Varenie

Je dobré sa vracať....

evanaaa - fotkaevanaaa, 23. júla 2010

k receptom, ktoré sem pridávate, lebo , ako som si všimla, je veľa otázok kladených v
pridaných receptoch a v komentároch na ne.Takisto v diskusiách a zážitkoch. Všimla som si,
že veľa otázok zostalo nezodpovedaných, ale to neznamená, že všetky. Niektorí varecháči
odpovedia aj poniekoľkých dňoch a ja sama, aj keď som zatiaľ recept nepridala,
zúčastňujem sa a pridávam naajmä k receptom komentár, a som rada, kedˇmám na
prípadnú otázku aj odpoveď. Taký záujem ma teší a vidím, že tých otázok , čo sa týka
receptov a rád, je vždy dosť.Preto sa k niektorým vraciam aj viac krát, som zvedavá aj na
odpovede ktoré sa netýkajú mňa. Viem, každý chce ísť dopredu ale občas sa treba aj
obzrieť. Za to vám, všetkým vďaka a ja som zasa vďačná za deň, keď som " Varechu"
objavila a aj všetkým vám tu. Leebo to nie je len o receptoch, ale aj o radách a hlavne - o
priateľstve. Ešte raz - vďaka !.

@zareaguj


Diskusia k téme

26 komentáre k článku
@evanaaa presne ako píšeš.aj ja sa vraciam dozadu k receptom,komentáron,ale aj k diskusiam a zážitkom.niekedy je celkom zaujímavé si prečitat starsie komentáre.ale hlavne je to aj o tých priatelstvách.zrazu celkom cudzí ludia sú si blízky a tešia sa na stretnutie na vareche!!!
ja sa veru tiež vraciam k receptom, hlavne k tým, ktoré mám pridané v kuchárskej knihe, občas si to prelistujem čo a aké komentáre pribudli, no a samozrejme ma veľmi teší keď dostanem komentáre na moje recepty a vždy sa poteším keď dostanem koment na nejaký celkom starý recept o ktorom som si myslela, že už upadol do zabudnutia. A keď varím podľa receptu z Varechy, napíšem koment ako sa mi darilo a ako nám chutilo :-) myslím, že to každú kuchárku poteší.
Ja by som velmi privitala, keby bolo pri kazdom zazitku, diskusii, recepte uvedene, kedy bol pridany posledny prispevok (komentar). Ked nieco niekoho zaujme, netreba potom stale kontrolovat, ci nahodou nebolo nieco pridane. Napriklad, kliknem si "zazitky"" a hned uvidim nie len kto a kedy ho zacal, ale aj cas posledneho pridaneho prispevku k danemu zazitku. Mozno tip pre redakciu...
@evanaaa , ak pridáš svoj vlastný recept, tak ti na tvoj e-mail chodí správa, že máš nový komentár k receptu....... je to fajn - môžeš hneď reagovať. Ale stáva sa aj mne, že ak okomentujem recepty niekoho iného, nevrátim sa vždy... lebo zabudnem, ktorý receptík som okomentovala..... ale ak si zadáš hľadaj v texte svoju prezývku, zobrazia sa ti výsledky tvojich reakcíí. Bohužiaľ teraz nemám čas na fotenie varenia..... zatiaľ sa zžívame z novou situáciou v rodine, ale až budeme mať ustálený denný režim začnem znova..... zatiaľ len čítam. Možno, že zajtra ukecám mamu na nejakú dobrotku a dcéra nafotí......
Súhlasím s vami.Ja som bývala v meste , mala som tam priateľov,prišla som o prácu,presťahovali sme sa na dedinu a počítač a jeho guglovanie je takým mojím relaxom .Tak som objavila aj Varechu a dlho som rozmýšľala či sa zaregistrovať, a viete , že neľutujem.Len nemôžem pridávať recepty,lebo ich mám veľa zozbieraných od iných,ale komentároch sa budem uvádzať.Dˇakujem,že ste ma medzi seba prijali.
Taky se vracím jak k receptům tak ke komentářům. Jsem ráda,
že v mé KK jsou i komentáře k receptům, protože jsou tam rady
