Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 174 najnovší komentár dnes 06:12
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Smejkad: Polotovary 7 najnovší komentár 2. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 1118 najnovší komentár 1. novembra 2025
- Siskaa77: Hľadám stratený recept na kysnuté cesto s BB pudingom 4 najnovší komentár 6. októbra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 174 najnovší komentár dnes 06:12
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Kecupicek: Marec - mesiac knihy 59 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Smejkad: Polotovary 7 najnovší komentár 2. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 1118 najnovší komentár 1. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Október 2025 415 najnovší komentár 1. novembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 174 najnovší komentár dnes 06:12
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 11 najnovší komentár 3. novembra 2025
- Smejkad: Polotovary 6 najnovší komentár 2. novembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Ako spraviť úhľadné, rovnako veľké fašírky či burgery? Túto pomôcku máte určite doma VIDEO -
Slané mafiny so šunkou a s kukuricou VIDEO -
Jednoduché zemiakové placky VIDEO -
Jablkovo-škoricové slimáčiky z mafinovej formy VIDEO -
Zapekané gnocchi s hubami a klobásou VIDEO -
Pečené tekvicové nugetky VIDEO -
Marcipánová bábovka s makom a ananásom VIDEO
-
6x zázračný koláč: Stačí len zamiešať cesto, naliať na plech a upiecť. Ale ten výsledok vás zaručene prekvapí -
Čo variť tento týždeň: 14 tipov na všedné dni, Halloween aj dušičkový víkend -
Sedem sviatočných: Anjelsky dobré koláčiky na Sviatok všetkých svätých -
Sladké opojenie: 10 makových zákuskov, ktoré si vás podmania na prvé ochutnanie -
10x rybacia nátierka: Z konzervy sardiniek či tuniaka, kúska údenáča aj lososa -
Z rôznych druhov mäsa: 8x čiernohorský rezeň alebo šnicľa v zemiakovej placke -
Domáce sú naj: 11 receptov na sladké raňajkové pečivo. A nebudú to len lúpačky...
Prikláňam sa k tomu čo tu už bolo napísané... hovädzie z tlakového hrnca je najlepšie, slepačiu alebo hovädziu polievku tiež len v tlakovom hrnci, ryžu som neskúšala, ani zemiaky aj keď tu na Vareche je zopár zaujímavých receptov....
45678 ako sa robí kačka v tlakáči???
Kačku deň vopred nasolím, pred prípravou opláchnem studenou vodou a trošku osuším kuchynskou útierkou, potom položím do nahriatej kuchty, priklopím pokrievkou, nezatváram patent, kačka sa opečie, obrátim na druhú stranu po cca 5-tich minútach stíšim oheň a zatvorím pokrievku, nechám podľa veľkosti kačky, pretože ona začne púšťať tuk a v ňom sa pečie asi 40 min. Dnes keď sme dvaja robím iba polovicu, aj tú rozštvrtím a vždy dávam dve rovnaké štvrťky, buď prsia, alebo stehná, aby sme sa nepobili :-)
Určite je to jedlé, a nám to aj takto chutí.
Jankaaliz, nepíšem, že za minútu, ale za minút, niekedy zemiaky aj skôr. Ja mám tie prvé, hliníkové a neviem, ako fungujú tie novšie, ale než by mi vznikla para, trvalo by mi to dlhšie, ja mám na varenie ryže nádobu zvlášť a tak isto aj na zemiaky, aj sa ľahšie umývajú, než by som mala kuchtu čistiť. Mimochodom, mám aj jednu novú ešte nepoužitú ale neviem ju zatvárať, už som o tom písala v inej podobnej debate.
oprava - chýba- 20 minút.
hrášok, naliala toľko vody, čo bol dvojnásobok ryže pred namočením,
zavrela kuktu a dusila 5min. potom som kuktu odstavila z plynu a počkala, pokým ventil sa neuvolnil. Ryžu som robila basmati alebo dlhozrnnú, nikdy sa mi nerozvarila. guľatozrnnú ryžu som používala len na príprvu kaše alebo ryžoveho odvaru. Keď hliníkový riad sa stal nevhodným hlavne pre prípravu kyslých jedál, tak som ich prestala používať., ryžu som v nej robila naďalej. V cca 1985 som si kupila smaltovú kuktu od českého výrobcu. Tá mi slúži dodnes na pripravu kapustnice , hubovej pol., alebo plnenej papriky.či španielských vtáčkov. Pred dvomi rokmi som si kúpila dve nerezové so sendvičovým dnom a jedným uzáverom. Vo väčšej varím polievky, resp.používam ju ako parák na zemiaky, koreňovú zeleninu,
menšiu na prípravu ryže, rizota, gulášov, eintopfov, dokonca varím v nej aj cestoviny, vtedy nepoužijem ventil ani tesnenie. Tak isto ako SOVKA som pri pečenom mäse som mäso vcelku najprv dusila v tlak. hrnci ., potom ho dala na pekáč a nechala zapiecť do zlatova.
Vôbec si neviem predstaviť, že by som v kuchyni nemala aspoň jeden
tlakový hrniec.