Rôzne

Dna

alex235 - bez fotkyalex235, 22. septembra 2023

Poprosím o radu, lekár mi predpísal milurit, mozem ho užívať pri zachvate dny?

@zareaguj


Diskusia k téme

mamka4
To by bolo najlepšie zavolať lekárovi a poradiť sa. Moja maminka tiež užívala Milurit, ale už si nepamätám ako, ale záchvaty dny nemávala. Niekto si chváli aj Enzycol, ktorý sa dá kúpiť v lekárni, ale tiež by som konzultovala s lekárom, či pasuje s ostatnými liekmi, ktoré berieš. Veľmi dobre pomáha bylinka Kozonoha hostcová, dá sa kúpiť aj sušená, ale tá má veľmi slabý účinok. Najlepšie požuť čerstvú, prípadne nasekať na chleba, na zemiaky... A dobre si overiť, či si ju s niečim nezamenila.
sisaaa
@alex235

Jednoznacne. Milurit pomoze znizit hladinu kyseliny mocovej. A pri zachvate je najlepsia co najprisnejsia dieta. Aspon chvilu...
chemik
Užívání volně prodejného Enzycol lze doporučit zejména pravidelným konzumentům vín, zejména červených, kteří většinou nepatří mezi vegetariány.
Při vyšší hladině kyseliny močové zjišťované při odběrech, váš praktický lékař vám předepíše maďarský Milurit nebo Purinol Teva, aby preventivně omezil vznik dny. Při záchvatu dny se ale tyto léky vysazují a použijí specifické. Při tendenci ke dně hlavně pozor na luštěniny, zejména fazole. Vím o případu člena brazilské ambasády, který svému praktickému lékaři hlásil předem, že bude brazilský svátek s podáváním typických fazolových jídel, které z diplomatických důvodů nemůže vynechat. A tak se vždy oba připravovali na jistý dnový záchvat :-))
bugout
Uškodiť neuškodí ale asi ani zázračne nepomôže. Kolchicín