Varenie

Kolegyne v zbrani, poraďťe prosím :)

ajuschka - fotkaajuschka, 9. novembra 2011

Milé moje kolegyne, prosím vás o pomoc. Je streda poobede, ja mám typický pracovný útlm a akosi mi to nemyslí. Neviem vymyslieť čo na večeru. Dnes by malo byť mäsité jedlo, tak som ráno z mrazničky vytiahla kúsok prasiatkového stehna. V práci ma napadlo, že by som ho mohla zosegedínovať, ale polovička mi to rázne zamietol. Preto vás prosím o radu, čo dnes uvariť na večeru. Ani perkelt alebo paprikáš nebude mojím tromfom, mali sme nedávno a polovičiak nerád časté opakovanie. Bohužiaľ aj rezne musíme vyradiť, sme sa už akosi prejedli.
Prosím poraďte niečo, čo by sa mi podarilo mať hotové do hodiny od príchodu domov. Prídem o siedmej, tak o ôsmej už by sa aj patrilo večerať :)
Ďakujem, a vkladám do vás všetky svoje nádeje :)

Aja

@zareaguj


Diskusia k téme

malapiskota
a co cina? :) ja ked robim cinu z bravcoveho, trochu necinsky pridavam trosku rumu, to maso potom ovela rychlesie zmakne... v jednej panvici nakrajany por, mrkva, pastrnak a paprika, je to o 90% lacnejsie a o 100% lepsie ako kupena mrazena zelenina, trochu osmazit a poliat sojovou omackou, chvilku nechat priskvrknut, maso na tenke slize v druhej panvici, okorenit, podusit aj s tym rumom a potom zahustit solamylom a poliat tiez sojovkou... k tomu ryza. jedina robota dlhsia je na tom to krajanie. :)
ajuschka
ahoj, no ako nápad je to fajn, len drahý hovorí že nie je koza, a nebude teda do seba pchať zeleninu. Navyše nemá rád ryžu :(
je vyberavý, mám to trošku zložitejšie
malapiskota
tak mu to pomel a sprav mu bolonske spagety :)) moj si dvakrat do tyzdna pyta pastekovy chleba, mozem ja kadejake lahodky miesat pri sporaku... :)
ajuschka
@malapiskota - joj ako ti ja závidím :) špagety boli toť nedávno, ale u nás sa robia s párkami, lebo mleté mäso je "vraj" vražda mäsa :( takže to mám odpustené len raz za čas do lasagní. ale napr. fašírku by si doňno nedostala :). @morenajea neviem ako by to vyšlo, to by som to mäsko musela mať naložené v mlieku s cesnakom od rána, neviem či takto nebude ako podošva keď ho rovno spravím keď prídem domov. či máš nejaký rýchlejší postup?
2010
Hmm, a co tak poslat SMS nech si kupi co chce ,ked nie je koza, to by asi mna cakalo? Nie asi ale isto...
ajuschka
:D vy dve :D
priebercivy poloviciak sa stara o cele to nase hospodarstvo a je sikovny, tak si zasluzi teplu veceru ked cez den ine jedlo nema, no nie? :)
len co mu urobit.....
alzbetka2
čo tak bravčové na hríbikoch a v tlakáči? to by bolo aj skôr ako za hodinu...
nadia56
@ajuschkAa ,nakrajaj maso na kocky, daj na cibulovy zaklad+cervena paprika,sol, podlej vodou, zatvor tlakovy hrniec a za 35-40 min. mas masko na stave, makucke, k tomu kus-kus, ten je za 5 min. , dopln zeleninovym salatom/kyslou kapustou, uhorkou,calamadou-co mas doma/ a bez velkej namahy mas vybornu veceru, ale ja keby som prisla z prace o siedmej by som urobila len studenu veceru, no, kazdy sme iny, snad som ti trosku poradila alebo ta inspirovala, pekny vecer:-)
evanaaa
A čo tak bravčové Azu? Aj keď ja to stehno ani nekupujem, je suché, tvrdšie a robiť z neho cigánsku, no, to by nebolo ono. Ani rezne nie sú dobré, nanajvýš ho dusiť. Ale aj tak - ak je narobený, musí byť vyhladovaný a hlad je najlepší kuchár, možno by ani nezbadal, aké jedlo je. A neviem si predstaviť, že namá rád zeleninu, ale čo už, každý sme iný.
marianne69
Ja by som to masko hodila na pekacik,prespikovala cesnakom a slaninkou,uvareny zemiak alebo kasu,calamadu k tomu a finito.Ked to tak citam,no veru ma stastie ten Tvoj sobaseny,ze ma taku pozornu manzelku.Ja rada vyhoviem pokial to ide a moji to vedia,ale aby som si rozum pretocila,tak to zase nie..@evana to napisala aj za mna Hlad je najlepsi kuchar...
hubata
Španielsko-slovenské vtáčky: nastrkáš do nich čo doma máš (po plátku údeniny, vajce, kyslú uhorku, okoreníš a úhľadne zabalíš). Hodíš na cibuľku, okoreníš, pridáš horčicu a udusíš, alebo upečieš v rúre (ale na to je stehno suché).
K tomu pyré, tarhoňu, ryžu alebo aj cestovinu - ako ti vyjde čas. No a k tomu kopec cviklového, mrkvového, alebo kapustového šalátu.
A keď sa mu nebude páčiť tak mu daj medzi dva tenké chleby jeden hrubý - uvidíš ako sa uspokojí.
A nemá rád k udusenému mäsu nejakú omáčku čo je šup-šup? Napr. chrenovú, zemiakovú, kôprovú, paradajkovú s kapustou, luskovú?
ria389
skús mu uvariť :mäso nakrájať na rezance,osoliť,okoreniť a prepiecť na oleji.Pridať na rezance nakrájanú mäkkú salámu,prepiecť.Potom pridať trošku horčice,pokrájané uhorky a kečup.Premiešať a podávať.
sladkacokolada
sprav mu henendex, aj ja som mala a keď bude poriadne hladný, prestane si preberať, segedín, paprikáš, čína, vtáčky..........
nika60
Myslím , že hubata vymyslela najlepší recept a je to rychlovka (medzi dva tenké chleby jeden hrubší
janger
Ej. ludia moji, vam sa ale zije, ked si taketo veci mozete riesit pocas pracovnej doby :-)))). To my si nemozeme dovolit.

