Varenie

Forma na pečenie kuraťa

peta5 - fotkapeta5, 29. novembra 2013

Ahojte Varecháči, kúpila som si keramickú formu na pečenie kuraťa, tešila som sa na parádny výsledok avšak hore bolo kura takmer spálené, kým dole takmer surové. Piekla som ho na 200 °C vyše hodiny v elektr. rúre s vyhrievaním zhora a zdola. Jasné že bolo v strede rúry. Máte niekto s touto formou skúsenosti? Resp. nejaké triky?

@zareaguj


Diskusia k téme

mariamka
ako vyzera ta forma? ja som este o takej nepocula :),, nie je to skor na hus, kacku, co sa pecu dlho? mne na kura staci obycajny plech :) tym nechcem povedat, ze nie je dobra, mozno menej stupnov a v polovicke otocit, verim, ze kazda rada dobra.. a mozno len formu "vypalit"
evanaaa
Prečo na takej teplote? Kura stačí piecť aj na 180st., aby sa stačilo prepiecť, na vyššej teplote sa samozrejme rýchlejšie spáli a nestihne sa prepiecť dokonale. Aspoň to si myslím ja.
rulik
ja mám pekáč na hus,kačku a pečiem v ňom aj kura alebo krkovičku a vždy bolo dobre, je keramický z Pukanca, nemá chybu
hubata
Asi si kúpila ešte jeden krám do domácnosti .... načo zvlášť kupovať keramickú formu na kura, to je rýchlo hotové aj v obyčajnom pekáči.
amelie
ja občas pečiem menšie kuriatka na takom drôtenom čude postavenom na plechu(!), aby som ich mohla počas pečenia polievať, sú pekne chrumkavé:-) neviem, akú formu máš ty @peta , ja som si kedysi dávno kúpila keramickú v Lúčkach, tiež sa na ňu kura navliekalo. Bolo celkom vysušené... Forma mi teraz zdobí záhradku, pestujem v nej žeruchu:-)
jeka
Ak pečiem kurča vcelku tak používam na pečenie "rímsky hrniec",porciované v jenskej mise na 180 stupň.
peta5
ďakujem za komentáre, áno vypadá to tak že mám ďaľší krám v dome, no prinajhoršom do nej zasadím tie bylinky, vďaka @amelie za inšpiráciu :) ale predtým jej dám teda poslednú šancu.
@mariamka : vypadá ako okrúhla miska v strede ktorej vyrástol tŕň dosť vysoký na to, aby sa naň nastoklo kura, ktoré potom pekne stojí.
@evanaaa : vďaka za radu, nechala som ho piecť na 180, síce dlhšie ale prepečenejšie a šťavnatučké