Rôzne

45678 - fotka45678, 7. októbra 2011

Diskusia k téme

sovka62
Občas v nej varievam, hlavne ak mám málo času. Používam kombinované varenie, grilujem na tom kovovom stojane, ktorý k nej bol dodaný a funkciu crips moja nemá. Mäsá sa v nej robia dobre, skúšala som zemiaky, ale nedarilo sa mi. Neboli hotové ani za 25 minút a to by už v hrnci boli, takže tie tam nerobím. Skúšala som i ryžu, kúpila som na ňu špeciálnu, akúsi poschodovú nádobu, ryža bola tvrdá aj po pol hodine, takže aj to som vzdala a nádoba zbytočne zavadzia. Pokojne v nej uvarím aj párky, vložím do nádoby s vodou a o chvíľu (4 párky asi tak tri minúty) sú akurát. Používam v nej skoro výlučne nádoby z varného skla. Tie sú vhodné na mikrovlny, na kombinované varenie aj na gril, takže nemusím špekulovať, kedy akú použiť. Plastové nádoby do nej nedávam (ak to nie je nejaká špeciálna forma, napr. na bábovku), obávam sa, že by sa z nej mohli uvoľniť nejaké škodliviny, výnimkou sú silikónové formy, tie sa mi zdajú bezpečnejšie, ale to je len môj úplne laický názor.
hubata
No počkám si tu na recepty a komentíky, lebo ja mikrovlnku nepoužívam, zavadzia mi, aj som ju už mala zbalenú na vyhodenie - a predsa som ju nevyhodila.
2010
@45678 , ked je rodina "nefuncna", vzhladom na pracovne povinosti kde kazdy clen ma inu pracovnu dobu.Nie je lepsieho nastroja v kuchyni ako mikrovlnka.Mame uz tretiu, ani nie moc na varenie , ryza a zemiaky ale na indivualne zohrievanie , rozmrazovanie.
Preto sme kupili tu poslednu drahu, kde netreba rozmyslat a vyberat specialne nadoby a mozu sa pouzit aj normalne hrnce plus automaticky prepina na zapekanie atd.
kuchticka
Presne ako @2010 - mikrovlnku pouzivam najviac na ohrievanie pokrmov , rozmrazovanie, uvarit rychlo vodu na caj a zaliat, alebo dam iba salkus s vodou do mikro a za 1-2 minuty voda vari, vhodim cajove vrecusko a mam caj hotovy. Je to pre mna velmi dobry pomocnik a bez nej si ani neviem moj den predstavit. Skutocne ju pouzivam kazdy den.
@sovka , ja v nej uvarim i zemiaky ci zeleninu, ale nie su tak chutne ako z norm. hrnca zo sporaku.
kuchticka
Zabudla som dodst, ze tie zemiaky i zelenina su uvarene v omoho kratsom case ako v hrnci na sporaku. Tiez tam narychlo uvarim knedlik ako prilohu k masu a ten je skutocne vyborny. Uvareny za 8 minut. I kolac som tam uz upiekla.
abdul
Ryžu varíme len v mikrovlnke. Inak mikrovlnka slúži ako zohrievadlo. Ráno : Chlieb, pečeňová paštika ( domáca ),plátok syra a šup do bedne.Len aby sa syrík rozlial po chlebe a za horúca zjesť. :-))
marikafil
kuchtička a 2010 - z komentov som hneď vedela, že nežijete na Slovensku:-) - u nás sa na zohrievanie vody používa asi najčastejšie rýchlovarná kanvica a nie mikrovlnka - ja som aj čítala, že voda zohriata v mikrovlnke nebuble, keď vrie - a tak hrozí nebezpečenstvo obarenia pri vkladaní čohokoľvek do tej vody... ale naspäť k otázke - ja tiež používam mikrovlnku hlavne na rozmrazovanie a zohrievanie - a v poslednom čase v nej grilujem baklažány, ktoré potom následne upravujem podľa tu nájdených skvelých receptov...
2010
A tu je jeden velmi jednoduchy pre neveriacich Tomasov



