Papriky po nakrájaní krátko blanšírujete alebo možno dať do sáčkov
na zmrazenie aj surové? Ako to robíte s paradajkami? Ak robíte
zmrazovanie leča, tak dávate len paradajky a papriky, či aj cibuľu?
resp. zmrazítew až polotovar po predchádzajúcom orestovaní na
tuku? prosím, napíšte mi vaše spôsoby a skúsenosti. ďakujem
Papriku vkladám aj s celou blanšírovanou rajčinkou zo 3 ks,do pripravených mikroténových vrecák, vrecko zavriem a pekne ukladám do mrazničky,keď v mrazničke prejde mrazom,vyberiem a aj s mikroténovým sáčkom dám do zvaracej fólii s odsavaním vzduchu, tak si všetky sáčky vkladám do fólie , vysajem vzduch , automatiky sa mi to uzavrie ,samozrejme s označením dátumu , ja veru ináč ani nerobím , len zamrazujem , takto ma to naučila mioja mamka ,zamrazujem ešte z čias minulých , dobre sa to osvedčilo. V zime alebo kedy potrebuješ , pripravíš si cibuľku , necháš osmažiť , dáš na to zmrazenú pripravenú paričku s rajčinkou a robíš lečo ako v lete, ked máš čerstvú papriku, lečo je na nerozpoznanie , samozrejme aj k mäsám môžeš použiť.
Vrecká môžeš pekne poukladať na seba,nezaberajú veľa miesta.