prosím o radu..ako robiť sneh na koláč, aby ostal chrumkavý ?
opakovane skúšam rôzne varianty, naposledy včera aj dnes ,
dodržala som postup uvedený v recepte..ale sneh nie je taký,
po vybratí koláča z trúby klesne, zmäkne.....ďakujem
PS: piekla som ríbezlové koláže so snehom
Dokonca som dávala aj citron.sťavu, vraj to pomôže, ale nestalo sa tak. Pečiem v elektr. rúre a robila som pri 180C,potom podľa receptu pri 160 - 15 min a potom ete pri 180 na 8 min...ale...
Nešľahala som na pare ani raz.
2/ zapekaj takych 10 minut tak, ze ked uz mas sneh na kolaci- vopred si vyhrej ruru na max. a potom stiahni na najnizsiu teplotu, aby tam kolac akoby len susil a dosiel.
3/ neviem, ci mas elektricku /ja- plynovu/ ruru, ale rozdiel by nemal byt velky.
4/ ak ti sheh praska alebo splasne - nebol dobre vyslahany.
Namiesto soli a tartar cremu si vzdy do neho prilej take /na 4-6 ks-2-3 lyzice variacej !! sa vody/.
aj ked mam stare vajicka, vzdy drzi touto metodou.
daj vediet, ci pracuje