chystam sa polievat vianocne kolaciky polevou, ale vznikol mi tu jeden problem. Cokolada sa ma ohrievat so stuzenym tukom, ale ten u nas nie je dostat. Tak ked som robila mozartove gule, cokolada tuhla tak rychlo, ze skor to boli jezkovia, nie a nie to rozriedit niecim, co by to nahradzalo a zaroven aby poleva ostala leskla a aspon 5 minut ostala tekuta. Skusala som maslo, nepomohlo. Dnes planujem skusat s lyzicou oleja. Jedna sa mi o taku polevu, ktorou mozem zalievat a vsetko okolo bude pekne cokoladove (okrem mna, mojich prstekov). Kupila som aj kokosovy tuk, vraj 100% z medzinarodneho obchodu, ale netusim, ci to bude nieco podobne. A tu je tolko receptov, kde sa vsade ma dat ten pokrmovy tuk, ci Cera, Omega... Poradite mi? Dakujem :-)
@zareaguj
a do roztopenej primiesam maslo.
žiadny problém, dokonca pre pekný lesk je dobre dať za lyžicu oleja ( ale to podľa množstva čokolády-za 1 lyž. je asi na 400 gr. várovej čokolády. Prajem všetkým "varechárom " aby sa im koláčiky a zákusky vydarili a aby ich vo sviatočné dni v rodinnej pohode skonzumovali. Všetko naozaj dobré a pekné sviatky.
Ja som ju nerobila, treba vyskusat. Nech sa podarí.
ja nie som cukrárenský expert..v poslednom čase robím ganache..ale -ked som dala trošičku oleja k tomu maslu-poleva bola lesklá..netuhla "nabeton"..dala sa dobre krájať..