ainy
Ja často využívam mikrovlnku na varenie....pečenie, aj keď to robím iba na funkcii ohrievanie. Ale mám na tento účel riady vhodné do mikrovlnky. Vyslovene na tento účel. Robím v nej úplne všetko mäso, zeleninu, ovocie, omáčky, múčniky. Skráti mi to čas prípravy, upratovanie po varení a jedlo je chutné.
ainy
Ja často využívam mikrovlnku na varenie....pečenie, aj keď to robím iba na funkcii ohrievanie. Ale mám na tento účel riady vhodné do mikrovlnky. Vyslovene na tento účel. Robím v nej úplne všetko mäso, zeleninu, ovocie, omáčky, múčniky. Skráti mi to čas prípravy, upratovanie po varení a jedlo je chutné.
tothka
Prvú mikrovlnku sme kúpili keď môj,dnes 33 ročný syn prestal chodiť od školskej družiny a snažil sa o prihrievanie jedla doma. Našla som totiž otvorený plynový horák po návrate z práce. Odvtedy máme tretiu mikrovlnku, ktorú používam najviac na ohrievanie jedla, občas párkov, a robievam v nej srdiečkové volské oká na raňajky, prípadne vajcia na mäkko. Mám na to špeciálny riad do mikrovlnky. Keď potrebujem, narýchlo spravím aj knedľu a najnovšie aj bábovku, pritom mám obyčajnú mikrovlnku s funkciou varenia, rozmrazovania a samozrejme ohrievania. Ryžu som ešte neskúšala variť, ale zemiaky robievam narýchlo a sú veľmi chutné a o syrových zapekačkách ani nehovorím.
45678
Ďakujem, myslím, že sa repertoár obohatí aj o spôsob prípravy lebo myslím, že si tu nájdu aj iní dobré rady, napríklad @ainy zaujímalo by ma konkrétne postup a program :-)
@2010 krásne video a zaujímavá príprava, no ak som dobre videla príprava nie je v mikrovlnke, alebo ?
2010
@45678 tie lupienky su robene v normalnej mikrovlnke.
@tothka vonku je bezne ze skola nema druzinu ...a obidvaja rodicia v robote a babky tak 10000 km daleko.A ked sme nechceli vyletiet do vzduchu na plyne, tak decka ako prisli zo skoly hladne si vsetko robili v mikrovlnke.A takto daako vyzera vajicko ako si tiez robievali...



ainy
@45678 pozri si niektoré moje recepty, ako som písala mám riady vyslovene na varenie v mikrovlnke. Dokonca mám aj parný hrniec do mikrovlnky. Potom poprípade napíš konkrétne aké jedlo by si chcela robiť a ja ak budem vedieť, rada ti poradím.
olga42
Ja som s mikrovlnkou veľmi spokojná,pečiem v nej koláče tortu.obalované ryby.Skušam všeličo.Zemiaky pokrajam na kocky ,posloím ,trošku polejem olejom, ale len málo.Dám na platňu Crips zapnem program Crips nadstavím hmotnosť a kliknem na Štart.Ryža je hotová za 12 minut na obyčajnom varení aj v obyčajnej MV.Len trba dať jeden a pol vody koľko je ryže.Mala som aj obyčajné mikrovlnky dala sa v ních tiež piecť ale s Crips su lepšie vláčne.Tiež sa dá variť na pare nap.karfiol ,brokolica a tak.ďalej.Kupte si kuchársku kniku pre mikrovlnky v predajni a skušajte.Koláče sa dajú piecť všelijaké len dať polovične predpisané množstvo s akých ste piekli v rure a piecť o plovicu až štvrtinu nenej.Najlepšie sa peču na Crips platnu položiť silikonovú formu.
45678
od 10.10. budú mať v LIDL silikonové formy rôzne aj na pralinky:-) a všeličo iné do kuchyne...
@olga , MV je odskúšaná, ryža sa vydarila :-) Kuchárku isto kúpim, ďakujem za tip.
evanaaa
Mňa by zaujímalo, prečo vymieňate mikrovlnky - pokazia sa, alebo chcete modernejšie, alebo z akej inej príčiny? Ja ju mám totiž už aspoň okolo 15 rokov a chcela by som modernejšiu, ale kým stará funguje, muž nepristane, musela by sa pokaziť a ona stále funguje, len neviem, či po takej dobe neprepúšťa mikrovlny, to sa nedá asi zistiť.?
45678
@evana tak ako iné spotrebiče, aj mikrovlnka je modernejšia s inými programami,možno šetrnejšia k životnému prostrediu. Aj napríklad chladnička, či mraznička, alebo auto majú rovnaký výkon s inou spotrebou-teda nižšou."Únik" mikrovľn by mohli zistiť v renomovanom servise.
nika60
mikrovlnku používam dávno ryža sa urobí výborne nemusím sa obávať že prihorí ,ryby sú za chvíľku volské oká akurát som v nej ešte nepiekla a to ju mám už 10-15 rokov A dostať kúpiť aj knižku Varíme a pečieme v mikrovlnke možno vám pomôže treba skúšať Ja som spokojná
bobox
My máme mikrovlnku s grilom, často ju používame, hlavne gril- na rôzne pizzové chlebíčky a tak-sú hotové a chrumkavé do piatich minút. Keby som mal kvôli 4-5 chlebíkom žhaviť rúru, asi by som skrachoval.
Pečieme v nej aj zemiaky v šupke - na mikrovlnách. Jednoducho umyjeme niekoľko rovnako veľkých zemiakov, sem-tam ponapichujeme a podľa veľkosti a typu zemiakov nastavujeme čas, občas prevrátime. Chutia takmer ako z pahreby, len nie sú od popola.