má niekto skúsenost s domácou šunkou?mám na nu formu,len nemám osvedčený
recept.manžel by chcel zajačie mäso a bravčový bôčik,len nevieme pomer.dík za všetky
rady:-)
má niekto skúsenost s domácou šunkou?mám na nu formu,len nemám osvedčený
recept.manžel by chcel zajačie mäso a bravčový bôčik,len nevieme pomer.dík za všetky
rady:-)
www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/vite-jak/2736-...
Lenže to bolo len raz...zajačie mäso je dosť sladké a bôčik do šunky nepatrí....Zvolila som inú variantu:
Podobným spôsobom som pripravila mäso aj s bôčikom, lenže nakrájala som to na hrubšie pásiky. Zo zajačieho orezu som spravila ochutenú kašičku ako na klobásy, jemne rozkutrovanú a pikantne ochutenú...to nechaj na manželovi. Rozložila som striedavo pásy zajaca a bôčika, potrela tou kašičkou a spojila ako rolku. Tú som previazala špagátikom a dala po troch dňoch jemne vyúdiť......bola to gurmánska lahôdka
nerobila som, nemám formu, ale kúpime a skúsime.....
1,30 kg diviny/jelenie/, 0,30 kg bôčik, 3 dkg soli, 1 malá lyžička rýchlosoli, 1 veľká lyžička práškového cukru. Mäso naklepať na rezne, tie potom pokrájať na rezance. Premiešať a zatlačiť do mikroténového vrecka - 7 dcl pohára alebo formy / vrecko skrútiť, aby nevytiekla šťava/ a nechať odstáť 24 hod. Variť 2 hod. pri 80 stupňoch. Opatrne so soľou, aby nebola šunka veľmi slaná.