Diskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 276 najnovší komentár včera 18:44
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 276 najnovší komentár včera 18:44
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 227 najnovší komentár včera 18:44
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
Čokoládová, kokosová, karamelová aj mrkvová: 9 receptov na veľkonočnú tortu. Jedna vám vystačí na celé sviatky
-
Pestré farby a lahodná chuť: 9x vajíčková tlačenka, chuťovka ako stvorená na veľkonočné pohostenie
Prikláňam sa k tomu čo tu už bolo napísané... hovädzie z tlakového hrnca je najlepšie, slepačiu alebo hovädziu polievku tiež len v tlakovom hrnci, ryžu som neskúšala, ani zemiaky aj keď tu na Vareche je zopár zaujímavých receptov....
45678 ako sa robí kačka v tlakáči???
Kačku deň vopred nasolím, pred prípravou opláchnem studenou vodou a trošku osuším kuchynskou útierkou, potom položím do nahriatej kuchty, priklopím pokrievkou, nezatváram patent, kačka sa opečie, obrátim na druhú stranu po cca 5-tich minútach stíšim oheň a zatvorím pokrievku, nechám podľa veľkosti kačky, pretože ona začne púšťať tuk a v ňom sa pečie asi 40 min. Dnes keď sme dvaja robím iba polovicu, aj tú rozštvrtím a vždy dávam dve rovnaké štvrťky, buď prsia, alebo stehná, aby sme sa nepobili :-)
Určite je to jedlé, a nám to aj takto chutí.
Jankaaliz, nepíšem, že za minútu, ale za minút, niekedy zemiaky aj skôr. Ja mám tie prvé, hliníkové a neviem, ako fungujú tie novšie, ale než by mi vznikla para, trvalo by mi to dlhšie, ja mám na varenie ryže nádobu zvlášť a tak isto aj na zemiaky, aj sa ľahšie umývajú, než by som mala kuchtu čistiť. Mimochodom, mám aj jednu novú ešte nepoužitú ale neviem ju zatvárať, už som o tom písala v inej podobnej debate.
oprava - chýba- 20 minút.
hrášok, naliala toľko vody, čo bol dvojnásobok ryže pred namočením,
zavrela kuktu a dusila 5min. potom som kuktu odstavila z plynu a počkala, pokým ventil sa neuvolnil. Ryžu som robila basmati alebo dlhozrnnú, nikdy sa mi nerozvarila. guľatozrnnú ryžu som používala len na príprvu kaše alebo ryžoveho odvaru. Keď hliníkový riad sa stal nevhodným hlavne pre prípravu kyslých jedál, tak som ich prestala používať., ryžu som v nej robila naďalej. V cca 1985 som si kupila smaltovú kuktu od českého výrobcu. Tá mi slúži dodnes na pripravu kapustnice , hubovej pol., alebo plnenej papriky.či španielských vtáčkov. Pred dvomi rokmi som si kúpila dve nerezové so sendvičovým dnom a jedným uzáverom. Vo väčšej varím polievky, resp.používam ju ako parák na zemiaky, koreňovú zeleninu,
menšiu na prípravu ryže, rizota, gulášov, eintopfov, dokonca varím v nej aj cestoviny, vtedy nepoužijem ventil ani tesnenie. Tak isto ako SOVKA som pri pečenom mäse som mäso vcelku najprv dusila v tlak. hrnci ., potom ho dala na pekáč a nechala zapiecť do zlatova.
Vôbec si neviem predstaviť, že by som v kuchyni nemala aspoň jeden
tlakový hrniec.