Tvoj muz nevie varit? Alebo sa mu nechce? ;-)
hubata
Veru @Ajuschka - aj mňa by zaujímalo či sme ti nejako poradili a čo ste mali na večeru.
hubata
Inak ma tiež napadlo že keď takto dlho robíš že by si pre takéto prípady mala mať v mrazáku domáce (zdôrazňujem domáce) polotovary, zvlášť keď je taký vyberavý, lebo potom si v strese.
ajuschka
Ej no ale ste sa tu pekne rozbehli :)
Tak ja som vám prosím pekne prišla včera domov, nakrájala mäsko na plátky a vopchala do mlieka s cesnakom, že kým si naškrabem a nakrájam zemiaky na kašu tak sa to tam trošku prevonia a len to potom bachnem v cestíčku na panvicu. Drahý sa domotkal do kuchyne a zahlásil, že on by si dal vyprážaný parizér :D
Tak som pekne mäsko odložila na zajtra, vypražila parizér a sebe ten to ako odkaz pre @sladkacokolada som si spravila hemendex :D ja bodkovaný parizér nerada.
Inak vám všetkým ďakujem za tipy, len tie hríbiky @alzbetka2 nie sú v možnostiach kvôli silnej alergii :( i keď ja by som si dalaaaaaa :)
@hubata - chlebový recept je super, ja si dám takto napríklad celkom rada, ale jedno teplé jedlo za deň musí u nás byť :). a hlavne čerstvé.
Domáce polotovary nachystané mám, len nie vždy máš na ne chuť. V lete som vyrábala zavarenú paradajkovú omáčku na špagety, to keby som nestihla vlak domov :).
@Janger no ver, že ani my si nemôžeme dovoliť hocičo, ale keď musíš, tak musíš :D
julica
Preboha, vyprážaný parizér je vyprážaná saláma??????????
ajuschka
no jasneee to su recepty z chudobnych kuchyn cerstvych maturantov, internatnikov a podobne :) vid. moj recept Hrniec :)
2010
julica, parizer ked je z retazca nie je vyprazana salama ale tak najskor vyprazana muka a ecka atd...Tiez robime ale velmi tazko najst debilov masiarov co stale pouzivaju aj maso ...


ajuschka
to je pravda, kvalita masovych vyrobkov uz nie ze klesa, ale prakticky nie je.... ale zase u nas v obchode sa viem spolahnut na kvalitu, priatel ma velmi citlivy zaludok, tak ho mozem pouzivat ako merac :) inde uz nic ani nekupujem
eunika
citlivý žalúdok a vyprážaný parizer???To mi akosi nejde dohromady-skôr rozmaznaný...
julica
Júj, neviem, neviem, čo má vyprážaný parízer spoločné s nejakou stravou, ktorá telu dodá aj niečo iné ako spomenuté éčka, škrob a tuk. Ja pri svojom ockovi idem hlavou proti múru - oci, máš svoj vek, mám ťa rada, chcem, aby si čo najdlhšie žil, prosím, zjedz túto pečenú zeleninu (so šalátom problém nemá). Hm?
hubata
Užs som chcela notbuk zhasnúť, ale reku ešte pozriem čo sa vymyslelo: som sklamaná, ja som myslela že chceš niečo uvariť, nie nakrájať..... hehe!
zvoncek
Ajuška, nuž neviem, manžel na jednej strane je opísaný ako hrozne prieberčivý a len mäsový, potom sa z toho vykľuje , že radšej si dá " študáckú t.j. najlacnejšiu večeru" ???, ale na " poctivý rízek " chuť nemal, že je vraj prejedený z rízkov, a čo bolo k tomu vyprážanému parízeru ? kus chleba natretý horčicou a jednou uhorkou ?
hubarka35
nuž sme všelijakí,prieberčiví či nie,šikovní do práce....ja čo navarím to zjedia a ked sa nelúbi,nech si spraví každý sám....a nie som nikomu slúžka v domácnosti-že čo pískne to bude....a ked už drahý chcel vyprážaný parizer na večeru mal ti to oznámit skôrej,či zavolat......a bolo by po probléme čo mu navarit.aj topinka je dobrá na večeru a teplý bylinkový čaj.
tinca
bóže také jednoduché, zadaj si do vyhľadávača druh mäsa a tam máš kopec typov čo uvariť
hubata
Keby som vedela že má môj starý chuť na vyprážaný parízer, tak mu poviem aby si ho spravil sám a nestresujem seba a vareškárky. To teda ja mám toho môjho oveľa náročnejšieho a aj moja predstava o teplej večeri je troška iná: niečo varené, dusené, pečené, vypražené t.j. teplé aj keď skromné trebárs fučka s mliekom