Varenie

Biely parížsky krém

mariaklara - fotkamariaklara, 17. januára 2012

Chcem vás poprosiť, či niektorá z vás vie, ako urobím biely parížsky krém ( plnku ) do torty? Niekde som to možno aj čítala, ako sa robí, no za svet si neviem spomenúť kde? Budem vám vďačná, ak mi poradíte.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
@Mariaklara , pozerala som vo vyhľadávači, ale nie všetko, nejaký krém som tam našla ale asi nie ten, čo hľadáš. Myslím ale, že stačí nahradiť tmavú čokoládu bielou a postupovať rovnako, skús, iný spôsob nevidím, ale počka, ako ti ešte poradia.
hubata
tak ako s kakaom, len nedáš kakao. Ale to čo potom bude? Len šľahačka.
zuzliak
@mariaklara :
Ja mam takyto:
4 šľahačky, 150g čokolády - daj aku chces/potrebujes
Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém.
julica
Už sme sa tu o tom bavili. Biela čokoláda je problematická, čo ste mi potvrdili aj iné (prepáčte, nepamätám si meno). Mne sa šľahačku s rozpustenou bielou čokoládou nepodarilo vyšľahať - vraj sa to stáva často. Postupovala som tak, že v zohriatej smotane som rozpustila 100 g čokolády, poriadne vychladila a šľahala - nakoniec som ju zahusťovala želatínou :(
evanaaa
Pozrela som si ten link a tam jedna píše ( @macis ), že dala dve biele čokolády a podarilo sa jej na druhý deň šľahačku vyšľahať, vraj jej musí byť viac, treba skúsiť, veď si pozrite tie komentáre.
cupcake
Ja robim takyto slahackovy krem takto: Slahacku prihrejem, ako mi povedala kamoska, len zopar bubliniek okolo okraju, odstavim a dam do chladnicky. Na druhy den prihrejem trosku slahacky a dam do nej lyzicku zelatiny a necham dobre napucat, vlejem do pripravenej slahacky z chladnicky a vyslaham. Pridavam podla potreby vanilku/ ak chcem vanilkovu/ mandlovu prichut /ak chcem mandlovu/ a naposledy som pridala rozpustene mrazene maliny a bola to vyborna malinova. Plnila som tym kokosove pusinky. Bolo to vyborne. Samozrejme je to len ochutena slahacka, ale je to lahke , nenarocne a pre mna je dolezite, ze nema ziadne maslo.
tykadielko
cupcake....úžasný recept....takto som to ešte neskúšala....ďakujem,aj pre mňa cenná rada :-)
goralisko
vyskusajte bielu cokoladku s 2 slahackami na pare a rucne miesat .-) a sup na dve hodky do chladnicky
mariaklara
Ale chcem vedieť, máš to odskúšané? A koľko by malo byť tej čokolády, 200g? Ďakujem za odpoveď.