Rôzne

Artičoky - čo s nimi?

milad - bez fotkymilad, 11. januára 2013

Kúpila som artičoky- v konzerve. Čo s nimi? Nechcem zložité recepty, ale prísť im na chuť v nejakej jednoduchej kombinácii s niečím. Čo sa k nim hodí najlepšie? Uvítam každý nápad, no uprednostním studenú kuchyňu. Sú vraj očistou pre pečeň a účinné v boji s cholesterolom....Ďakujem za nápady a návody.

@zareaguj


Diskusia k téme

kecemis
@milad vyskusaj toto: 100g udeny salmon, moze byt s konzervy bez vody, ak nemas pouzi obycajneho
1/2 pohara artichoky, 1/4 pohara cervena cibula, 1/4 majoneza, 1/4 pochutkovej smotany, 1PL dijon horcica, 1/2 citronovej kory, korenie. Vsetko daj do mixeru a rozmixuj. nakoniec ak mas primiesaj alebo posyp pazitkou. mozes podavat s lupienkami, nakrajanou zeleninou atd. Na osviezenie mozes pridat kapary.
milad
kecemis, prosím ťa, čo je to údeny salmon? Alebo čím nahradím?
vierkadoktorka, neviem, či sme sa celkom pochopili, ja hľadám recept na artičoky z konzervy, nie čerstvé a veľké ale tie mrňavé púčiky. Tie linky, čo si mi posunula som už predtým videla, ďakujem za námahu. Skôr by som uvítala vlastné odskúšané veci. Na nete je toho skromnejšie ako na recepty zo zemiakov:-)) Ale i tak ďakujem.
kecemis
@milad myslem som obycajnu salmonovu konzervu. Prepac myslim ze to je po slovensky losos. mozes pouzit udeny ak ho dostanes kupit alebo len losos vo vlastne stave, alebo vo vode.
milad
...jaj, vďaka, kecemis, určite bolo možné to vygooogliť, ale asi jednoduchšie sa opýtať. Veď existuje salmon pasta, mohlo mi napadnúť. Vďaka za recept. Myslím, že to bude niečo ako dip, však?
kecemis
Presne tak. A chuti vyborne. Toto je zaklad a k tomu mozes dodat svoje podla chuti. Ja davam aj trochu stiplaveho, alebo viac korenia, pretoze to mame radi.
ankha
my davame articoky aj na pizzu :)
puntodadino
Skus ich pridat do obycajneho cibulovo-zemiakoveho salatu...+ kvapka dobreho tevicoveho oleja a je to.
2010
Aj do salatu, dostal som dnes od susedy cerstvo uvarene tak skoncili v takej verzii greckeho salatu, namiesto fety som opiekol halloumi, vela citronov stavy,oregano a domaci olivac .


2x haji a jerica
45678
@2010 (21.9.2018 08:07)

Som úplne v úžase,nad Tvojimi fotografiami,krásne naservírované každé Tvoje jedlo..
1x jerica