Rôzne

Domáci chlieb

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 29. júna 2011

Staviam na záhrade pec na pečenie chleba. Máte niekto s tým skúsenosti?

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Nie, ale i tak palček hore. A to bude len na chleba na prasiatko nie?
tati2008
Ja mam zalozku na:Kvaskovy chleb:stavba pece u Barta,je tam postup aj foto.Mam tu to stranku,lebo tiez by som chcela pec na pecenie.
sovka62
Aj ja by som takú pec chcela, tam sa s minimálnymi nákladmi upečie všetko. A nemôže to byť hádam veľmi zložitá stavba, veď kedysi bola hádam v každom dedinskom dome.
rybarkuchar
sovka62 a tati2008 - trvalo mi skoro rok než som pozbieral informácie ako na to, ako vidím niektoré mi ušli. Robím priebežne ako sa stavia dokumentáciu. Keď bude hotovo, rád sa podelím o skúsenosti.
miky64
pre sovku62 neviem ako je to so záhradnou pecou ale pri stavbe klasického kuchynskeho šporheltu s pekárnikom na chlieb je to docela umenie/velkosť prieduchov,umiestnenie vývod do komina/ nie je to až take jednoduche,asistoval som pri stavbe izboveho kachľaku a nestačil som sa diviť/z vonku to vyzeralo velmi jednoducho ale ten vnutrajšok/pre rybakuchar držim palec žiadny cblieb sa nevyrovná domacemu
marcy
doplním @miky64 :) tak aj žiadne teplo spotrebičov sa nevyrovná sálavému teplu z kachlí...držím palce,radu bohužiaľ nemám,piecka by potešila aj mňa....@rybarkuchar navigujem na české fóra,sú tam šikovní samoukovia,sledujem Chalupa je hrou na ČT1,okrem iného....
hubata
Dobrá stránka je aj www.kutil.cz, alebo www.mojedilo.cz.
hopislav
ja som si takú pec postavil ak máš zaujem pozri si môj recept na vareche . Pravý domáci chlieb.Staval som ju 5 mesiacov je na 25 chlebíkov môžeš postavit aj menšiu nechaj odkaz
rybarkuchar
hopislav - vystrašilo ma 5 mesiacov ake inak to asi nejde. Už staviam tretí mesiac a ešte to týždeň dva potrvá. Určite ako prvé vyskúšam Tvoj recept.
rybarkuchar
Dielo je takmer dokonané, včera som skúšal pizzu - no poviem to takto: zjedli sme ju. Na chlieb sa chystám až po dovolenke.