihu,ale za kozmetiku ano,to som zvažovala každý krém,samozrejme okrem hygieny/voňavé mydlá,sprchové gely a parfémy to je druhá slabosť...nejako sa mi tie slabosti začali kopiť tak radšej skončím.
mariaklara
Ja som tiež dostala od syna s nevestou kuchárku knihu "Pečieme s Teleránom".
julica
@sovka , tu babickinu kuchynu poznam, recepty su rozdelene akoze podla rocnych obdobi... zda sa mi, ze su skor nemecke, ak si dobre pamatam. Od readers digest si nikdy nic nekupujem, cele vydavatelstvo je zamerane strasne marketingovo, aj ten ich casopis, kde platis za vela stran reklamy. mamina sa kedysi pred rokmi dala zlakat a objednala nejake karty izbovych kvetin. chodilo to stale, dokonca nam poslali aj dalsi fascikel, kvety sa opakovali... nenormalne predrazene kompilaty su to, suhlasim.
Inac tato kucharska kniha je nadherna  www.artforum.sk/catalog/gedda-gui-moineova-marie-pierre...
lucylee
ja úplne zbožňujem akúkoľvek knihu ako darček, tentokrát som dostala nádhernú malú knižku k narodkám, volá sa ČOKOLÁDA a sú tam super koláče, zákusky, keksíky z čokolády, tak budem postupne skúšať
mxxx
Ja by som sa radšej opýtal , kto NEdostal kuchársku knihu pod stromček .
zdezda
:-))) ja už 96. v poradí: Ovocie a zelenina ako liek :-)
miska08
ja, a hned dve: kucharky.cas.sk/knihy/detske-kucharky/navod-na-prezitie-pre-bejby a druhu si uz ani presne nepamatam nazov, nejake zdrave varenie, nechce sa mi podla nej varit, radsej z hlavy a "co spajza da" :)