Rôzne

Ako zmrazujete papriky, paradajky, lečo?

pusta - fotkapusta, 8. augusta 2012

Papriky po nakrájaní krátko blanšírujete alebo možno dať do sáčkov
na zmrazenie aj surové? Ako to robíte s paradajkami? Ak robíte
zmrazovanie leča, tak dávate len paradajky a papriky, či aj cibuľu?
resp. zmrazítew až polotovar po predchádzajúcom orestovaní na
tuku? prosím, napíšte mi vaše spôsoby a skúsenosti. ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

soncya
toto by s dovolením zaujímalo aj mňa. dali by sa zamraziť aj čili papriky a feferóny? ďakujem
jerica
@pusta Pripravím si väčší hrniec s vodou , nechám zovrieť , ďalej mám pripravenú veľlkú nádobu so studenou vodou , môžeš aj s kúskami ľadu, pokrájanú papriku, na veľkosť akú ste zvyknutý,ja krájam na pol cm slíže, dám do vriacej vody , nechám vo vriacej vode pol minúty , potom sitom vyberiem , dám do studenenj vody , premiešam , voda s paprikou ostane vlažná ,vodu vylejem a dám znovu studenú , studenú papriku sitom vyberiem , nechám odkvapkať, ked máš odstredivku na šalát, tak ju môžeš odstrediť , môžeš použiť aj starú čistú utierku a necháš papriku obschúť na utierke,ked mám papriku takto pripravenú, to isté spravím s rajčinami, pozor, dávam len celé rajčiny so šupkou .
Papriku vkladám aj s celou blanšírovanou rajčinkou zo 3 ks,do pripravených mikroténových vrecák, vrecko zavriem a pekne ukladám do mrazničky,keď v mrazničke prejde mrazom,vyberiem a aj s mikroténovým sáčkom dám do zvaracej fólii s odsavaním vzduchu, tak si všetky sáčky vkladám do fólie , vysajem vzduch , automatiky sa mi to uzavrie ,samozrejme s označením dátumu , ja veru ináč ani nerobím , len zamrazujem , takto ma to naučila mioja mamka ,zamrazujem ešte z čias minulých , dobre sa to osvedčilo. V zime alebo kedy potrebuješ , pripravíš si cibuľku , necháš osmažiť , dáš na to zmrazenú pripravenú paričku s rajčinkou a robíš lečo ako v lete, ked máš čerstvú papriku, lečo je na nerozpoznanie , samozrejme aj k mäsám môžeš použiť.
Vrecká môžeš pekne poukladať na seba,nezaberajú veľa miesta.
1x olja
pusta
@jerica , tento postup som mala v pláne, len som ho nevedela presne. dakujem za podrobný popis.
jamalinka
chcem sa spýtať či nemáte skúsenosť so zmrazovaním baklažánu, súrne potrebujem uskladniť.Ďakujem.
evaann
Feferonky a chilli papricky si bezne skladujem v mraznicke,len v sackoch,nepotrebuju ziadnu upravu,nestratia na kvalite,pred upotrebenim ich este zmrznute pokrajam...
rea1
ja spravim klasicky lecovy zaklad: na troche oleja zosklovatiem cibulku, potom papriku pokrajanu tak akurat, nakoniec paradajky. trochu podusim, vychladnute nalozim do krabiciek a ked mame chut na leco alebo to chcem hodit pod maaso, len vyberiem a dorobim.
siskam
Každý rok zmrazujem paradajky aj papriky na lečo. Nerobím žiadnu predprípravu, nakrájam paradajky aj papriku , zvlášť ich ukladám do sáčkov a ukladám do mrazničky. V zime ich používam na lečo, ale aj ako základ pod mäso, alebo všade tak kde potrebujete papriku a paradajky. Celé papriky bez jaderníkov nastrkám jednu do druhej a v zime robím plnenú papriku.
1x lubi
lacquer
Presne ako siskam robim a je to bez zbytocnej roboty. Nic netreba obvarat, len zamrazit a v zime sezrat
taifunivka
Dneska akurát robím lečo aj s baklažánom. Do fliaš. Baklažán sa da aj zmraziť, trošku sa predvarí olúpaný a nakrájaný na tenké plátky.
sportak
Nakrájam papriky a paradajky na pásiky a vložím do sáčkov, ktoré dám zamraziť do mrazničky. To je všetko.
schelby444
Sportak a nestratia potom tie paradajky chut?Mozem ich potom normalne pouzit do do omacok a pod.?Dakujem