Varenie

Domáce cesto na lasagne

eelvie - fotkaeelvie, 14. marca 2010

mohol by mi niekto poradit či sa dá urobit aj doma cesto na lasagne.... zapekane vyzeraju super, ale nie vzdy mame cestoviny po ruke... dakujem za reakcie...

@zareaguj


Diskusia k téme

eelvie
dakujem evusik, si zlata...myslela som si, ale chcela som vediet aj ine nazory... urcite to skusim... a krajas ho na kusy, alebo das v celku???
kabelka
ja robim cesto na lasane ako na slize,vypracujem,dam do strojceka ,urobim pasy a radielkom narezem na obdlzniky.potom na primeranu velkost asi ako z obchodu.som spokojna.
babidka
Na lazane robim tiez normalne cesto iba davam donho este trosku olivoveho oleja ako som nasla v jednom recepte .Na 1 vajce asi 1/2 kavovej lyzicky oleja , potom je take vlacne a dobre sa s nim pracuje . Vyroba cesta trva kratko a naco platit tolko penazi za tie instantne predrazene cesta co dostat v obchode .
evusik
ja som si cesto krájala na veľkosť zapekacej misy, ale keďže so čerstvá majiteľka strojčeka na slíže a tam je max. šírka cca 15 cm, tak robím pásy. V podstate myslím že je to jedno. Výhoda strojčeka je že sa nenarobíš, ani pri miesení ani vaľkaní
alena45
aj ja si cesto vyrábam a ešte aj predvarím. Keď robím lasagne, tak vždy pre väčšiu skupinu ľudí a to by som sa nedoplatila, keď ich robím na veľkom plechu na koláče a 5 vrstiev.
Babidka, s tým olejom to je dobrý nápad !
sjuz
jej, evusik - to mi musíš napísať, ako si s ním spokojná - aj ja sa obzerám po nejakom takom:), kde si ho kúpila?
evusik
strojček mám len asi 2 týždne a som úplne spokojná som rada že som si ho kúpila
eelvie
dakujem Vam vsetkym co ste mi napísali...ste naozaj zlatí...urcite to tak vyskusam...
brigita
Ja som si zapamatala recept na lazane od pani Majdy Pavelekovej , kedysi z televízie a tiež robila slížové cesto a dala ho na chvíľu prevariť do slanej vody a potom použila podľa receptu. Ja ho robím tak už roky a plním podľa toho na čo mám chuť. Ešte musím poznamenať že dávam v celku cesto a pri varení zväčší objem tak ho krájam o niečo menšie. Z 10 dg múky a 2 vajcia mám 4 pláty.
evanaaa
Ja mam doma dve balenia lasani a este som ich nevyuzila,potrebuje4m dobry recept na plnenie okrem klasickeho-mlete maso+paradajky.Nie je zle ani na sladko.
nelajsia
tak skus poliat besamelovou omáčkou, alebo par vajíčok vyšľahať so smotanou a poduseny špenát/listovy/na to ochutenú riccotu syr, znova platy a navrch parmesan