Rôzne

Ako oslavujete ??

stefanm - fotkastefanm, 26. januára 2014

Oslava okrúhleho životného jubileá sa plánuje vopred aby bolo dosť času pozvať hostí a oslavu pripraviť . Po zvážení svojich možnosti sa rozhodujeme pre formu oslavy .V našom regióne sa väčšinou zvolá širší okruh rodiny do reštauračného zariadenia , vyberie sa menu vo forme : prípitok , predjedlo , polievka , hlavne jedlo , káva ,zákusok , zmrzlina , záverečný šampus , rozvoz hostí s nekoordinovanou chôdzou taxíkom a len od nálady spoločnosti záleží na dĺžke jej trvania .
Ja som sa rozhodol osláviť svoje okrúhle jubileum , z objektívnych dôvodov (odchádzam na kúpeľnú liečbu) , o týždeň skôr a zvolil som si domácu oslavu v najužšom kruhy rodiny


ale s podobným menu ako v reštaurácií . Ako prípitok som zvolil hruškovicu , predjedlo – obložený šunkový nárez , domáci chlieb a maslo , polievka – zajačí vývar s haluškami s medvedím cesnakom , zeleninou a zajačou pečeňou , ľahký zemiakový šalát , môj obľúbený dvojfarebný rezeň  varecha.pravda.sk/recepty/rezen-s-ph-fotorecept/14988-rec...
, káva- čaj , krémeš , vanilková a čokoládová zmrzlina s teplými tvarohovými taštičkami , šampus prítomní odmietli , lebo už sme mali dosť a nechali si ho , že ho strelíme keď ma prídu navštíviť do kúpeľov , lebo 28 dní bezo mňa nevydržia . Taxík nahradil trolejbus a ja som do skorých ranných hodín umýval a odkladal riad a ráno ma manželka našla v takejto polohe .




Akú formu osláv okrúhleho životného jubileá máte radšej ? Reštauračnú , domácu alebo inú ???

