Diskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 166 najnovší komentár dnes 13:43
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 166 najnovší komentár dnes 13:43
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár včera 19:53
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 116 najnovší komentár dnes 13:43
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Plnené žemle podľa Maroša Molnára
- Tvarohová žemľovka s opitými jablkami
- Jablkovo-hruškový crumble po brniansky +fotopostup
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
- Prázdne regály: Aj vo vašom obchode chýbajú vajíčka? 10 koláčov, na ktoré žiadne nepotrebujete
Prikláňam sa k tomu čo tu už bolo napísané... hovädzie z tlakového hrnca je najlepšie, slepačiu alebo hovädziu polievku tiež len v tlakovom hrnci, ryžu som neskúšala, ani zemiaky aj keď tu na Vareche je zopár zaujímavých receptov....
45678 ako sa robí kačka v tlakáči???
Kačku deň vopred nasolím, pred prípravou opláchnem studenou vodou a trošku osuším kuchynskou útierkou, potom položím do nahriatej kuchty, priklopím pokrievkou, nezatváram patent, kačka sa opečie, obrátim na druhú stranu po cca 5-tich minútach stíšim oheň a zatvorím pokrievku, nechám podľa veľkosti kačky, pretože ona začne púšťať tuk a v ňom sa pečie asi 40 min. Dnes keď sme dvaja robím iba polovicu, aj tú rozštvrtím a vždy dávam dve rovnaké štvrťky, buď prsia, alebo stehná, aby sme sa nepobili :-)
Určite je to jedlé, a nám to aj takto chutí.
Jankaaliz, nepíšem, že za minútu, ale za minút, niekedy zemiaky aj skôr. Ja mám tie prvé, hliníkové a neviem, ako fungujú tie novšie, ale než by mi vznikla para, trvalo by mi to dlhšie, ja mám na varenie ryže nádobu zvlášť a tak isto aj na zemiaky, aj sa ľahšie umývajú, než by som mala kuchtu čistiť. Mimochodom, mám aj jednu novú ešte nepoužitú ale neviem ju zatvárať, už som o tom písala v inej podobnej debate.
oprava - chýba- 20 minút.
hrášok, naliala toľko vody, čo bol dvojnásobok ryže pred namočením,
zavrela kuktu a dusila 5min. potom som kuktu odstavila z plynu a počkala, pokým ventil sa neuvolnil. Ryžu som robila basmati alebo dlhozrnnú, nikdy sa mi nerozvarila. guľatozrnnú ryžu som používala len na príprvu kaše alebo ryžoveho odvaru. Keď hliníkový riad sa stal nevhodným hlavne pre prípravu kyslých jedál, tak som ich prestala používať., ryžu som v nej robila naďalej. V cca 1985 som si kupila smaltovú kuktu od českého výrobcu. Tá mi slúži dodnes na pripravu kapustnice , hubovej pol., alebo plnenej papriky.či španielských vtáčkov. Pred dvomi rokmi som si kúpila dve nerezové so sendvičovým dnom a jedným uzáverom. Vo väčšej varím polievky, resp.používam ju ako parák na zemiaky, koreňovú zeleninu,
menšiu na prípravu ryže, rizota, gulášov, eintopfov, dokonca varím v nej aj cestoviny, vtedy nepoužijem ventil ani tesnenie. Tak isto ako SOVKA som pri pečenom mäse som mäso vcelku najprv dusila v tlak. hrnci ., potom ho dala na pekáč a nechala zapiecť do zlatova.
Vôbec si neviem predstaviť, že by som v kuchyni nemala aspoň jeden
tlakový hrniec.