Milé moje kolegyne, prosím vás o pomoc. Je streda poobede, ja mám typický pracovný útlm a akosi mi to nemyslí. Neviem vymyslieť čo na večeru. Dnes by malo byť mäsité jedlo, tak som ráno z mrazničky vytiahla kúsok prasiatkového stehna. V práci ma napadlo, že by som ho mohla zosegedínovať, ale polovička mi to rázne zamietol. Preto vás prosím o radu, čo dnes uvariť na večeru. Ani perkelt alebo paprikáš nebude mojím tromfom, mali sme nedávno a polovičiak nerád časté opakovanie. Bohužiaľ aj rezne musíme vyradiť, sme sa už akosi prejedli.
Prosím poraďte niečo, čo by sa mi podarilo mať hotové do hodiny od príchodu domov. Prídem o siedmej, tak o ôsmej už by sa aj patrilo večerať :)
Ďakujem, a vkladám do vás všetky svoje nádeje :)
Aja
je vyberavý, mám to trošku zložitejšie
priebercivy poloviciak sa stara o cele to nase hospodarstvo a je sikovny, tak si zasluzi teplu veceru ked cez den ine jedlo nema, no nie? :)
len co mu urobit.....
@2010 :-)
K tomu pyré, tarhoňu, ryžu alebo aj cestovinu - ako ti vyjde čas. No a k tomu kopec cviklového, mrkvového, alebo kapustového šalátu.
A keď sa mu nebude páčiť tak mu daj medzi dva tenké chleby jeden hrubý - uvidíš ako sa uspokojí.
A nemá rád k udusenému mäsu nejakú omáčku čo je šup-šup? Napr. chrenovú, zemiakovú, kôprovú, paradajkovú s kapustou, luskovú?
Tvoj muz nevie varit? Alebo sa mu nechce? ;-)
Tak ja som vám prosím pekne prišla včera domov, nakrájala mäsko na plátky a vopchala do mlieka s cesnakom, že kým si naškrabem a nakrájam zemiaky na kašu tak sa to tam trošku prevonia a len to potom bachnem v cestíčku na panvicu. Drahý sa domotkal do kuchyne a zahlásil, že on by si dal vyprážaný parizér :D
Tak som pekne mäsko odložila na zajtra, vypražila parizér a sebe ten to ako odkaz pre @sladkacokolada som si spravila hemendex :D ja bodkovaný parizér nerada.
Inak vám všetkým ďakujem za tipy, len tie hríbiky @alzbetka2 nie sú v možnostiach kvôli silnej alergii :( i keď ja by som si dalaaaaaa :)
@hubata - chlebový recept je super, ja si dám takto napríklad celkom rada, ale jedno teplé jedlo za deň musí u nás byť :). a hlavne čerstvé.
Domáce polotovary nachystané mám, len nie vždy máš na ne chuť. V lete som vyrábala zavarenú paradajkovú omáčku na špagety, to keby som nestihla vlak domov :).
@Janger no ver, že ani my si nemôžeme dovoliť hocičo, ale keď musíš, tak musíš :D
je to rýchle, hlavne príprava ... a veľmi chutné ... a zamažeš si iba dosku na krájanie a nožík ... :))))