Rôzne

Jesenná čalamáda

45678 - fotka45678, 23. septembra 2020

Chystáte sa na prípravu domácej čalamády? Vždy som mala
dilemu, či použiť chémiu, či stetilizovat a tu čítam, že nielen
do čalamády sa E224 pridáva... Aký je Váš názor?...

 www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E224...

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Robila som čalamádu, síce dávnejšie, ale ak sa dobre pamätám, pridala som DEKO a tam sú iste podobné chemické látky, no robila som aj bez, len posolila, trochu mi zhnedla, ale stačilo odobrať zvrchu to zhnednuté a bolo to v poriadku, čalamádka sa dala jesť.
1x 45678
tomeska
Ja mám jeden UNI nálev(znojemský na okurky) a ten používam na všetko. Ak treba, tak pridám alebo uberiem ocot ,cukor sol, podla toho čo robím. Čalamádu robím sladšiu než uhorky,tak dosladím . Moja chémia v konzervovaní je umelé sladidlo, nič viac. Konzervuje ocot.
1x 45678
sovka62
No áno, pyrosiričitan draselný, to je to, čo ľudia pridávajú do čalamády. Predávame ho v 30 aj v 100g balení a ešte stále sa čudujem, prečo ľudia dobrovoľne tú čalamádu kazia. Nikdy som ho nepoužila, len som ochutnala to, čo priniesla kolegyňa, hrdá na to, akú má tú kapustu bielučkú. Biela bola, úplne neprirodzene, vyzerala ako z umelej hmoty a podobne aj chutila, pretože kapusta od síry stvrdla.
Mám svoj recept, čaalamádu krátko sterilizujem. Je pravda, že kapusta mierne zružovie, to mi neprekáža, pretože chuť je skvelá. Ale proti gustu....ďalej to poznáte.
45678
@sovka62 (24.9.2020 12:42)

Máš pravdu :-) tiež robím calamadu bez pyrosiricitanu, no láka ma vyskúšať podľa @jerica , ktorá pridala túto prísadou a calamada od nej vyzerá lákavo,aj preto som sa pýtala uja googl, čo na to:-)
1x kvakac