Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 353 najnovší komentár dnes 08:25
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 353 najnovší komentár dnes 08:25
- Mariena1: Candida albitas-protikvasinkova dieta. 28 najnovší komentár 9. júla 2025
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 31 najnovší komentár 9. júla 2025
- Marienka54: Teplovzdušná fritéza Delimano 40 najnovší komentár 9. júla 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 353 najnovší komentár dnes 08:25
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 77 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 1 najnovší komentár 9. júla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Chrumkavý kapustový šalát s kuracími kúskami
-
Ľahučká maková bublanina s ovocím +video
-
Škoricové rolky na štýl cinnabon +fotopostup
-
Cuketový koláč s marhuľami a mrveničkou +fotopostup
-
Šamrole s vanilkovým snehom podľa Josefa Maršálka
-
Kysnutý marhuľový koláč s tvarohom a mrveničkou +fotopostup
-
Provensalský olivový chlieb
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Na párty aj ku gulášu: 11 receptov na slané chuťovky zo zemiakového cesta
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Upečte na víkend: 10 receptov na fantastické višňové koláče, osviežujúce a plné šťavy
-
Vďačné občerstvenie: 13x kysnuté koláče do ruky. Chutné na raňajky, praktické na výlet aj na cestu na dovolenku
-
11x zeleninová polievka: Ľahká, ale aj s haluškami, krutónmi či domácimi cestovinami
Prikláňam sa k tomu čo tu už bolo napísané... hovädzie z tlakového hrnca je najlepšie, slepačiu alebo hovädziu polievku tiež len v tlakovom hrnci, ryžu som neskúšala, ani zemiaky aj keď tu na Vareche je zopár zaujímavých receptov....
45678 ako sa robí kačka v tlakáči???
Kačku deň vopred nasolím, pred prípravou opláchnem studenou vodou a trošku osuším kuchynskou útierkou, potom položím do nahriatej kuchty, priklopím pokrievkou, nezatváram patent, kačka sa opečie, obrátim na druhú stranu po cca 5-tich minútach stíšim oheň a zatvorím pokrievku, nechám podľa veľkosti kačky, pretože ona začne púšťať tuk a v ňom sa pečie asi 40 min. Dnes keď sme dvaja robím iba polovicu, aj tú rozštvrtím a vždy dávam dve rovnaké štvrťky, buď prsia, alebo stehná, aby sme sa nepobili :-)
Určite je to jedlé, a nám to aj takto chutí.
Jankaaliz, nepíšem, že za minútu, ale za minút, niekedy zemiaky aj skôr. Ja mám tie prvé, hliníkové a neviem, ako fungujú tie novšie, ale než by mi vznikla para, trvalo by mi to dlhšie, ja mám na varenie ryže nádobu zvlášť a tak isto aj na zemiaky, aj sa ľahšie umývajú, než by som mala kuchtu čistiť. Mimochodom, mám aj jednu novú ešte nepoužitú ale neviem ju zatvárať, už som o tom písala v inej podobnej debate.
oprava - chýba- 20 minút.
hrášok, naliala toľko vody, čo bol dvojnásobok ryže pred namočením,
zavrela kuktu a dusila 5min. potom som kuktu odstavila z plynu a počkala, pokým ventil sa neuvolnil. Ryžu som robila basmati alebo dlhozrnnú, nikdy sa mi nerozvarila. guľatozrnnú ryžu som používala len na príprvu kaše alebo ryžoveho odvaru. Keď hliníkový riad sa stal nevhodným hlavne pre prípravu kyslých jedál, tak som ich prestala používať., ryžu som v nej robila naďalej. V cca 1985 som si kupila smaltovú kuktu od českého výrobcu. Tá mi slúži dodnes na pripravu kapustnice , hubovej pol., alebo plnenej papriky.či španielských vtáčkov. Pred dvomi rokmi som si kúpila dve nerezové so sendvičovým dnom a jedným uzáverom. Vo väčšej varím polievky, resp.používam ju ako parák na zemiaky, koreňovú zeleninu,
menšiu na prípravu ryže, rizota, gulášov, eintopfov, dokonca varím v nej aj cestoviny, vtedy nepoužijem ventil ani tesnenie. Tak isto ako SOVKA som pri pečenom mäse som mäso vcelku najprv dusila v tlak. hrnci ., potom ho dala na pekáč a nechala zapiecť do zlatova.
Vôbec si neviem predstaviť, že by som v kuchyni nemala aspoň jeden
tlakový hrniec.