k jejich přípravě. Někdy reaguji i dost pozdě, protože nemám vždy
dost času, abych si přečetla všechny recepty a tak si vybírám
jen ty, které mě zaujmou na první pohled. Pak se ale vracím
a často objevím výborné recepty až později.
@alexdidi : pozri diskusiu -Marta33- tam sa riešil tento problém, tuším, alebo niečo podobné...prosím vás, napíšte mi niekto, ako sa opekajú papriky...chytil ma za srdce (a žalúdok) šopský šalát...ďakujem
@cajiky , nastavenia podľa diskusie Marta33 mám OK, len podľa Janadelfi som tomu rozumela tak, že mi majú chodiť na MOJ e-mail...ale poskytnem ti radu na opekanie paprík:vhodné sú mäsitejšie papriky, ktoré v celku iba umyjeme, osušíme, dáme na plech s papierom na pečenie a v rúre opekáme za občasného obrátenia do hneda. Potom dáme do misy prikryjeme a necháme chvíľu postáť. Papriku potom krásne olúpeme a odstránime semienka....ibaže do šépského šalátu nedávam ošúpané papriky....ináč mám ho tiež veľmi rada a často si ho robím...
@ alexdidi , ďakujem Ti veľmi pekne, - už 2 dni sa trápim ako kôň, čo s tými paprikami :-)) A nedostávaš vôbec žiadne mailové správy ? Mne chodia komentáre, ale iba tie, kde je : @ + nick
@cajiky ,ak by ti stačil môj recept na opečenú papriku ,tu je.´:mäsitejšia,umytá a osušená na panvicu dám olej a krásne ju opekám s každej strany,potom ju môžeš dať do pohárov so sladkokyslým nálevom,niečo mňamky!!!
@bambulka51 : tak toto je radostné ráno :-)) prirodzene, že skúsim aj toto, ďakujem...a to je približne niečo také, ako papriky v oleji ? Aj sterilizujem, či len prevrátim ? Trošku sa v základných technikách nevyznám...doposiaľ zavárala svokra, ale už nebude...vďaka za pomoc
@alexdidi : to je škoda, lebo je celkom fajn dostať okamžite info, alebo koment...skús cez redakciu, tam by Ťa mohli nasmerovať na správnu cestu:-)) možno záleží aj na operačnom systéme, netuším...iba používam...
Všetkým, čo ste prispeli svojimi komentármi,vám ďakujem,teda nien som sama, ktorá sa k niektorým receptom tu na vareche vracia. A k tým opečeným paprikám: je dobré hnedˇpo opečení ponoriť ich do ľadovej vody, pekne sa ošúpu, netrba čakať kým vychladnú.
Alexdidi, mne prišli aj teraz e-maily na všetky vaše komentáre - na každý zvlášť, takže Janadelfi, chodia mi oznámenia ,t.j. nielen na koment na recepty, ale ako sa spomenulo, aj na zážitky a diskusie, preto neviem, prečo ich nemá aj alexdidi.
Janadelfi, ďakujem za poradenie, už budem vedieť druhýkrát. a- tuším sme z jedného mesta, rozmýšľam, čo je s cistinkou, aj ona je odtiaľto.
@evanaaa , som rada, že Ti chodia komentáre na e-mail. Čistinka už nebýva v MA.... No čo sa dá robiť, išla za prácou, ktorú potrebovala a má rada, nechcela nič iné robiť, len to čo ju baví a napľňa a preto sa sťahovala, ale je kúsok za BA. Takže na dostrel ako sa povie, len pracovne zatiaľ vyťažená, ale ak sa utrhne verím, že znova prekvapí svojimi nápadmi..... teším sa.
Ja to robím tak,že pokial reagujem na nejaký recept alebo diskusiu,zážitok tak si nechám otvorenú varechu varechu v pošte,až keď sa tam nič nové neobjaví dám do priečinka " Varecha"Reakcie na moje recepty,zážitky,diskusie mi chodia tiež na mail a reagujem na ne.Vidím,že aj iní reagujú na moje recepty,hoci už dávno dané na varechu.Tiež to človeka poteší.

Pridaj komentár do diskusie: