Rôzne

Čo s fazuľou?

ancicka - fotkaancicka, 1. novembra 2014

Chcela by som sa Vás milý @varech áči,čo by som mala urobiť, s už oparenou fazuľou ,mrázom.Tá fazuľa,ktorá ešte nieje suchá,tak je zamrznutá.jedná sa o veľkú "bôbovu" fazuľu.
Poprosila by som Vás,o nejakú radu,či by sa dala ešte nejak spracovať a zužiťkovať.Je jej dosť veľa.Alebo mám jú vyhodiť?

Za každý názor,či nejakú radu Vám vopred dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

milad
nabalíčkovať vylúskanú do mrazničky a používať ako zvyčajne.
1x abul
radost
do mrazničky...nedozretú mladú dávam do mrazáka-vylúskanú-a používam rada-bo sa uvarí rýchlejšie..než tá suchá..len ju -pokiaľ sa dá-nerozmrazuj pri zbere-čím skôr do mrazničky..
1x abul
ria52
tak ako radia cim skor do mrazaka aj ja som dala nedozretu zmrazit
marianne
ja ju mam v chladnicke v zeleninovych priehradkach vylupanu a nic jej nie je...skoda susit,pokial jej nie je vela.Ovela rychlejsie sa uvari nevysusena..
pusta
ja mám presne takúto fazuľu v mrazničke a je bez ujmy.
pusta
varí sa rýhlejšie ak suchá, mám ju vylúskanú odloženú.
jozka2
Ancick,a cim skor vylupat a dat do mrazaku,budes mat vybornu fazulu na varenie.Ked sme doma mali fazuli a nedozrela vsetka hned pozbierali sme ju a vylupali.Bola velmi chutna a nemusi sa Tolko varit ako sucha.Robila som polievku zo zmesi susenych fazul,hrach,sosovoca a tuto som potom k nim pridavala asi v polovicke.
rulik
do mrazáku, je to aj dobrá ochrana pred chrobákmi ak sa nejaký náhodou prehliadne, ďalej sa už nešíria
hubata
Dobre všetky varecháčky radia: do mrazáka s ňou!
mojack
... ja dávam každú očistenú fazulu do mrazáku, po 5-6 dňoch vyberiem dam na plech a vysuším. Raz som to neurobila a vysušená fazuľa bola sama dierka a kopec chrobáčikov. Tak moja práca so 6 litrami fazule letela von oknom......