Kuchyňa a vybavenie

Keď v rúre všetko a vždy prihorí

stankapu - fotkastankapu, 21. marca 2011

Milé dámy a páni.
Dnes som sa rozhodla prihlásiť sa na Varechu, a časom by som rada prispievala svojimi "kuchárskymi vynálezmi", no najskôr potrebujem vyriešiť jeden problém:
V mieste, kde bývam, je sporák, ktorý má 3 plynové horáky + 1 elektrickú platňu. Rúra je elektrická (nie plynová). Nech som v tej rúre piekla koláče pri akejkoľvek teplote, vždy, ale vždy a všetko prihorelo zdola aj zhora. Keď som presne to isté jedlo/koláč robila v rúre mojej mamy, tak bol výsledok úplne odlišný. Možno som ešte neskúšala všetky varianty, ktoré sa dajú robiť v prípade práce s takýmito rúrami, preto by som vám bola veľmi vďačná za akékoľvek rady v tomto smere.
Ďakujem vopred a prajem prekrásny prvý jarný deň!
s)

@zareaguj


Diskusia k téme

kata50
Je regulátor teploty v poriadku ?? Predpokladám, že si teplotu reguluješ podľa receptov.
milan2
Vyzerá to na pokazený termostat. Skús nastaviť napr. 50 stupňov a daj tam misku s vodou, nemala by vrieť. Alebo skús niečo upiecť pri nižšej teplote ako je v recepte (napr. miesto 180 daj len 150 alebo aj menej).
arasidka
Milanko, si frišký jak ket mléko kypí.... si ma predbehol, chcela som o tom hrnku s vodou napísať a všetko, čo už si ty spomenul. A dá sa to trošku stlmiť aj tým, že na spodok rúry položíme ešte jeden plech, vyskúšaj čo sa dá, možno vychytáš chyby trúby.
samanka
to sa stáva v rúrach, ktoré majú vyhrievacie špirály odokryté. Už sme to riešili so sestrou, kúpila drahú rúru, ale všetko jej tam prihorí. Kedysi sme mali aj my takú, stačilo vyhriať na 150 °C. Teraz mám s telesami po obvode a nič v nej neprihorí. (teda, keď na to nezabudnem :-)))
duschko
Vitaj medzi nami. Skus podla milan2. Ked to nebude fungovat, potom pomoze len elektrikar opravar. Len dufam, ze to nieje teplovzdusna rura. Tam sa nastavuju nizsie teploty. Nech ti to na vareche dobre vari a pecie.
gabi58
Ja mám takú rúru, že ked je v recepte teplota napr. 180 C tak pečiem na 150 C, dokonca niekedy vypínam vrchné pečenie, lebo inak by mi to tiež zhorelo.
stankapu
jeeej, super! Dakujem pekne za rady :). Vyskusam urcite ten test s vodou a uvidim, co to spravi.
ira999
Kúpila som v Tescome teplomer do rúry na pečenie a mám po probléme, stál asi 15 EUR, ale bola to pre mňa výborná investícia, lebo teplote podľa nastavenia na šporáku som nemohla veriť.
pietroo
Ja mám el rúru Mora 2170, už je to starý model, ale v dodávke boli dva tieniace plechy - jeden pod hornú, druhý nad dolnú špirálu. Takže špirály nepečú priamo na koláč, alebo čo pečiem. Ja som ale túto diskusiu vyhľadal preto, aby som zistil, či niekto má s tieniacimi plechmi skúsenosti, chcel som totiž piecť bez nich. Vidím, že to asi nebude dobrý nápad :)
Zaujal ma ale tiež teplomer z Tescomy, @ira999. To si budem musieť kúpiť. Som rád, keď viem, čo sa deje, v tomto prípade v rúre. Diky za tip !