Zaujímalo by ma, ako pripravujete čokoládu na koláč. Ja sa snažím dať na zriedenie málo tuku a vždy ju mám hustú a zle sa rozotiera. Už som niekde čítala, že sa pridáva voda, mlieko, smotana.
@zareagujZaujímalo by ma, ako pripravujete čokoládu na koláč. Ja sa snažím dať na zriedenie málo tuku a vždy ju mám hustú a zle sa rozotiera. Už som niekde čítala, že sa pridáva voda, mlieko, smotana.
@zareaguj
50g praveho masla
2 lyzice vody
3 zarovnane lyzice krystaloveho cukru
1 lyzica kakaa
Do mensieho hrnca dame asi 5cm vody a postavime nan vacsi hrniec, do ktoreho vlozime maslo a pomaly rozpustame. Voda v dolnom hrnci nesmie vriet. Ked sa maslo rozpusti pridame vodu, cukor a kakao a vymiesame do hladka, kym trosicku nezhustne, asi 2 minutky.
varecha.pravda.sk/diskusie/cokoladova-poleva/1124-forum.h...
varecha.pravda.sk/recepty/eskimo-rezy/7724-recept.html...
==
10 dkg várovej čokolády, 10 dkg masla a 2 PL oleja rozpustím v mikrovlnke ,vymiešam do hladka, vylejem na koláč a rozotriem.Vždy sa dobre krája a je pekne lesklá.