Rôzne

Chrumkavý sneh

janara - fotkajanara, 27. júla 2012

prosím o radu..ako robiť sneh na koláč, aby ostal chrumkavý ?
opakovane skúšam rôzne varianty, naposledy včera aj dnes ,
dodržala som postup uvedený v recepte..ale sneh nie je taký,
po vybratí koláča z trúby klesne, zmäkne.....ďakujem
PS: piekla som ríbezlové koláže so snehom

@zareaguj


Diskusia k téme

mimitje
Sneh by sa mal sušiť, aby bol chrumkavý. Takže poslednú fázu koláčika, treba dať piecť na menšej teplote (okolo 100-120) a dlhšie.
medulienka122
presne tak- sušiť, videla som dokonca jedného profíka, ako dokonca pootvoril dvierka na rúre , a tak dopekal asi 10 min., ale treba sledovať, aby sa nespálil
marcy
chrustičku urobí ventilátor,len nemá ho každá rúra
ewitka
Keď sneh s kryštálovým cukrom nešľaháš nad parou, ale len na studeno a dáš ho zapiecť vtedy je krehkejší a chrumkavejší.
elian44
A treba ho poriadne vyšľahať, musí byť celkom pevný a mať taký hodvábny lesk. Najlepšie to ide šľahačom.
pachola
dobre je sneh robiť z kryštálového aj práškového cukru bez šlahania nad parou
janara
robila som s kryštálovým - trstinovým, bol pevný,len výsledok sklamal a skúsom podľa vašich rád
Dokonca som dávala aj citron.sťavu, vraj to pomôže, ale nestalo sa tak. Pečiem v elektr. rúre a robila som pri 180C,potom podľa receptu pri 160 - 15 min a potom ete pri 180 na 8 min...ale...
Nešľahala som na pare ani raz.
honestka
1/ slahaj sneh s cukrovym sirupom, ma vzdy iu konzistenciu ako ked sa pridava akykolvek cukor.
2/ zapekaj takych 10 minut tak, ze ked uz mas sneh na kolaci- vopred si vyhrej ruru na max. a potom stiahni na najnizsiu teplotu, aby tam kolac akoby len susil a dosiel.
3/ neviem, ci mas elektricku /ja- plynovu/ ruru, ale rozdiel by nemal byt velky.
4/ ak ti sheh praska alebo splasne - nebol dobre vyslahany.
Namiesto soli a tartar cremu si vzdy do neho prilej take /na 4-6 ks-2-3 lyzice variacej !! sa vody/.
aj ked mam stare vajicka, vzdy drzi touto metodou.
daj vediet, ci pracuje
hltavec
nevidím recept na ten koláč, isto sa ti to nepodarilo