Varenie

Aký je rozdiel?

evanaaa - fotkaevanaaa, 19. septembra 2010


Chcela by som sa spýtať českých priateliek - varecháčok, aký je rozdiel medzi -
moučkovým a pískovým cukrem, a tiež aj medzi zakysanou a kyselou smotanou. Doteraz
som si totiž myslela, že je to jedno to isté, kým som nenarazila na recepty, v ktorých sa
vyskytli obidva pojmy. Takže, asi to nie je jedno a možno je tam len nepatrný rozdiel. A tiež
by ma zaujímalo, čo je vlastne podmáslí - je to cmar, žinčica, alebo? Budem rada, ak mi
niekto z vás dá odpoveď, nech viem pri receptoch v českom jazyku o čo ide. A dopredu
ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

marienka44
POdmáslí je určite cmar. Dnes som videla v Lidli na cenovke napisane cmar a na tovare podmáslí. :-)
1x motyka
martina34
ja myslím, že moučkový cukor je práškový a pískový je krupicový, teda ten medzi kryštáľovým a práškovým, v smotane myslím, že je to jedno a to isté, či je kyselá alebo zakysaná. Podmáslí je cmar - teda kyslé mlieko. Ak sa mýlim opravte ma.
evanaaa
Martinka, ten cukor, to môže byť, ale tá smotana, no, neviem, lebo som pozerala recepty, teraz neviem, kde a tam sa pridávali obe smotany, preto sa na to pýtam, a v ďalšom recepte boli zasa obidva cukre, takže, nejaké rozdiely tam asi sú. No, počkám, možno sa niekto ešte ozve. Darinocka, cmar môže byť to, čo píšeš, ale či je to aj " podmáslí"?
kuchticka
@evana , cmar je podmasli. Muckovy cukor=praskovy cukor, cukor pisek je krupicovy cukor, nie krystal. Kysela smetana je kysla smotana.
yoginka
kuchtička ,evana má pravdu,cmar je podmáslí,mučkový je práškový,cukor písek je krupicový,krystal je hrubý cukor.Smotana je asi len v percentách.
evanaaa
Ďakujem, aspoň už viem, čo je čo. Ja by som si to ani moc nevšimla,ale mala som recept, v ktorom boli v rozpise aj kyselá smotana aj zakysaná a vtedy som si uvedomila, že to nie je jedno, načo by to dávali dvakrát a tak isto aj ten cukor. Už budem vedieť,aj keď v prípade tej smotany to nie je úplne jasné.
tetuska
Aj u nás je kyslej smotany viac druhov, presne podľa percent, všimni si v obchode...
malusa
Pískový cukor je jemná odnož kryštalu,dostať jen v Čechach,zakysana je kysla-lahôdkova smotana.
malusa
Pískový cukor je jemná odnož kryštalu,dostať jen v Čechach,zakysana je kysla-lahôdkova smotana.
1x siuuu
malusa
Pískový cukor je jemná odnož kryštalu,dostať jen v Čechach,zakysana je kysla-lahôdkova smotana.
malusa
Pískový cukor je jemná odnož kryštalu,dostať jen v Čechach,zakysana je kysla-lahôdkova smotana.
1x dorisa
evanaaa
Ďakujem všetkým, nejak to tak bude, aj s cukrom aj so smotanou.
evanaaa
Darinocka, tak už som sa na to pozrela. Tiež keď som si nechala skysnúť mlieko, navrchu zostávala hustá vrstva lahodnej chuti, ako krémová smotana. Cmar si občas kúpim, ale ten čerstvý má iste lepšiu chuť. A nedávno som si kúpila žinbčicu, sú v nej akoby hrudky tvarohu, tiež mi chutila. Takže, treba piť nielen mlieko, ale aj jeho " odpadové " produkty, lebo niektoré, ako som sa dočítala, sú lepšie ako plnotučné mlieko.
merry64
@martina34 (19.9.2010 19:50)

Poriadok je tekutín a,ktorá vznikne po výrobe -mútení masla.Preto pod masli.