Rôzne

Čo obedujete v práci?

celeblith - fotkaceleblith, 20. júna 2011

Určite nie som sama jediná, kto si nenosí každodenný obed z domu pekne zabalený v krabičke. Niekedy sa jednoducho nechce nič chystať, nemáte čas, nápad, atď.
A keďže nie len prácou je človek živý, bola by som zvedavá, čo zvyknete obedovať vy keď ste odkázaný na verejné stravovanie :)
A ako riešite keď máte vo svojom okolí uzavretý okruh ponuky a máte pocit, že ste už jedli všetko? (lebo ja mám toto pomerne často) a hladovať nie je dobrý nápad...

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Pekná téma. Ja keď si nedonesiem a nechce sa mi ísť na obed - pracujem v centre mesta, ponuka je tu celkom dobrá, no i tak chodím len na jedno miesto, kde varia tety z bývalej vegetky a dá sa tu najesť celkom chutne a zdravo - tak víťazí obchod. Kúpim si paradajky, na okne mám bazalku alebo biely jogurt s pečivom a zeleninou, ak dobre raňajkujem, vydržím aj bez obeda. Často si kupujem aj tuniakový šalát v konzerve, ktorý si "rozriedim" inou zeleninou alebo si donesiem ryžu... som zvedavá aj na ostatných, vďaka za tému :)
sovka62
To by veru zaujímalo aj mňa. Ja síce na prízemí pracujem a na poschodí bývam, ale keď sa idem hore najesť, tiež mám pocit, že som už úplne všetko jedla a nemám na nič chuť. Ale jesť treba, dosť často to vyriešim tanierom polievky, dosť často zjem len kúsok chleba alebo pečiva s mliekom.
evanaaa
Pamätám sa, jedna diskusia na túto tému raz tu bola a prišlo aj dosť komentárov-odpovedí, škoda, že sa nedá ľahko vyhľadať. Spomínali sa v nej aj závodné jedálne.
kucharronald
Moja práca je škola. V škole neobedujem. Viem, že je to nezdravé, ale v škole nie je jedálňa. Raňajky si berem, ale to zjem okolo 8-9:00. Potom do 15:00 nejem nič, a keď prídem domov, niekedy zjem z predchádzajúceho dňa, a keď neostalo nič, zachráni to chlieb s niečím. Nie som ten typ, ktorý by jedol celý deň, ale táto strava mi stačí na celý deň. Trocha mi chýba každodenná polievka, ktorú som jedol na základke, a každodenný teplý a čerstvý obed, ale dá sa to nejak zvládnuť :)
hubata
My máme pri robote také lahôdky ktoré sa cez obed zmenia na našu závodnú jedáleň: varia samé domáce jedlá, môžme si vybrať z 2 druhov polievok, z 2 mäsových a z 2 múčnych jedál každý deň. Dnes bol ešte okrem toho aj vyprážaný karfiol, hoci nebol napísaný. Chodia tam väčšinou roboši z blízkej stavby a vidím, že si tam nechávajú aj "prepravky" a keď idú z práce, tak si to berú na večeru. Sme spokojné, lebo nevaria jedlá typu "tajomstvo kuchára" ale tak ako sa jedlo volá, tak aj vyzerá: segedínsky je segedínsky, pyré je pyré, francúzske zemiaky sú naozaj slovenské francúzske zemiaky. Ešte sa nás aj opýtajú že čo by sme si tak dali a keď pošleme e-mailom návrh, tak nám ho na obed uvaria. Už sme si tak cez internet rozkázali - makové šúlance, bryndzáky alebo aj vyprážanú tekvicu. Sme radi že ich máme, lebo sme si vypestovali Pavlovov reflex: o 11.00 hod. už slintáme.
wevewe
u mna to je podobne ako u @ronyho - ranajky doma, v robote neobedujem (ked ma prepadne vlci hlad tak to vyriesim zemlou so syrom z bufetu, ale uz som sa jej prejedla, takze to iba vo vynimocnych pripradoch) a potom sa naobedujem az ked pridem domov...takze to je vecera...
