Rôzne

Fazuľová pasta

vegetariankajana - bez fotkyvegetariankajana, 13. apríla 2013

Ahoj varecháči,
idem sa poradiť - kúpila som kórejskú fazuľovú pastu - čierna, slaná, hustá - a teraz neviem čo s ňou. Pozerala som aj na nete, ale nič múdre som neobjavila. Tak ak ktosi z Vás vie, budem rada, ak poradíte. Ďakujem a želám pekný víkendík JANA

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Ja zasa pouzivam cinsku pastu z ciernych fazuliek s cesnakom a davam ju do niektorych omaciek ak robim napr. rychlo opecene bravcove rezanceky so zeleninou a rezancami alebo ryzou . Alebo nam chuti grilovane bravcove rebierko marinovane s pastou z ciernych fazuliek . Cinska a korejska kuchyna su si v niektorych veciach dost podobne a zaroven odlisne :-) Ten link co pridal @2010 by Cinan urobil trosku inak ....ale vysledna chut by pravdepodobne bola velmi podobna :-))))))
2010
@babidka , problem je ze v azii je asi tak 50 krajin ... a kazda si vari po svojom :-)
helica
píšeš, že je hustá a slaná,ja by som ju vyskúšala na topeničky- ako pomazánku, k tomu nejakú zeleninku ... čo ty na to?
vegetariankajana
chcela som napísať, že s tými topeničkami je to výborný nápad, skúsim a dám vedieť a prečo že to j - ja neviem, vďaka za nápady
babidka
Podla mna na topenicky bude prilis slana - aspon ta co pouzivam ja je slana dost :-)Ak nemas chut alebo odvahu urobit nejaky azijsky recept , skus udusit bravcove alebo hovadzie maso a pridaj 1-2 lyzice do omacky . Uvidis , aka to bude ina chut .
vegetariankajana
ja tak občas dačo kúpim, lebo ma to zaujme a potom pátram ako sa to dá použiť...ale asi vyskúšam tak ako sójovú omáčku, alebo aj tak ako je v tom videu...vďaka, za všetky komentáre...
hubata
Nabudúce si urob vlastnú pastu zo záhoráckej trojprdovej fazule: osolíš a ochutíš si ju ako chceš. Alergiu nemáte z tých ich sójových a rybích extraktov (t.j. omáčok)?
2010
@hubata kazdy sme iny dakdo sa napchava sojovymi bobami a rybacou omackou a dakdo kilami cukru. Vcera bola cinska verzia tej omacky ( rozriedena a ostiplavena chili) na vyprazanej ryzi, s cinskou klobasou Lap Cheong a cinskym bbq bravcovym Char siu.


kuchticka
Z tychto ciernych fazuli (pasty) bude velmi dobry dip = taka natierka na chleba, alebo topenicky ako bolo navrhovane, taktiez na krekery, tortilove chipsy. Rozmiesat dobre s kyselou smotanou, mozete dochutit korenim podla vasho vyberu (ak tam uz nie je vopred korenie ).