Dobrý deň!
od minulého roka,keď synovi zistlili celiakiu sa trápim ako upiecť
chutné pečivo.Na tejto stránke som nasla užastný recept na
chlieb,ktorý je nielen chutný,čo po toľkých pokusoch upiecť
bezlepkový chlieb je pre mňa naozaj víťazstvo/ďakujem autorke o
jeho zverejnenie//,pretože celiatici vedia o čom hovorím.Horšie je to
však s pečením rožkov ,bagiet a žemlí,ktoré sú po upečení veľmi
tvrde,nedajú sa konzumovať a ak urobím redšie cesto,tak sa pri
pečení doslova rozlejú a pripomínajú skôr placky...niekde som videla
aj také plechy na pečenie bagiet,neviete kde by sa dali kúpiť,
ďakujem za akékoľvek rady pri pečení bzl pečiva,aj chlebíka.pekný
deň!
a rohlíky www.mimibazar.sk/recepty.php?user=0,...
chlieb: varecha.pravda.sk/recepty/bezlepkovy-chlebik-fotorecept/1...
(ten už do formy ísť musí), tento chlebík je veľmi jemnučký, mäkký, chystám sa ho upiecť ako vianočku s pridaním medu do cesta. keď po upečení pečiva, chlebíka je povrch tvrdý, stačí ich zabaliť do vlhkej utierky a ponechať v nej kým nezmäknú. formy na rohlíky som si kúpila spolu s pekárničkou na chlieb, ale našla som internetovú stránku na ktorej sa predávajú formy na bagety: www.enizon.com/cukrarske-potreby/neprilnave-formy/form...
na tejto stránke nájdeš veľmi veľa výborných bezlepkových receptov, okrem tejto stránky požívam pri bezlepkovom pečení, varení stránku: www.ivako.cz.
vdaka za typy,ale ja som zabudla povedat,že nesmiem pouzit vaječný bielok,lebo syn je na neho alergický...ten recept na rožky neviem najst...dufam,že sa potom podelis o ten recept na vianočku.
www.mimibazar.sk/recept.php?id=44984...
Mlieko nahradzam sojovým,ryzovým,lebo aj na kravské mlieko ma syn alergiu...
Ajusha: tie rožky som robila,ale asi som dakde musela spravit chybu,lebo boli tvdré..vykysli mi pekne,ale boli nejedlé...na stránke enizon som teraz bola,ale tam je dost vysoké postovné,čo sa mi neoplatí objednat jeden plech,aj ked je za výbornu cenu...
dakujem za navrhy .
Zacnem mixerom a dokoncim to cesto rukou.Potriet zltkom a do zlatova asi pri 180-200 stupnov piect.
Neurob hrubsie lebo sa neupecu a ostanu vo vnutri take hutne neprepecene.
Su naozaj take penucke ale su velmi chutne.
Napeciem viac a dam do mrazaku. Potom v mikrotenovom sacku v mikrovlnke rozmrazim.Cerstve su vynikajuce a drzia tvar, neroztecu sa a nejde tam bielko.
Na hrubku prides sama ,vsak vyskusaj :)
Dcerke to este posypem syrom a tak dam upiect ,ja ho nemusim mat.
sója (ak nie ste na ňu intolerantný),
rybie mäso, kvalitné rastlinné oleje, orechy a semiačka ako napr. slnečnicové, tekvicové,
červené mäso,
ovocie a zelenina na dennej báze a to najmä zelená listová zelenina,
zelenina ako taká, čínska kapusta, žerucha a špenát, brokolica,
rebarbora, figy, huby, pomaranče, marhule, slivky,
kvalitné bielkoviny získané zo strukovín, sú totiž veľmi vhodnou zložkou stravy
Podľa mňa nemôže ani bezlaktózový tvaroh.Mliečna bielkovina a laktóza nie je to isté.