Kuchyňa a vybavenie

Horkovzdušný hrniec

tetrisss - fotkatetrisss, 15. apríla 2011

Dnes som dostala poštou horkovzdušný hrniec, ako darček, no a keď som si prečítala dostupný návod, tak som z toho veľmi nezmúdrela, naopak, ešte aj na nete som nenašla žiadne povzbudivé diskusie. Máte s týmto malým konvektomatom nejaké skúsenosti, alebo nejaké vychytávky? Mám dojem, že to nie je také jednoduché.

@zareaguj


Diskusia k téme

letisia
Ja som ho dostala nedávno. Zatiaľ som v ňom iba piekla kura a bolo dobré. Snáď sem niekto napíše nejaké rady.
janqua
Ja ho mám už 15 rokov, ale najnovšie ho využívam na prihrievanie jednej porcie - mäsko - grilovaná hydina, rezene fašírky a k tomu pečené zemiaky taktiež robené vopred. Robila som v ňom aj rezne, len trošku omastené olejom, položené na mastnom papieri, ale sa mi to videlo strašne dlho. Piekla som lúpačky, kokosové labky. Platí jedna zásada radšej nižšiu teplotu, ako vysokú. Vraj sa dá v ňom aj sterilizovať, to som vôbec neskúšala. Kurča (štvrte, krídla) grilujem už uvarené. Treba experimentovať. Želám pevné nervy.
tothka
Ja mám tento hrniec už tiež dobre dlho, pečiem v ňom kurča, aj kačicu, robila som aj rezne, takmer bez tuku. ale najviac mi vyhovuje to grilované kurča, stačí ho posoliť, potrieť gril. korením, nastaviť teplotu,najskôr pečiem chrbtom hore, potom asi po trištvrte hodine, podľa veľkosti kuraťa ho otočím a dopekám. Kožka je super chrumkavá, pretože vzduch prúdi kolom dokola a je
veľmi chutné, keď dospodu pridám aj nakrájané zemiaky, mám obed z jedného hrnca.
tetrisss
Dakujem za postrehy, trochu ste ma ukludnili, lebo zatial som citala iba zle skusenosti. Dnes naobed som piekla kura, ale v normalnej rure :), lebo mam doma syna a ten by tazko chcel hladovat, ale urobila som zvlast rozkovu plnku a tu som tam upiekla a je to dobre, zatial aspon na pohlad.
tetrisss
Dnes som upiekla jaternice, na spodnej mriezke, 180st asi 25 min, 1x som ich otocila, ale asi nebolo ani treba, boli super.
tetrisss
Dnes som kupila mrazene croisanty, nechala som ich hodinu rozmrazit, dala som na nizku mriezku /mozno by bolo lepsie na vysoku/ dierovany plech, na to rozky, potrela vajcom, posypala sezamom a piekla na 180 st 20 minut /mozno by bolo treba este 2 min/.