Rôzne

Gustin,solamyl,maizena.....

stanuska - fotkastanuska, 29. decembra 2012

Dobry den.Som tu nova.Chcela by som vas velmi pekne poprosit
o taku malu radu.Mohli by ste mi prosim vas vysvetlit co je
maizena?Viem ze Gustin je kukuricny skrob a Solamyl je
zemiakovy ale hladam v obchode maizenu lebo ho mam dat do
jedneho kolaca(nanukove rezy)a nikde ju nevidim,da sa niecim
nahradit?Vopred velmi pekne dakujem.Prajem prijemny zvysok
dna

@zareaguj


Diskusia k téme

stanuska
Ale v obchode som nenasla skrob s nazvom Maizena,ani neviem ci je kukuricny ci zemiakovy
stanuska
Jeeee,super.Tak sa mozem do toho pustit....Dakujem Vam velmi pekne.Prijemne sviatky vam vsetkym prajem...
sovka62
Kukurica=Zea mais, preto kukuričný škrob je Maizena,, takže drž sa toho, čo je napísané pod komerčným názvom.
Zemiaky= Solanum tuberosum, preto zemiakový škrob je Solamyl.
Takto sa nespletieš.
zdenka1009
@stanuska já používam do krémov a plniek klasický prášok "Zlatý klas" je to tiež kukuričný škrob... @sovka tiež si ma poučila ako rozoznať kukuričný a zemiakový škrob díky.:-)
stanuska
Zdenka a ked robim nanukove rezy co je lepsie gustin ci zlaty klas?Dakujem
rulik
keď to hodíš do googlu tak Ti vyhodí kukuričný škrob,ešte donedávna bol u nás asi jediný,kým neprišiel Dr.O
taká žlto čierna krabica...
rennatte
"zlaty klas" to je vlastne zlty klasok kukurice, tak je to kukuricny skrob aj to je na sacku zobrazene aj gustin a maizena je v zltom baleni tak je to lahko zapamätatelne
stanuska
Maizenu som v obchode nevidela len gustin a solamyl.A pocula som ze sa s nimi dobre zahustuju polievky......
zdenka1009
@stanuska ,no vieš gustin a solamil je balený po 250g to je keď sa vypeká vo veľkom,ale pri jednom koláčiku do plnky ti stačí 40g a na to stačí jeden sáčok -Zlatý klas.
isabel2
Stále sa človek učí,ani ja som v tom nemala prehľad.Teraz si budem pamätať-žlte balenie je kukuričný škrob.Jednoduché a múdre-vdaka
huck
a ešte k tomu Zlatý klas je de facto puding s vanilkovou príchuťou
( kukuričný škrob + vanilková aroma)
honestka
Naviac, vynikajuca skrobova mucka vhodna aj pre celiatikov je ARROWROOT.
v jedle nenecha mutnu omacku ako je to s inymi skrobami.
stanuska
Hmmm....to pocujem prvy krat,asi som malo skusena vo vareni,hadam to dobehnem...:-)
bodenloos
Tak ako napisala sovka62. Este sa da stretnut s Kuzo. Tiez je to skrob, vyuzivany v azijskej kuchuni. Je to vytazok z rastliny (korena) obdobnewho mena. Ryzovy skrob (oryza sativa= ryza siata>Oryzae amylum=ryzovy skrob), Gustin je len obchodny nazov pre kukuricny skrob od Dr.Oetker.
2010
@honestka , arrowroot je asi najlepsi svindel ked som bol nedavno v Blave som s nim oklamal expertov na gulase ... bez chuti bez, farby a 30 sekund povarit .
mesiar50
@stanuska
Gustin a Maizena su kukuricne skroby
Solamyl je zemiakovy skrob
Solamyl som pouzival ked som miesal hamburger
nahradzal som ho miesto hovedzieho pratu.
Je to dobry zahustovac
evanaaa
No a ja som si myslela, že maizena je proste spoločný názov škrobov, ani ma nenapadlo dať dp súvislosti - Zeamyl, Solamyl, pritom oba používam.Ale ako sa zdá, na pečenie je vhodnejší Zeamyl, @sovka nám to objasnila ( nenadarmo má nick-Sovka).
tiginko
tapiokový škrob (tapioková múka) je bez obsahu gluténu, čiže patrí medzi bezlepkové produkty. Získava sa z koreňovej hľuzy rastliny maniok (tiež cassava), je neutrálnej chuti a používa sa na zahusťovanie omáčok, polievok a na výrobu pudingov. Niektoré varecháčky majú použité vo svojich receptoch aj tapiokové perličky/guličky.
honestka
tapioku mozes taktiez pouzivat vo vsetkych ovocnych kolacoch ako paje alebo nase miesene - stiahne krasne stavicku z ovocia a chuti znamenite bez poznania prasku, ci roznych omrviniek.
@2010 : usmev na tvari- nikto nevie cim sa to zahustilo, ale uz sa zacina pozivat viacej aj v cinskej strave- aspon v lepsich restikach- lebo mizne ten ich speci omackovy povlak...