Rôzne

Bolest ucha

micanela - bez fotkymicanela, 13. februára 2015

Prosim mate nejaky domaci recept? Boli ma ... ani neviem co - ucho, zuby, oko, nieco medzi tym /proste polka ksichtu/ a je mi jasne, ze cez vikend s tym neurobim u lekara nic.

@zareaguj


Diskusia k téme

svedka
Nemozes mat ,, prievan"? Da sa kupit taka svieca v lekarni, co ti to vydymi, ale ja to mavam často a vzdy len skrutim noviny do kornuta a zapalim, ked lezim na boku a kornut v uchu :) treba mat asistenta pri novinách, aby si sa nepodpalila, ale ta sviecka je lepšia, ma aj ochranu, ze to zvladnes aj sama.ak nie prievan, skus miesto potriet chladivym/hrejivym gelom typ fastumgel atd plus nejake analgetika.
kuchticka
@micanela , zrejme mas neuralgiu, ktora je vatsinou sposobena prievanom - vid @svedka , ale moze ist o vela dalsich pricin tej neprijemnej bolesti, napr.: zapal vedlajsich dutin, zapal zubnych kanalikov.
abdul
Bez záruky : Strúčik cesnaku do vreckovky a zasunúť do ucha. Možno pomôže.
mariamka
ak je to naozaj "od ucha" tak burowe kvapky alebo domaca alternativa ocot, voda 1:1 strafik a do tepla, mozu to byt aj dutiny alebo trojklanny nerv a to uz nie je sranda
pusta1
@micanela , ak ide o zub, možno ucho, pomôže okrem cesnaku, ako píše @abdul , nám otec v detstve dával klinček do ucha, pokiaľ to bol zub, dáva nám klinček namočený v alpe /nie kovový kliniec/ do diery v zube, do ucha tiež klinček obalený vo vatičke a napustený jemne alpou.
dasná potrel alpou.
a veru pomohlo
micanela
dakujem Vam vsetkym, idem do lekarne pre burow kvapky a uvidime
tiginko
tiež máme výborné skúsenosti s cesnakom - do kúska obväzu/gázy taký vyrezaný kolíček, aby zapasoval do zvukovodu. Často si to pri prvých príznakoch dáme na noc a ráno je po bolesti. Držím palce @micanela
tatranocka
Okrem už spomínaných,to môže byť aj pásový opar trojklanného nervu,ktorý prejde do ucha,oka atď.Treba to sledovať.Moja st. mama to chytila pred tromi týždňami a u ľudí so slabšou imunitou (deti a starší ľudia) to môže mať aj veľmi zlý priebeh.Obvodný lekár jej to diagnostikoval ako bolesť ucha (návšteva ORL),za dva dni sa jej vyhodili červené vyrážky,takže alergia (dithiaden) a na ďalší deň už to boli vodnaté vyrážky.Takže pozor na to.
1x viera1
azucena
Môže to byť " obyčajný zápal trojklanného nervu", bolesti nezávidím, treba ísť k lekárovi,okrem iného bude hľadať príčinu /napr. hnisavé ložisko na ďasne a pod.Prajem skoré uzdravenie.
viera1
Na bolesť ucha radu nedám,ale ja už viac ako 4 desaťročia nepoznám túto bolesť.Ako dieťa som tým trpela často,až ma jedna lekárka naučila,že si treba nos vyfukávať len jednou dierkou-na striedačku,lebo sa inak prenesie infekcia do uší.Odvtedy neviem,čo to je bolesť ucha (klop-klop na drevo) a naučila som to v rodine všetkých...funguje to (a moje deti nikdy neboli u ORL lekára s bolesťou ucha).
elalea
...chod si do lekarne kupit Burow alkohol.z obvazu sprav taky"strafik",namoc a sup do ucha.urcite pomoze;)
tinca
ak je to ucho mám osvedčené ako radí @svedka noviny do kornútka, koniec zapáliť alebo strúčik cesnaku do gázy,mne to vždy pomôže
mariamka
