má niekto skúsenost s domácou šunkou?mám na nu formu,len nemám osvedčený
recept.manžel by chcel zajačie mäso a bravčový bôčik,len nevieme pomer.dík za všetky
rady:-)
Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár včera 14:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár včera 14:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 610 najnovší komentár včera 14:22
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/vite-jak/2736-...
Lenže to bolo len raz...zajačie mäso je dosť sladké a bôčik do šunky nepatrí....Zvolila som inú variantu:
Podobným spôsobom som pripravila mäso aj s bôčikom, lenže nakrájala som to na hrubšie pásiky. Zo zajačieho orezu som spravila ochutenú kašičku ako na klobásy, jemne rozkutrovanú a pikantne ochutenú...to nechaj na manželovi. Rozložila som striedavo pásy zajaca a bôčika, potrela tou kašičkou a spojila ako rolku. Tú som previazala špagátikom a dala po troch dňoch jemne vyúdiť......bola to gurmánska lahôdka
nerobila som, nemám formu, ale kúpime a skúsime.....
1,30 kg diviny/jelenie/, 0,30 kg bôčik, 3 dkg soli, 1 malá lyžička rýchlosoli, 1 veľká lyžička práškového cukru. Mäso naklepať na rezne, tie potom pokrájať na rezance. Premiešať a zatlačiť do mikroténového vrecka - 7 dcl pohára alebo formy / vrecko skrútiť, aby nevytiekla šťava/ a nechať odstáť 24 hod. Variť 2 hod. pri 80 stupňoch. Opatrne so soľou, aby nebola šunka veľmi slaná.