@zareaguj


Diskusia k téme

ocko
..no to som aj ja zvedava lebo ma caka to iste a neviem sa rozhodnut uz som mala aj oslavu doma tak ze som si obiednala v restauracii menu a domov a doma som to uz len dala na taniere to sa mi pacilo ale aj tak je doma nahanacka co este treb ci je to lebo ono...a tak uvazujem nad restauraciou...
viera1
Zdá sa,že všetci oslávili tvoje jubileum,len ty si bol nasucho,či? Predpokladám,že si nič nerozbil.A tak ti želám pevné zdravie a veľa sily do ďalších rokov.
Veľa záleží,kedy to oslavuješ,ak si letný a bývaš v rodinnom dome,niet nad záhradnú párty.Inak to závisí aj od množstva ľudí a tolerancie susedov.Osobne som na takéto príležitosti zástancom studeného bufetu,tiež som tak vyzerala,keď mal muž 60-tu (a triezva!).
tatty
Za mňa domáca oslava, ak v letných mesiacoch rozhodne vonku - terasa, záhrada, chata - teda ak je možnosť. Ak doma som za studený bufet, tam sa dá krásne vyblázniť čo do rozmanitosti, vonku možno grilovačka + nejaké tie letné dezerty.
damisa
mňa to čaká v lete, tak určite vonku na záhrade pri grile a guláši. :D
ocko
..je rozdiel či je 10 ludi alebo 40 ako mna čaka...
babidka
Ja som to uz pred par tyzdnami absolvovala a zvolila som si restauraciu .Nebolo nas vela /iba 14/ takze by nebol problem vsetko zvladnut sama a urobit to doma . Ale poznam sa - tri dni by som vyvarala , vypekala a vyupratovala nas pomerne velky dom a potom by som obskakovala hosti a ....presne ako ty - nad ranom /triezva/ by som odkvacla od unavy :-) Tak som objednala zakusky aj tortu u mojej oblubenej cukrarky ,zabezpecila vcas primerane slusnu restauraciu , poverila zata a dceru nakupom alkoholu a dovozom torty a zakuskov .....kupila si pekne nove saty a vybrala si nove sperky . V den "D" som absolvovala manikuru , pedikuru , kozmetiku , masaz ,kadernicku a vizazistku :-) Manzelovi som vyzehlila koselu a nariadila mu aby sa oholil , vyzliekol monterky a nahodil sa do obleku , uviazal si kravatu a nezabudol si pohladat a navliect obrucku na prst :-) A bolo ! Konecne som oslavovala aj ja :-))))
1x hajny
paeva
babidka, dobre si to vyriešila, a tie procedúry si všetky stihla za jeden deň?
ja som mala oslavu reštauračno domácu. z reštaurácie mi priviezli menu, rozdali hosťom, zobrali špinavé taniere ,odišli a my sme sa dalej bavili. eštesom mala dve pomocníčky, takže bolo to o.k.
mariamka
len som sa uskrnala, ked som citala p. @babitku , podobne som zmenezovala vlani manzelovu oslavu, sa doteraz vytesujem z toho :) to foto @stefanm je memento, nechcela by som tak dopadnut :))
radost
v hoteli turistického typu-mimo mesta-v krásnom prírodnom prostredí-kde sme si mohli vziať i psieho kamaráta...v separé v pohode konzumovať i klebetiť...tortu i koláčiky upiekla cukrárka na domácu chuť..vonku sa poprechádzať...
prečo trestať oslávenca prípravou..stresom..a umývaním po...??
tak to bolo u nás..a - kým budú výročia a sviatky okrúhle-tak to aj bude..
pokoj..koláček..obsluha..radosť..:-)
ericka
Obaja s manželom máme narodeniny v letných mesiacoch, tak oslavy robievame na záhrade pri guláši a grilovaní, s množstvom šalátikov z domácej úrody.No a samozrejme nechýbajú ani domáce zákusky a dobrá hudba. Tak som oslávila v lete aj tie moje okrúhle, kde nás bolo asi 16. A hoci som
mala možnosť voľby,uprednostnila som zase oslavu v domácom prostredí. Stresy neboli žiadne, pretože čo sa dalo, som si pripravila vopred a veľmi mi pomáhali manžel a synovia.No a hoci riadov a upratovania bolo po oslave dosť, spokojnosť a dobrá zábava nás všetkých dlho do noci, mi stála za to.@Stefanm , prajem všetko najlepšie ku krásnym,okrúhlym narodeninám..))
sovka62
Zamýšľam sa nad tvojou otázkou a ak mám priznať pravdu čo sa týka mojich jubileií, tak žiadnu. A čím väčšie číslo je pred nulou, tým menej sa mi žiada oslavovať. Aby ste ma nepochopili zle, mám rada stretnutia s ľudmi, dobú zábavu a náladu, len mi akosi vadí, že "teraz". Navyše mám pocit, že netreba vytrubovať do sveta, koľko rokov práve mám, to by som nechala silnejšej polovičke ľudstva.
Samozrejme, chcem-nechcem, oslavujem. Veľmi podobne ako @babidka , len nás býva viac.
Najmladšia dcéra so zaťom sú rovesníci, štyridsiatku oslávili tak, že prenajali väčšiu chatu, aby sme sa všetci zmestili, začali sme v piatok popoludní, skončili v nedeľu na obed. Každý prítomný priložil ruku k dielu, varili vlastne chlapi (lebo pri kotli a grile) a musím napísať, že to bolo výborné.
evanaaa
Naposledy som oslavovala 50-ku, len v rodinnom kruhu, ale my sme veľká rodina, tak nás bolo dosť, ako sa neskôr hostia vyjadrili - bolo to ako menšia svadba....a na všetko som bola sama, tiež aj pri manželovej 60-ke a teraz už dlho neoslavujem, nechce sa mi robiť tie prípravy a všetko to okolo , nemám už na to trpezlivosť, len také malé posedenia, keď príde dcéra, vnučka, a jedna zo sestier.....ani navzájom sa už nepozývame, ide to aj do peňazí, a vôbec........ale aspoň viem, čo to obnáša, od naplánovania, po chystanie, obsluhovanie a konečné upratovanie,. Nie, ďakujem......
silvi
mne sa na 40-ke ozrala polovica rodiny, 9 mesiacov po nej som sa stala starou matkou, takze 50-ku uz nebudem oslavovat.
ericka
@Silvi nikdy nehovor nikdy, do 50-ky na to zlé určite zabudneš. A oslava nie je o tom, čím skôr sa ,,ožrať" ale o tom, aby sa stretla rodina a priatelia na ktorých nám záleží a s ktorými je nám fajn. No a keďže na takúto oslavu sa pozýva, na tvojom mieste by som sa asi už poučila a pozvala len toho, koho tam naozaj chcem.S tým tvrdým alkoholom a jeho dopĺňaním asi tiež opatrnejšie. Radšej si do nálady zaspievať, zatancovať...
gordonko
ja som svoju 50 oslavil tak , že sme sa dohodli z partiou, že sa ideme zabaviť k ,,šerifovy,, do Továrnikou pri Topoľčanoch .... nik nevedel že som oslávenec až dokým som nevytiahol šampaňské a chlebíčky .... a čo mne to stačilo ....ešte aj zahrať mi nechali a skupina čo hrala mi podarovala ich CD
veronika353
Já i manžel jsme padesátku oslavili doma,něco jsem napekla do mrazáku,usmažila řízky,udělala bramborový salát,akorát obložené mísy jsem si nechala udělat.Máme doma dost místa a tak všichni byli spokojení:-))))
zizazi
všetko má svoje pre aj proti...doma je určite viac stresu či všetko postíhate, či sa Vám pečenie a varenie vydarí, lebo ruku na srdce, mohli ste to menu predtým pripravovať 1000x, akurát ked vám na tom najviac záleží niečo nevyjde. Teraz v januári moja polovička slávila 60-ku a robili sme ju doma...rodičov by som do reštaurácie nedostala, tak sme sa im prispôsobili. Nebolo nás veľa a miesta máme dosť, tak sa v pohode dalo. Je fakt, že 2 noci predtým som takmer nespala - vymyslela som si extra tortu - oslávenec miluje horalky, tak som mu takú väčšiu upiekla ale tešilo ma ked boli všetci spokojní ... len tú svoju 60-ku aj ked je ešte daleko už asi vymyslím nejako inak:-)