Rôzne

Bryndzové placky

babkamt - fotkababkamt, 16. februára 2012

Pozná niekto recept na bryndzové placky? Syn ich jedol a vraj sú
dobré. Idú tam zemiaky. No nevedel mi povedať či varené alebo
surové. Vraj to boli pomiešané zemiaky s bryndzou. Z tohoto boli
robené malé placky a vysmažené.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@babkamt , v Ružbachoch sme v jednom penzióne jedli zemiakové placky s bryndzou. Boli výborné, tak som sa pýtala ako ich urobili. Bolo to cesto na zemiakové placky, ktorého za lyžicu vložili do rozpáleného tuku, trochu rozotreli, na ňu položili menšiu placku zo zmesi varených zemiakov a bryndze a navrch opäť plackové cesto. Opražili z oboch strán do červena. Možno to nie je to, na čo sa pýtaš, ale boli naozaj veeeeľmi chutné.
marianna76
Tak náhody neexistujú, preto som ich našla dnes v kalendári Gazdinky z 85 roku, bol tam takýto recept,... aj som myslela, že najprv ich spravím, ale... tu ti ho píšem: " 750g surových zemiakov postrúhať, aj 100 g cibule postrúhať, zmiešať s 240 g bryndze + 2 vajíčka + 60 g hrubej múky, posoliť , okoreniť, pridať mletú rascu a dobre premiešať. Formujeme placky, ktoré opekáme na rozpálenom oleji do zlatista. Podávame teplé s čajom, alebo zeleninovým šalátom "
tak presne takto to tu je napísané... ešte som ich nestihla spraviť. lebo nemám bryndzu. Dobrú chuť.
babkamt
@marianna76 ďakujem za recept. Toto vyzerá na recept , ktorý som hľadala. Bryndzu som už kúpila. Tak sa ozvem , aké boli. sovka62, aj tebe ďakujem. Vyskúšam aj tvoj recept.Dnes by mal prísť. Syn spomínal len zemiaky a bryndzu. No ja som si myslela, že by sa tam malo ešte niečo pridať.Vedela som , že tu na Vareche to niekto bude poznať.
marianna76
Sa teším, že som Vám mohla pomôcť, akékoľvek spravíte určite budú synovi chutiť.... Pekný deň.
irenaw
@babkamt @marianna76 tieto placky z kalendára Gazdinka som dnes spravila. mám doma takú "bryndzuľku" tak som nemohla vydržať, čo povie. len som cibuľu nadrobno posekala a pridala 3 pl vločiek, inak presne podľa receptu. sú fantastické, všetci sme si pochutili. ďakujem za recept, určite patrí aj sem :O)
marianna76
@irenaw fajn, že si ich vyskúšala, tak skoro kúpim aj ja bryndzu, len teraz cez víkend u nás asi nebude... ja som piekla dnes tekvicu, ako ty, chystám sa na cocies .... aj s tvarohom zmiešam...
evanaaa
Chcela som si recepty odkliknúť do KK a až potom som si uvedomila, že som na Diskusii, nemohli by ste ich, hoc aj bez fotiek dať do receptov, @sovka62 , aj @marianna76 , rada by som si ich uložila do KK, ďakujem.
marianna76
@evanaaa kupim bryndzu, spravím, odfotím a pridám.... ale ak bude @irenaw rýchlejšia, nebude mi to vadiť, ak ich sem dá. Myslím, že by to aj skôr bolo.
irenaw
@marianna76 nepridám recept, ktorý som len vďaka tebe vyskúšala, okrem toho, kradli mi ich rovno ako som piekla, žiadne foto nemám :O)
paveva
práve robím zemiakové placky. cesto sa mi zdá husté a tak hľadám vo voreche, čím ho môžem rozriediť, oslovili ma tie bryndzové, ale ja skúsim pridať trochu tvarohu a žeby aj mlieka? uvidím, idem na to.