má niekto skúsenost s domácou šunkou?mám na nu formu,len nemám osvedčený
recept.manžel by chcel zajačie mäso a bravčový bôčik,len nevieme pomer.dík za všetky
rady:-)
Diskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 101 najnovší komentár dnes 08:45
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 101 najnovší komentár dnes 08:45
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 101 najnovší komentár dnes 08:45
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 54 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Čerešňová štrúdľa
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Bezlepkový granatiersky pochod - granadír od Liany +video
-
Pečená krkovička - nebíčko v papuľke +fotopostup
-
Torta na prvé sväté prijímanie +fotopostup
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Mäkučká krkovička v lahodnej omáčke +video
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Ako uvariť hovädzí vývar +video
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
Najobľúbenejšie recepty: Španielsky vtáčik, obrátené rezne aj sviečková na smotane. 10x nedeľná klasika z hovädzieho mäsa
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Malý trik s veľkým efektom: Chcete, aby bol váš koláč nadýchaný? Stačí urobiť túto jednoduchú vec
www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/vite-jak/2736-...
Lenže to bolo len raz...zajačie mäso je dosť sladké a bôčik do šunky nepatrí....Zvolila som inú variantu:
Podobným spôsobom som pripravila mäso aj s bôčikom, lenže nakrájala som to na hrubšie pásiky. Zo zajačieho orezu som spravila ochutenú kašičku ako na klobásy, jemne rozkutrovanú a pikantne ochutenú...to nechaj na manželovi. Rozložila som striedavo pásy zajaca a bôčika, potrela tou kašičkou a spojila ako rolku. Tú som previazala špagátikom a dala po troch dňoch jemne vyúdiť......bola to gurmánska lahôdka
nerobila som, nemám formu, ale kúpime a skúsime.....
1,30 kg diviny/jelenie/, 0,30 kg bôčik, 3 dkg soli, 1 malá lyžička rýchlosoli, 1 veľká lyžička práškového cukru. Mäso naklepať na rezne, tie potom pokrájať na rezance. Premiešať a zatlačiť do mikroténového vrecka - 7 dcl pohára alebo formy / vrecko skrútiť, aby nevytiekla šťava/ a nechať odstáť 24 hod. Variť 2 hod. pri 80 stupňoch. Opatrne so soľou, aby nebola šunka veľmi slaná.