Rôzne

Chlebový kvások sušený

helica - fotkahelica, 21. januára 2014

Dnes som bola v predajni zdravej výživy IRIS v TT a objavila som
tam: Sušený kvások BIO celozrnný 30 g/0,70 euro. Značka:
PROVITA. Majiteľka je moja priateľka a poučila ma, že je veľmi dobrý
a hodne sa predáva. Prášok sa zaleje teplou vodou a nechá sa do
rána aktivovať - potom sa používa ako čerstvý kvások. Je to na viac
použití.
Dávam do povedomia všetkým nadšencom pečenia kváskového
chleba. Ak to tu už niekto spomínal, tak sa ospravedlňujem, že som
"objavila Ameriku", lebo nestíham čítať všetky recepty a komentáre.
Tak, nech sa vám dobre pečie!

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
@helica , nevadí, ak tu niekto už spomínal ( a myslím že ano), rady sa vždy zídu, len nájsť tú správnu predajňu......možno sa dá aj v DM, u nás je jediná predajňa ( o ktorej viem) - Alfa Bio, len mám obavy, či vydrží, lebo ak idem okolo nikdy nikoho v nej nevidím, podívam sa aj po kvásku.
mabla
helica, kde je v TT tá predajňa?
helica
@mabla - predajňa sa nachádza v centre mesta. Ako bola kedysi Obuv, dnes tam sídli ČSOB- rožná budova, hneď za ňou je taká krátka ulička na Vajanského ulicu. Po ľavej strane hneď prvá predajňa. Teraz som to našla: Zámočnícka ul. č. tel. 0905308962
@evanaaa , ten prášok z DM sú vlastne suš. kvasnice, no tento výrobok je pravý žitný kvások - neobsahuje kvasnice!
Dievčatá, ak by sa vám nepodarilo zohnať, môžem vám poslať, ak by ste mali záujem.
ariela6
Helica to je od teba pekne že si ochotna aj poslat ja by som mala zaujem lebo neviem kde by som tu tu zohnala a chcela som už vyskušat upiect taky kvaskový chlebik možem ti svoju adresu poslat na tajnu spravu a ako ti pošlem peniaze dobierkov cez poštu dik
helica
@ariela6 , pošli mi adresu a ja Ti kvások ochotne pošlem. Myslím si, že za tú cenu 1.90.-e nezbankrotujem. Dobierka, či niečo podobné Ťa určite výjde viac.Vložím na môj profil e-mail. adresu a tam môžeš napísať.
irenaw
už som zopárkrát použila ražný kvások z bio predajne, je naozaj dobrý. moja skúsenosť je taká, že potrebuje na plné naštartovanie dva dni. potom pracuje rovnako, ako som zvyknutá s mojím domácim kváskom.
borko
Som prekvapená, že také niečo existuje, pretože dotera používam len droždie VIVO a podl., resp. sušené, ale o ražnom kvásku počujem asi prvýkrát. Musím si u nás v BB nájsť predajňu, kde ho dostať.
kimlo
@borko skús si ten kvások u vás v BB sama vypestovať, nie je to nič zložité, stačí ražná chlebová múka a trocha vody. Návodov je tu na Vareche dosť.
luss44
tak toto bol dnes čistý experiment. Kúpila som sušený ražný kvások reku vyskúšam kváskový chlieb a podarilo sa. Múku som dala pšeničnú chlebovú a ražnú 1:1, soľ, trstin.melasu, vodu a ajhľa, môj prvý kváskový chlebík je na svete :) Chuťovo je výborný, ozaj je cítiť rozdiel v chuti, no a hádam sa časom odhodlám aj na vlastný kvások.


luss44
@katka78 dakujem za pochvalu. Všade tu čítam chvály na kváskový, že je rozdiel v chuti od toho s droždím, tak som chcela skúsiť a ozaj je iný, taký chlebovejší alebo ako to nazvať :)
havino
šikovná si @luss a keby len chlebovejší, ale zdravší a dlho, dlho vydrží, mňa až hnevá obrazne, že z neho hrianky sa nedajú urobiť, on neschne, len stráca na vlhkosti
luss44
@havino zlatá si, dakujem. Tretina už padla so syrovo-cesnak.nátierkou :)