ketty3811
Aj mňa zarazila odpoveď @ronyho ,že taká škola a nemajú jedáleň.:-( A závidím @hubata ,že majú také super lahôdky,kde si môžu ešte aj vybrať čo im majú navariť.Ja buď nosím jedlo z domu,alebo objednávam z niektorej "donáškovej" jedálne.Ale aj nám sa to už prejedlo.:-)
celeblith
ja sa pytam preto, lebo pracujem na patronke v BA a na prvy pohlad su tu nejake restauracie, ale ako dlho vydrzite jest- zavodnu jedalen, cinu, pizzeriu, bufet, 2 klasicke tackarne a este jedna bagetovna-salatovna (aj tam maju menu) A neviem ci som ja taka rozmaznana, ale fakt niekedy neviem co so sebou :) maso mi velmi nechuti a salat tiez nevydrzite chrumat kazdy den :) asi si budem musiet dat zalezat a chystat si doma :)
elekra
Robíme spolu s dcérou, raz donesie obed z domu jedna, raz druhá. Keď nič z domácej stravy nezostane, objednáme si pizu, grilované krídelká, sem-tam čínu, alebo sa ráno zastavím na nákup zeleniny a spravíme si šalát, ak ide niektorá von, donesieme bagetku. Ale gro našich obedov je domáca strava donesená do roboty.
alexola
ja si do práce varím (resp.nosím neuvarené raz za čas) každý deň- je to pre mňa výhodnejšie zo zdravotného hľadiska (som bez žlčníka, tak načo riskovať:), z finančného (viem si pripraviť jedlo aj za 1EUR) a v neposlednom rade mi mnou pripravené jedlo chutí.... takže u mňa v práci len domáca strava, aj keby som ju mala pripravovať o polnoci :))
angiek
ja si tiez nosim do prace co som navarila, mne nechuti jest v restauraciach denne menu, parkrat som skusala, ale tie jedla su vsetky tazke na zaludok.. takto si dam co chcem, niekedy si dam len jogurt s rohlikom, alebo natierku... v praci mame kuchynku tak nie je problem si tam aj ohrievat, pripravit atd.
verka1
Akí sme rôznorodí, ja som doma a čerti ma berú vymýšľať každý deň niečo na obed. Ako rada by som si len vybrala, orazila lístok, najedla a neumývala riad. Je to veľmi náročné každý deň vymyslieť niečo na obed. Keď sme robili v štátnom, dcéra chodila do školy, tak sme sa prestravovali v jedálňach a ja som vymýšľala len na víkend. Večere boli studené, alebo veľmi jednoduché. A stravovanie v jedálni bolo lacné, takže sa neoplatilo si doma pripravovať a nepamatám, že by sme mali niekde kuchynku s možnosťou pripraviť si jedlo. Aj vodu na kávu sme varili na oknách v kancelárii. A zase spomínam. Stačilo.
jody
Ja už tiež neviem, kam by som chodila na obed... Nosím si z domu, ale potom už vôbec nevytiahnem päty z kanclu. Čo tak dať nejaké dobré tipy, kam na obed? Napríklad, robím blízko Polusu v BA a už fakt neviem, kam by som šla obedovať, všetkého som objedená...
janazjarku
Nuž a ja obedúvam v práci v závodnej kuchyni :-) dnes čevabčiči kuracie, opekané zemiačiky také toliare a tatarka nad polievkou som ohrnula nos , lebo tie jednoducho nevedia :-( no , ale výber päť druhov jedla, zeleninový taniec, ovocný balíček, mäsový balíček ..cena pre zamestnanca 0,80 € tak čo budem špekuluvať ?
pacik
Počas rokov som vyskúšala všeličo, čo sa dalo a čo umožňoval zamestnávateľ, od nosenia jedla z domu, cez suchú stravu z obchodu, bufet, reštaurácie. Teraz chodíme do jedálne susednej strednej školy, každý deň je výber zo šiestich jedál, polievky vedia uvariť a zatiaľ som sa ničoho neobjedla, skôr je problém vybrať, keď má človek naráz chuť na viaceré. Tiež ma udivil @kucharronald , to nemôžu jesť čo si uvaria?
2010
Zaujmava debata , prave som sa vratil z krajiny cislo 37 Slovensko ( ekonomicky rebricek a kazdy moj znamy nadaval a frflal na ekonomicku situaciu), do krajiny cislo 3 Australia.Tak zopar faktov na porovnanie , nie je to az take zle v krajine 37.
Co obedujeme tu v 3 ? no vacsinou nic ako Nbert, lebo mate len pol hodinu , len tak najviac sandwich.Ziadne listky, ziadne denne menu ... Cislo 3 si nemoze na rozdiel cisla 37 dovolit nic , aj za vysoku skolu sa plati a ked zarabate platite v nemocnici , a politici nesmu jazdit na zahranicnych autach a mozu mat len jednu robotu a penzisti nemozu ist do predcasneho dochodku a chodit do roboty atd...nikdo nema hovorcov , kazdy veduci to musi odhovorit sam...a vsetky miestne funkcie su nepoliticke . Rozdiel cislo 3 ma 4.9 % nezamestanost cislo 37 ma 13 %.
kucharronald
Naša škola, Stredná odborná škola obchodu a služieb nezabezpečuje deťom obed-stravu, to možno z priestorových alebo z iných problémov. Od 1 až 3 triedy žiaci varia 1x do týždňa, uvaria si stravu, a to aj zjedia. V škole máme bufet k dispozícií, kde predávajú rôzne šaláty, bagety, syry, chlieb, pečivo, koláče a aj sladkosti.
