Varenie

Čo "ne"chutí

morenajea - fotkamorenajea, 30. júna 2010

Diskusia k téme

31 komentáre k článku
Ja zjem všetko....okrem mäsa.....jem iba 2-3 druhy mäsa...a to je mäso na rezne :D Milujem ich :) Kuracie prsia a morčacie prsia....o iných ani počuť nechcem....viem, že niektorí nevedia vydržať bez mäsa, ale proste nemám rád :) A ešte punčové rezy nemám rád :) Ostatné všetko zjem :) Aj špenát :)
nemám rada kološvársku kapustu, to je bŕŕ ako píše sjuz a ešte nemám rada varené vajíčka, ryby, vnútornosti, úplne milujem ovocie, zeleninu, strukoviny, sóju...
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
Podobne ako sjuz - nezjem ryžový nákyp. Naviac aj vtáčie mlieko a pľúckovú omáčku. Ostatné môžem.
Dievčatá ! Možno máte zlé spomienky na školské jedálne, ale veľa záleží aj na spôsobe prípravy určitého jedla. A iste v družinách a pod. si nedali s tým veľkú robotu. Veď taký ryžový nákyp sa dá urobiť z vajec vymiešaných s cukrom ako pri príprave piškót. cesta a s ovocím alebo dobrou ovoc. šťavou sa dá zjesť i na studeno ako zákusok. Alebo vtáčie mlieko- niečo podobné ako na dukátové buchtičky. Zaujímavé, aké máme rôzne chute ( či " nechute.").
Ja nemám rada pajšle na smotane, špenát, baraninu. Neviem, či ste už jedli rezance s tvarohom a slaninou, posypané práškovým cukrom. To je dobrota, suseda mi dala ruku na čelo, či náhodou nemám teplotu.
Ja zjem asi všetko, čo mňa nezje, ale keď si môžem vybrať, nemám i rada mäso s ovocím a kompótom, ja mäso len s kyslou prílohou
.........n e m ô ž e m suchú fazuľu. Sama neviem čo sa to so mnou porobilo, ale z fazuľovej polievky alebo omáčky vždy fazuľku nechám na tanieri. S luskovou fazuľkou ale problemy nemám, tú priam zbožňujem..
no skoro všetko kočky čo vy nie, ja áno a keby ste vedeli aké sú pľúcka na smotane mňam nuž, ale sto ľudí sto chutí, aj tie sa menia, ja ako decko som nezjedla špenát, dnes ho zbožňujem. Aha tak ryžový nákyp ani ja nemusím, ale nie žeby som ho nezjedla
Z duse som nenavidela ako decko segedisnky gulas, pripadalo mi to ako "grcky", az som prisala do internatu; cez vikend bola menza zavreta a ako dnez si pamatam, isla som do automatu Koruna v Prahe na Vaclavaku a dala som si to najlacnejsie jedlo co tam predavali. Verte ci nie, bol to segedisnky gulas. Spasla som to aj s knedlikami a od tej doby je to môj najoblubenenjsi gulas. Ktosi mi vtedy povedal : bida naucila Dalibora housti.. Suhlasim s ostatnymi, ze najdôlezitejsia je priprava jedla a vtedy je chutny aj spenat, aj pajsle, drzky i ryzovy nakyp. Moja babicka hovorievala : este jednu vojnu a zozeriete vsetko. Ona zazila dve !
:-)))) hlad je najlepší kuchár ! Súhlasím s chorvatkou a s názorom jej babičky ! Inak vekom sa veľmi menia chute, ja som do 18 jedla len sladké a múčne som mala radšej ako mäso, no teraz len mäsom a zeleninkou sa dosýta a k spokojnosti napapkám :-)))
ja nemozem slede v sladkej omacke , uvarenych rakov,nedotknem sa akejkolvek ryby ktoru serviruju na tanier s hlavou a chvostom a je mi doslova zle ked vidim ze obsah taniera sa hybe. Inak som v pohode a zjem co mna nezje -nico mam radsej a nieco menej rada .Ale nasamradsej mam zemiaky pecene v rure a kysle mlieko.
Nemám neoblúbené jedlo,nemusím plúcka,ale srdiečko a jazyk na smotane už ano.U pľuc mi vadí "ta špongia"Keď som ochutnala prvý krát olivy,bolo mi nanič.Trvalo to možno 10 rokov než som okúsila picu so šunkou a olivami.Odvtedy musím obchádzať ľadničku,kde mám stále pohár s touto úžasnou,zdravou pochúťkou.Ešte možno ako spomínala @hera keby sa niečo na tanieri hýbalo...ale Dalibore..Dalibore...Všetko ostatné mám rada alebo milujem/držkovú,ryby,morské plody,všetku zeleninu,ovocie-vyskúšala som všetko dostupné..atď/Neviem si predstaviť život bez mäsa,ale keby nebolo - bude iné. Jednoducho všetko !!!
Nemám špeciálne žiadne jedlo ako neobľúbené. Keď sa dodbre priprví je jedlé. Veď som bola štyri roky na internáte aj keď dosť dlho trvalo pokiaľ som jedla makové rezance. Tam bolo jedno zrniečko maku na dva rezance. Mám rada ovocie, zeleninu, akékoľvek mäso, ale čo som nikdy nezjedla je poľný zajac, hoci divinu akúkoľvek. Možno preto, že v detstve vždy po šsdtefanskej poľovačke chudák zajko visel na povale v mraze a potom bol v páci aby sa na silvestra zjedol na smotane. Všetci jedli okrem mňa. Čo som nikdy nejedla a ani asi nebudem sú morské plody a veľmi exotické jedlá (hady, žaby, slimáky a pod.)
no - pripomenuli ste mi, že tie slimáky som tu dakomu dlžná....:)
ale tento rok som ich nechala žiť:), len som ich hádzala na druhú stranu potoka :), lebo mi liezli do malín a všade-možne. Takže ak dožijem :), ďalší rok urobím:)
Síce mám ešte vlastnoručne nazbierané a vyčistené v mraziaku z minulého roka, no chcela som sem dať celý postup od chytenia po jedenie:))
Zdezda,máš pravdu, chute sa menie a mení sa aj povaha človeka každých sedem rokov. Keby som mala ja menovať, čo nemám rada , tak asi by som nezjedla slimáky a chrobáčiu chamraď, ostatné, ak je dobre pripravané zjem. Tiež nemám výslovne obľúbené jedlo a súhlasím aj s ANENE.
Ja ani do úst nevezmem už stokrát spomínané pľúcka na smotane, držkovú, mozočky, bravčovú pečeň ... proste vnútornosti a ešte dary mora ... z toho ma riadne trasie ... môže to byť pripravené tým najskvelejším kuchárom ... proste odpor už od detstva. Môj tato si sám varieval pľúcka a držky, bolo to cítiť v celom dome ... a nútil ma to jesť. Neprinútil ... :) a odpor ostal ... Ale inak bol kuchár amatér na pohľadanie ... mala som ho veľmi rada ... :)
ja spapám všetko,samozrejme dobre urobené,dochutené...ale olivy akékolvek mi nechutia....a držková,mozočky najlepšia papanica.....slimáky som nejedla ešte-tak neviem ako chutia....
Ja zjem skoro všetko aj to čo vy nie, ale nemám veľmi rada granadýr-marš. Ale iste záleží na príprave toho jedla a dochutení.

Pridaj komentár do diskusie: