Varenie

Ako nezraziť šľahačku.

julica - fotkajulica, 8. decembra 2011

Prosím, prosím, poraďte, kým nebude neskoro. Zajtra idem upiecť tortu kamarátke k svadbe-nesvadbe, plánujem ju plniť ľahkou plnkou z vyšľahanej smotany, tvarohu a vanilky. Keďže som však už raz do šľahačky fušovala kyslý chren a viem, že saq potom razom zmení späť na smotanu, bojím sa, že sa stane niečo podobné. Čo myslíte, stane? Vopred vám veľmi pekne ďakujem za radu. J.

@zareaguj


Diskusia k téme

hviezdickaz
Tak to by aj mna zaujimalo.Ani ta slahacka uz nie je to co byvalo.Teraz uz tusim vyrabaju len same smejdy...
evanaaa
Julica, ja som kúpila v Kauflande tortovú šľahačku, bola v akcii, (aj tak trochu drahá), 36%-ná, možno s tou by sa ti dobre robilo. Ale prečo sa bojíš,dávaš do nej ešte niečo? Hlavne-musí byť dobre vychladená a daj pozor, aby si ju neprešľahala, horlivosť sa nevypláca, čo sa mi už stalo, radšej častejšie pri šľahaní kontrolujem, ako hustne, ale to ty asi vieš.
hubata
Tak ako vraví @evanaaa - musí byť najmenej 33 %, vychladená a ku koncu šľahania veľmi kontrolovať aby si ju neprešľahala na maslo. Treba dať aj stužovač keď potrebuješ aby to stálo. Ono keď do toho budeš ešte primiešavať aj tvaroh, najprv si prešľahaj aj tvaroh aby nebol vodový, lebo by ti ju zriedil. Potom už len ľahko spolu premiešať, nie šľahať.
kuchticka
Obe predomnou ti dobre poradily, chcem iba dodat, ze pred slahanom je dobre dat si i misku a slahacie metle do ladnicky poriadne vychladit. Ja iich vzdy dam na chvilocku do mraznicky a slahaju ostosest. Tvaroh musis mat predom utrety do kremova a opatrne pridavat- pomali, nie naraz. Good luck!
majo51
ja by som pridal do tvarohu aj želatínu aby ti krém dobre držal. Keby sa ti ju podarilo prešlahať tak ju musíš dať zohriať aby sa ti rozpustilo maslo ešte teplé vymixovať a nechať dobre vychladiť až potom vyšľahať.
tothka
Ja sa pridávam k názoru @majo51 . Keď kombinuješ tvaroh a smotanu, treba to istit želatínou, určite bude pevná a neroztečie sa.
julica
Ďakujem vám, ste milí. Bojím sa práve toho momentu spájania... A keď som naposledy dávala želatínu do plnky, menila sa v nej na také tuhé čiastočky. :( V akom množstve vody ju rozpúšťate vy, naozaj v tých šiestich lyžiciach? a ohrievate až do úplného stekutenia? ako želatínu používam celkom zdarne, ak ide o aspik, ale takto do tej šľahačky, ajáj :)
evas13
A čo tak šľahačku zohriať , tak, že sa začína peniť na okraji hrnca, odstaviť a miešať jemne do vychladnutia, potom ju dať do chladničky, aj lepšie večer a ráno vyšľahať klasickým spôsobom.
samanka
@julica ja používam len práškovú "želatínu za studena". Na vrecku je aj návod, ak budeš podľa neho postupovať, nič sa nestane a krém bude hladučký a chutný.
jeka
@julica je to želatínový stužovač,stojí od 0,50 cent-1,00 eura,vyšľahala som ho s tvarohom a potom pomaly varechou som to zmiešavala so šľahačkou,nikto sa nesťažoval,že je to zlé.Nech sa ti to podarí.
majo51
aby sa nerobili hrčky tak to treba nechať napučať podľa návodu,potom nechať rozpustiť a naliať do želatíny trochu nevyšľahanej smotany a to celé vyliať do už hotového krému a rýchle vymiešať.
nela88
stačí pridať želatínový stužovač za studena a krém bude v pohode
lusisita23
ahoj,co si prosim ta robila v Katowiciach?ja tam byvam a az tu som narazila na niekoho kto sa aspon zmienil o nich ..... :) na ziadneho slovaka tam nenarazim :(