Je to pravda, že ak by škola chcela, vedela by zabezpečiť jedáleň, lebo pracovníci-kuchári by na to boli, lebo v odbore Kuchár sú žiaci tak zadelení, že jeden týždeň sa učia v škole, a druhý týždeň varia v školeskej reštaurácií.
zzdravo
ja obedujem v zavodnej jedalni a obcas si aj nosim mnou uvarene jedlo. Varia 4 bezne jedla, alebo ovocny balicek a este su 3 typy minutiek (syr, br. platok, rezen) V jedalni je kvalita a chut strasne kolisava, raz je to neuveritelne skvele, a dalsi tyzden si uz clovek nevie vybrat, lebo uz nazvy jedal nie su lakave a potom sa ukaze ze je to nedovarene, nedochutene a nakoniec je dost dobre mozne, ze po niekolkych takychto dnoch maju nase najoblubenejsie jedla vsetky naraz a su uvarene ozaj dobre. nevieme vopred jedalny listok, tak ani nevieme, kedy si nieco pripravit a kedy nie. Strasne casto sa opakuju jedla a tak aj tie ktore jedavam malokedy, mam nakukane a ani ich netuzim jest. Mam uz aj velku alergiu na zeleninu - co je vzdy vlastne kapusta, hranolky a ryzu priam nenavidim. Vacsinou vsak jedlo za to nestoji, takze ked mam cas a neprepadnem lenivosti, tak si chystam jedla, ktore netrvaju velmi dlho.
Uz sme im niekolko krat navrhovali, aby znizili pocet jedal a viac sa zamerali na kvalitu a spestrili zeleninu, ale nereaguju na nas, teda okrem toho, ze si namiesto kapusty mozme zobrat ovocie.
takze sa musim do toho varenia si do prace dokopat viac, lebo nadavat na kantinu ma uz nebavi... zase to ma nevyhodu v tom, ze si clovek nepokeca s kolegovcami...
hubarka35
no tak ja obedujem kde sa dá a kedy mám čas pri mojej práci,chodim na dvojdnovky takže zas tolko jedla z domu nemožem si nosit,v zimnom období sa dá z domu na jeden den i varené jedlo-čo je doma to beriem si do doz,misiek....a musim mysliet i na dalši den na ranajky aj na večeru v ten prvý den....a to bud berem paštéty už z domu,lebo zbehnem do obchodu a kupim pečivko,salám...alebo dáke cereálne kekse,niekedy len jogurt aj dva na večeru....a na ranajky nemám ani čas hned-komu chuti o pol štvrtej ráno ranajkovat ked vstávam-a za hodinku už pendlujem vo vlaku-takže až okolo tej deviatej niečo zbodnem čo mám so sebou alebo si kupujem zemiakovú placku plnenú zeleninou a vydržim do pobedia-potom ak som v N.Zámkoch tam si dám za tanier polievky za 1.10....bagety a hamburgery mi nechutia vobec.aj s ovocia sa nejem,ked už mi nič nešmakuje-niekedy je to perné a nemám vobec čas jest a medzi ludmi nemožem len tak hockedy,len ked čakám na druhý vlak alebo mám pohotovost či prerušenú šichtu.a stáva sa že pridem domov ako vlk a mám bodovú dietu....
marcy
istý čas sme chodili s kolegyňou do školskej jedálne,vtedy som pribrala :-) to isté vo vegetarianke :-( dali sa objednať polovičné porcie,varili úžasne....najhoršie to bolo ,keď nám vozili jedlo vo varniciach a oddychovali v horúcom kúpeli ( vrchné zemiaky neboli mastené,spodné sa kúpali v riedkej brečke z vody a masla,o mäse ani nehovorím,blééé )
hubata
Hm, hm.... nejako sa mi nechce veriť, že by nebol záujem v reštikách variť nielen špeciality (teda draho) alebo aj bežné jedlo (teda buď za stravný lístok alebo za prijatenú cenu t,j. v cene cca 2,00 - 2,50 € za hlavné jedlo. Dnes sme mali napr. v cene 2,50 € paradajkovú kapustu s hovädzím vareným mäsom (2 plátky) + chlieb alebo zemiaky, kto čo chcel. Mala tam plno a zrejme tam papali aj malé deti, lebo vyložila von bazén s kačicami, kde sa hrali malé deti. Za stolmi som videla sedieť maminy a tak neviem či sem-tam nešupli do pusy aj detičkám.