@micanela uz klusala do lekarne pre kvapky,, paci sa mi takato "kolektivna" pomoc, snad rady pomohli, ucho vie byt potvora :)
pusta1
mám pocit, že micanela skončila v rukách lekára, však či zub, či ucho, či okostica a či zápal trojklaného nervu, to nie sú žiadne žarty...
elef
na ucho pomaha aj cigaretu zapalit a vsunut do ucha,kym dymi
claudie
Ak nie je po ruke BUROW-alkohol,pomoze namocit gazu-ako pise ELALEA - do palenky :-)
aroooo
ak je to bolesť zuba, mne pomáhal často obyčajný acylpyrín, hoci len na nejaké 2-3 hod. ale aspoň trochu utlmil bolesť....
vegetariankapp
Ako už bolo vyššie napísané mojim deťom vždy pomohol cesnak ked sme nemali propolis. Ten je najlepší, ale pravý propolis. To sme robili tak, že do 90% špiritusu sme nasypali sypký propolis a 3 týždne sme kolkokrát nas napadlo potriasli tou flašou v ktorej bol propolis . Potom sme to precedili a po kvapkách používali na ranky, zapalené hrdlo na bolesti uší a navšelijaké boliestky/ zápaly / vynikajúci vrele odporúčam.
afataga
ked som bola mala, babka mala znameho lekara a chodil aj ku nam ked bolo zle, vzdy mal v taske skumavku s korkovym stuplom a v nej zazrak do ucha, bola v nej apla a rozdrveny acylpirin, v tom mal namoceny taky przh gazy, siroky asi 1cm, vytiahol ho pinzetou, odstihol asi 3cm, dal do ucha a na to vatu, lezat nejaku dobu na boku na zdravom uchu, vzdy to pomohlo
perla61
Sorry varecháči! Mám (alebo lepšie mala som ) túto stránku veľmi rada, ale to čo sa tu objavuje v poslednom čase nemá s varením nič spoločné.Je mi síce sympatické, že sa snažíte pomôcť rôznymi "zdravotníckymi " radami,ale myslím,že na túto tému je tu aj iná stránka.Mám pocit,že sme už asi vyčerpali všetky obmeny rcp a snáď by bolo na zváženie či ešte táto stránka plní svoj účel.Čo na to admin???
mariamka
@perla61 teda, pozrela som si tvoj profil, preco teda ziadny recept? iba diskusie, vela reci a skutek utek,, furt sa najde volakto
1x elef
micanela
este raz vsetkym dakujem - a uz radsej nepiste, nechcem tu vyvolat zlobu
denyany
Áno, furt sa nájde voľakto, čo si rád rypne, však, @perla61 ? @micanela , dúfam, že ti niečo zabralo a už netrpíš. Pred mnohými rokmi aj mne takto schvátilo pol hlavy, bolo to od prievanu. Už si nepamätám, čo mi pomohlo, ale tú bolesť áno.
1x onika
evanaaa
@perla , tebe to vadí? Nám ostatným nie, a ak si všimneš, je tu viac diskusií ale aj zážitkov, ktoré nemusia mať veľa spoločného s varením, ale nikomu (?) to neprekáža, možno spočiatku boli podobné námietky, no myslím, že s tichým súhlasom adminov a redakcie , ak sú tie rady užitočné, to môže byť aj takto. Mnohým to pomôže a už len ten pocit kompenzuje to, že to nie je o jedle a o varení. Prispôsob sa, alebo......nečítaj to.
micanela
@denyany - vdaka za pomoc. Moj zlaty ocko mi doniesol kvapky do usi ale vsetko chce svoj cas. Tak cakam a verim. A naozaj ma mrzi, ze pod takouto /podla mna nevinnou/ temou sa zase objavili hadky.
olga42
Skús toto zohrej máličko oleja jedleho namoč vatičku vyskušaj na bolci ucha či nie je horuce ak ni tak to daj do uška a lahni si.Ja som to robila vždy ked deti bolelo ucho alebo nás,veľa ľuidom som to poradila a pomohlo.Ak neprejde navštív lekára.